Recension av Rolfs Hav – av Caroline A.

Jag tyckte faktiskt det var lite högt och lågt vid första besöket på Rolfs Hav, vilket gör att jag vill investera i ett ytterligare besök innan jag (eventuellt) överväger ett starkare betyg. Möttes av en ganska anonym dörr runt hörnet från originalet Rolfs Kök. Väl inne möts man av värme, bra buzz men också en väldigt stark fiskdoft. Vilket jag var lite oförberedd på, och jag har ingen aning om detta är något som är en bra indikation på att man lever upp till sitt namn eller om... det verkligen ska lukta så mycket om råvarorna? Vi var otroligt välmötta och välserverade av kunnig personal - tip top betyg där. Menyn bygger på att man tar in lite av allt möjligt. Råa, kokta, gravat, varma. Med sin nisch kanske jag hade för höga förväntningar. Allt var gott men jag hade förväntat mig lite mer av framförallt de kokta skaldjuren. Krabban var lite smaklös och lite överkokt (och därav liiiite torr). Havskräftorna var tack och lov fint kokt (om än lite små och bara en hade klor...), men igen för lite smak. Jag kanske är för bortskämd med hur otroliga skaldjuren är på västkusten, och tycker visserligen att man aldrig får så bra skaldjur här på östkusten men som sagt, jag hade ändå förväntat mig bättre i ett koncept som detta. Den varma bläckfisken var bra, och så även clam chowder (som verkade vara en poppis grej där baserat på andra gästers val). Så ja, värt att testa igen för att se om de hade lite otur med kvallen på leveransen den veckan.