Recension av Strömterrassen – av Agnes L.

Grattis alla hummerälskare, här är ditt nya stammishak!

Med utsikt över det kungliga slottet, Riksdagen och Grand Hotel och i denna anrika miljö är det inte mer än rätt att det är här det serveras hummer.

Halv, hel, gratinerad, stekt, kokt; valet är ditt och med ett pris från 230 kronor per halva är det helt klart prisvärt för vad du får.

Lunch en regnig och grå onsdag förtjänade inget mindre än gratinerad hummer. Vi tog båda en halv. Hummern serveras med pommes, grillad citron och kronärtskocksbearnaise. Att byta från pommes till sallad var inga problem.

Det snålades verkligen inte på gratineringen och det goda köttet fick extra sting av den lagrade osten. Fräsch och syrlig sallad i en hög skål som gjorde den lite svår att äta.

Det bästa med hummer är den stora klon fylld med kött och även om det knappast är en rätt man äter när man vill imponera på någon eftersom det blir lite kladd så är det en rätt som passar att prata om. Hur knäcker du klon?

Kronärtskocksbearnaisen var verkligen pricken över, magiskt god och jag hade lätt ätit den med sked.

Servicen var charmig och uppmärksam och de var så måna om att det inte skulle regna på oss. Maten kom fort och vi behövde inte sitta med tomma tallrikar länge. Starkt, varmt och gott kafé serverat i vita stora koppar på fat, älskar kopp på fat!

Varför då fyra och inte fem stjärnor?
Det handlar om stämningen, själva miljön. Jag kan inte hjälpa att jag jämför med Guldterrassen eftersom det är samma restauratör och i samma hus. Guldterrassen har lyckats perfekt med känslan av lyx men här känns det fortfarande inte klart. Borden vickar på underlaget och baren är lite för stor och kal. Jag tänker mig att en solig kväll med fullt av folk är det grymt men att skapa den känslan en regnig onsdag är en utmaning.

Kort sagt: fantastisk hummer, snabb och uppmärksam service och ett ställe att återvända till så länge som möjligt innan det stänger för säsongen.