Rolfs Hav

4,3
3 betyg
$$$
Fiskrestaurang
Skaldjursrestaurang
Hemsida
Instagram
Rolfs Hav
4,3
3 betyg
Hemsida
Instagram
Rolfs Hav i en mening: Fisk- och skaldjursfokuserad restaurang som välkomnar både drop-in-gäster och bokningar.

Stimmig havsbar i city

Önskas god dryck och dagsfärska läckerheter från havet? Det är precis vad som erbjuds på Rolfs Hav, som är Rolfs Köks fisk- och skaldjursfokuserade bakficka som hittas bara runt hörnet från Rolfs Kök.

Du som gillar Rolfs Kök kommer att känna igen dig på Rolfs Hav. Samma atmosfär och hemtrevliga sorl infinner sig på bakfickan, men med skillnaden att här inte serveras kött, utan fokus ligger helt och hållet på läckerheter från havet. Menyn erbjuder till stor del kalla rätter såsom ostron, kaviar, skagen och noggrant utvalda konserver, men även varmrätter.

Kliv in i baren som fått det passande namnet Havsbaren, där tanken är att du ska bli omhändertagen så fort du stiger över tröskeln. Här möter du kypare och kockar ansikte mot ansikte, direkt från den krossade isen och de immiga flaskorna tills du mätt och glad vandrar hemåt. I Havsbaren tas inga bordsbokningar, utan man kör på först till kvarn-principen – däremot har man plats för många hungriga gäster kring den långa baren. Det är ett avskalat och industriellt krypin, och överallt syns detaljer som påminner om restaurangens marina inriktning.

För de lite större sällskapen om fyra personer och uppåt rekommenderas bordsbokning. Hela sällskapet serveras krogens klassiska plateau Storskär till dagens pris, som beror på vad man fångat under dagen och kockarnas val av råvaror. Blir någon sugen på något från à la carte-menyn på plats går det utmärkt att addera.

Föreslå ändringar

Recensioner av Rolfs Hav

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 sep. 2023

Nyöppnad Rolfs hav är Rolfs Kök nya systerkrog som ligger precis runt hörnet på Drottninggatan. Verkar som personalen kunde gå emellan krogarna, så verkligen systerkrog.

Restaurangen är väldigt långsmal och större delen av restauran... Visa hela »

10 nov. 2023

Wow, vi blev överraskade, fast egentligen inte. Vi är ju gamla favoriter av Rolfs kök så förväntningarna fanns ju där. Vi kom dit, ej bokat bord, och fick direkt en plats i baren som vi gillar. Härligt att kolla på kockarna när dom jobbar. Vi prova... Visa hela »

30 sep. 2023

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Jag skulle ge en 11/10. Bästa skaldjur jag ätit sedan länge. Servicen lika bra som vi hade på Rolfs Kök.
Nytt ställe att vara på för Stockholm!

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 2023-11-15

“Dekadenta och syndigt goda fisk- och skaldjursrätter med inspiration västerifrån”

DN Krogkommissionen

· 4 av 5 · 2023-11-11

“Vi gläds ändå åt att Stockholm fått en chosefri skaldjurskrog med attityd – killarna bakom baren vet vad de sysslar med”