Recension av Restaurant Aubergine – av Jennifer J.

Jag och mina vänner var och åt en trerättersmiddag där i onsdags 25/5. Det var dessvärre bland den sämsta restaurangupplevelsen både jag och alla vid bordet upplevt. Vi var där för att fira vår vän som fyllt år. Hon hade någon vecka innan bokat bord och satt en fast meny för att göra det enklare för dem. Hon hade både mailat och ringt och bekräftat att det var en som är laktosintolerant och en som ville ha enbart fruktsallad till efterrätt.
Vi var 7 personer som fick ett bord vid fönstret. Vi fick en dryckeslista men ingen presentation av menyn.. Dåligt. Tre utav oss drack enbart vatten, alltså hade antingen behövt en vattenkaraff konstant på bordet eller mer uppmärksam på att fylla våra glas. Vi behövde under middagen säga till tre gånger att få vatten i glasen?!.. Till brödet serverades inget laktosfritt smör, till löjromstoasten ingen laktosfri creme fraiche, till köttet inget laktosfritt örtsmör och till efterrätt fick hon enbart en kula sorbet. Om vi nu till och med anmält i förväg att en är laktosintolerant så inhandlar man väl laktosfria produkter? Man kan ju inte bara utesluta det från sina rätter. Hur gott blir en löjromstoast med enbart rödlök, vit hård toastskiva och löjrom? Hur kan man inte slänga ihop något alternativ till örtsmöret? Och varför inte göra den rätt tråkiga sorbetkulan i alla fall en aning mer intressant med kanske något myntablad eller liknande? Såklart lyckades dem även servera 7 stycken creme brulee när vi tydligt meddelat att en ska ha fruktsallad. Vi försökte få kontakt med en servitör och sa till, han gick då och beställde sorbet och glass?! Hon sa (igen!) att hon enbart vill ha fruktsallad, servitören snäste då tillbaka och sa att sorbet är laktosfritt, 1. det är inte laktosintolerant hon är, hon vill inte äta socker 2. hade hon varit laktosintolerant hade hon nog mycket väl vetat att sorbet är laktosfritt och inte behövt fått det dumförklarat. När vi alla andra då ätit upp våran efterrätt fick hon in sin fruktsallad som var ungefär lika rolig som när en 5-åring försöker göra något fint och gott.
Under hela middagen var servitörerna, speciellt mannen, så stressad så när han dukade av sträckte han sig över bordet, tappade mat från tallrikarna och gav ett dåligt intryck.
Till huvudrätten serverades pommes frites som var såna man bara slänger in i ungen när man var en hungrig 15-åring, tycker det är riktigt dåligt speciellt när man betalar så pass mycket för maten och det ska vara en "hög standard" på restaurangen.. Jag rekommenderar verkligen inte denna restaurang till någon.