Recension av Stockholm Fisk – av Anna B.

Jag såg väldigt mycket fram emot att besöka det nyrenoverade Stockholm Fisk. Jag var där senast 8 månader och älskade stället. Sist jag var där var jag på en dejt och denna gång var det en familjemiddag.

Då jag sett att restaurangen varit under renovering så hoppades jag verkligen inte renoveringen skulle ha påverkat restaurangens kvalitet eller service. Tyvärr är det ett öde en del restauranger går till mötes att när dom ska piffa upp sin lokal så tappar dom den känsla som man kanske initialt gick dit för.

Min rädsla var obefogad. Nyrenoverad Stockholm Fisk är om något ännu bättre efter renoveringen. Jag älskade den nya inredningen, väldigt modernt avskalad men ändå varmt. Lokalen inbjuder till långa middagar och trevliga konversationer. Jag uppskattar att musiken var på bra volym så man inte behövde skrika över bordet. Vi fick ett stort ovalt bord som passade vårt sällskap perfekt. En del var soffa där majoriteten av oss fick plats, den var väldigt bekväm, sedan satt en av oss på stolarna. Utsikten är trevlig då man kan kolla på alla människor som passerar förbi på väg till central stationen. Restaurangen ligger väldigt centralt, så det är lätt för alla ta sig dit.

Servicen var som innan på topp. Vår servitris hade verkligen bra koll på vårt bord och servade oss non-stop. Hon var noggrann att våra beställningar vart rätt och att vinet var till belåtenhet. Jag uppskattar en servitris/servitör som alltid frågor om man vill ha påfyllning när glaset är tomt. I vårt fall så hade vi en flaska champagne på is och vi behövde aldrig påminna om att den låg på kylning utan det vart smidigt påfyllt.

Maten var utsökt. Skaldjuren smakade salt och färskt och var fint upplagda. Inga skalbitar i ostronen (stort plus). Bra tillbehör såsom skagenröra, små toast och vinäger till ostronen. Jag gillar att dom har många olika storlekar på sina skaldjursplatåer, även för en enskild person om inte alla i sällskapet vill ha. Vi var 5 personer och vi beställde 1 luxplatå med champagne, en stor skaldjursplatå och den sista beställde en röding. Vi vart alla proppmätta på våra måltider och det var till och med en del räkor över.
Till efterrätt togs det tryfflar och en glace au four som smakade himmelskt gott. Jag gillade den lilla kannan med karamellsås man fick på sidan för att hälla på själv.
Allt var vällagat / vältillrett och fräsch.

Priset då? Absolut kostar det men det gör alla skaldjursplatåer. Jag tycker ändå deras paket med luxplatå och en flaska champagne för 2400 på två personer är överkomligt, eller i alla fall det man får förvänta sig att betala för den typen av paket. Dom sticker inte ut i pris mot övriga liknande restauranger och deras service gör att man känner sig verkligen uppassad, bara det är värt mycket.

Jag rekommenderar starkt denna restaurang. Den är supermysig för en lite lyxigare dejt och toppen för en middag med vänner eller familj. Jag kommer definitivt komma hit igen! Har man tid över efter middagen rekommenderar jag även att man åker upp till hotellets skybar och tar en drink!