Recension av Sushi Sho – av Cissi L.
Sushi Sho
Roligt att de har omfamnat det japanska konceptet med mindre intimare sittningar och fokuserar på fiskens rena smaker istället för att överdosera med onödiga smakkomponenter. Estetiskt tilltalande rätter på vackert porslin och jag gillar att de har en skandinavisk touch i deras meny. Dock har de tryckt in flera platser i deras lilla lokal, och det blir lätt känslan av ”sex laxar i en laxask” dvs trångt och tex fönsterplatserna som vi satt vid gjorde att man kände sig lite exkluderad då vi inte fick en lika genomgående presentation som de övriga fick. Att få en gedigen förklaring hur Saakeprovningen matchade fisken förekom knappt, vilket kändes tråkigt.
Pris för en avsmakningsmeny gick på 700kr /person för ca 16 rätter. Sen kunde man köpa till tre olika tuna smårätter för 200kr st, vilket vi gjorde, och tuna tartaren var magisk! Att detta skulle vara en stjärnkrog tycker jag tyvärr inte riktigt att de håller ribban för, det finns helt enkelt en del att förändra för att det ska nå dit, men helt klart värt besöket för i slutändan var råvarorna riktigt bra! Vi var mätta, nöjda och glada när vi lämnade stället.