Recension av Surfers – av These S.

·

Update 2022:
Gå hit bara. Låt din servitris/servitör bestämma kvällens meny, drick kinesisk öl och be Ludvig som är Surfers egna Baiju sommelier om skönsång. Baiju är världens mest sålda sprit (serverar mer än whiskey & vodka tillsammans) och är kinas motsvarighet till Sake. Detta serveras i pyttesmå gulliga glas och här är det botten upp som gäller!
Missa inte att boka te-cermoni eller Baiju & Shaoxingprovning till det ynka priser 295kr och 395kr (så prisvärt!!!)

Det här är stället för dig som gillar smakrik mat med mycket hetta! Här dominerar gärna sischuanpepparn och sharing style är ledordet! Surfers själva rekommenderar att ta in lite av varje och dela hejvilt, här serveras maten mitt från bordet. Servisen guidar dig från början till slut och har stor respekt och förståelse för varje gästs preferenser och önskemål.
Här går det nästan att få varje rätt vegetarisk eller vegansk, du får till och med välja om du vill ha tofu eller korn, mycket lyxigt!
Missa inte klassikerna såsom bang bang (kyckling eller tofu), ingefärsdoftande tofu, dem lyckobringade räkbollarna och five spice ribs! Om du gillar hetta, och då menar jag riktig hetta finns Surfers klassiska rätt ”kyckling i rödolja (går att få veg)”.
Resten av menyn uppdateras frekvent men här har både Dandan nudlar och de handdragna biang biang nudlarna blivit klassiker, missa inte detta.

Till detta dricker jag gärna ett svalkande glas vitt eller en ljus lager, en perfekt kombo till den annars kryddstarka maten.

Sidospår – Är du ett fan av spicy bloodys så är Surfers ”Bloody Sichuan” ett måste!