Recension av Tranan – av Adam L.

Tranan

·

Till Tranan har jag återkommit ett par gånger nu för deras grymma råbiff. Den serveras på ett lite speciellt sätt, med hyvlad permesan, råa skivade champinjoner och en god liten tryffelkräm.

Tidigare hade de också en tryffelpasta på menyn, som var otroligt smörig och god, men den verkar de ha tagit bort. Köttbullarna som de är kända för är mycket bra, ändå inte bland stans bästa skulle jag säga. Rårakan är god, men senast jag tog den tycker jag den borde varit lite mer krispig. Senast åt jag en anka med haricots verts. Den var OK, inte mer. Ibericokroketterna som serverades till var riktigt trista (bara fyllda med potatisgägga, typ såna man får i Spanien på varenda hak).

Det är alltid bra tryck på lunchen. Jag har inte ätit middag än. Har även varit i deras källarbar på AW någon gång, vilket är trevligt.