Recension av Shibumi – av Adam L.

Shibumi

·

Edit: var här igen och det var riktigt grymt så jag höjer betyget till en femma!

Hade en trevlig upplevelse på Shibumi igår. Först och främst fick man anstränga sig lite för att hitta själva restaurangen, som låg på baksidan av huset, i en mycket anonym källarentré helt utan skylt (förutom ett stenblock i gatan några meter bort som vi hittade på vägen ut) eller indikation på att "här ligger det en håll käften-restaurang".

På Shibumi serveras det smårätter, i likhet med liknande restauranger som Miss Voon, Barbro, etc. Ett koncept jag alltid har uppskattat. Vi delade på 6 rätter, vilket var klart lagom då vi hade ätit en del snacks till drinken tidigare på ett annat ställe. På tom mage hade jag rekommenderat 4 rätter per person.

Rätterna kom två åt gången och det var ganska högt tempo, vilket jag gillar. Sashimin ("Shibumi", kockens urval) som vi började med var så klart mycket bra, vilket inte var någon större överraskning med tanke på Sayan Isaksson. Bäst för kvällen var beefslidern (två minihamburgare på långkokt shortribs) och de två tartarerna vi tog på biff och lax. "Fish n chips" var goda, men ingen sensation. Kvällens bottennapp var det grillade kycklingskinnet, som smakade direkt äckligt på grund av sån där alg-grej som låg över hela rätten (som en krydda som smakar gräsmatta, kommer inte ihåg vad det heter). Efter toppade vi med varsin sorbetstrut som var toppen. Allt som allt var vi nöjda, men med tanke på de högt ställda förväntningarna så hade vi kanske väntat oss ännu större smaksensationer... kanske nästa gång.

Servicen får full pott denna kväll och det får även lokalen. Att man kan göra något så spännande av en värdelös källarlokal på halvtrist adress är verkligen inspirerande.