Recension av Tak – av Agnes L.

27 apr. 2018

Tak seglade snabbt upp som en favorit på kroghimlen och det är väl värt ett besök om plånboken tillåtet. Stort plus för fantastisk utsikt över Stockholm.

Mitt första besök var redan innan öppning på en provmiddag. Jag slogs av den sobra och stilrena inredningen, den lågmälda servicen och en spännande meny. Jag minns knappt vad jag åt då men det jag minns var att allt var bra, gott och vällagat. Se till att dricka sake, de har ett unikt utbud och det är verkligen gott.

Till lunch tar du med kollegorna för en lyxig känsla och dricker kallt vitt vin medan du äter din Chirashisushi - med fisk eller vegetariskt och blickar ut över Stockholm.

Brunchen är min absoluta favorit! Det är temaki - alltså strutar och det roliga är att du bestämmer själv vad du vill ha i. Det kommer in som ett smörgåsbord av godsaker att fylla sjögräset med och även en beskrivning av hur du gör. Jag ska lokalisera bilder och lägga upp.

Jag har inte pratat om takbare men den är magisk. Tänker du dig ett besök så var ute i god tid, kanske bara inte gå hem efter lunchen. Enkelt!