I likhet med systerkrogen i Visby tar Surfers med sig en bit av den kinesiska matkulturen även till Stockholm. På menyn hittar du smårätter med smaker från hela Kina, men också färgglada drinkar och kall öl. Här är det sommar året runt. Vill man få en extra upplevelse går det även att boka in en teceremoni eller dryckesprovning med kinesisk alkohol.
Idag hittar du Surfers inhyst i Nosh and Chows eleganta lokaler på Norrlandsgatan, ett stenkast från Stureplan. Restaurangen är känd för sina Sichuan-smaker och inte minst många populära rätter. Menyn erbjuder smårätter för alla dieter, vare sig du är vegan, vegeterian, äter fisk och skaldjur, kyckling eller kött. Några av deras mest omtalade rätter innefattar Bang Bang kyckling eller ingefärsdoftande tofu.
Till detta kan du såklart dricka gott – i form av öl på flaska och kran, utvalda viner och välsvarvade cocktails från deras egen meny. Pepperquest Lemonade, Spicy Garden eller Surfing Hainan är exempel på sådant du kan beställa och sitta och sippa på, eller så väljer du kanske något baserat på deras kinesiska risvin?
Förutom bar och restaurang erbjuder även Surfers dryckesprovningar. Här har du möjlighet att smaka dig fram och lära dig mer om Kina, genom att exempelvis ta del av Baijiu och Shaoxingvin – några av Kinas mest sålda spritsorter. Eller så väljer du en upplevelse i Tempelbaren, med en äkta teceremoni kungfu-style.
Surfers är en tur och retur till provinsen Kina, via det Engelska eleganta townhouset.