Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tranan

4,3 • 6 recensioner
Tranan

Tranan serverar en av Stockholms bästa köttbullar, men här kan man annars äta goda klassiska rätter som stekta kantareler på toast och biff Rydberg. Tranan är en ung klassiker och publiken likaså. Personalen är kunnig och trevlig vilket gör att man gärna kommer hit ofta. Om man vill ha lite mer drag efter middagen har de en skön bar nere i källaren. Restaurangen öppnades 1929 och har snart hållit öppet 7 dagar i veckan i 75 år. En maträtt på menyn, stekt strömming med potatismos, har funnits med sedan Tranan öppnades. Inredningsstilen härstammar från Stockholms bryggerier som under 30-40 talet stod för inredningen på Stockholms olika ölkaféer.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Fredrik J.
Fredric E.

Klassisk restaurang i Vasastan som alltid levererar

Fredrik F.

Tranan är en personlig favorit, till det hör att jag både bor och jobbar i närheten så det är lätt för mig att trilla dit och välja Tranan. Men de klassiska svenska rätterna är riktigt bra. Rårakan med löjrom som nog är lite av... Visa hela »

Adam L.

Till Tranan har jag återkommit ett par gånger nu för deras grymma råbiff. Den serveras på ett lite speciellt sätt, med hyvlad permesan, råa skivade champinjoner och en god liten tryffelkräm. Har även varit i deras källarbar på AW någ... Visa hela »

Malin C.

Slank in här av en slump mitt i veckan och har nu ytterligare ett favoritställe i Stockholm. Åt kalixlöjrom till förrätt, som var fantastisk men ta en och dela på för det kommer in nästan en deciliter löjrom och 4 brödskivor. Rödingen fö... Visa hela »

Christina N.

Trevligt ställe som har lyckat bevara sin charm genom åren. Köttbullarna (som inte finns utskrivna på menyn) är grymma - såsom på mormorsvis. Ett riktigt bra val skulle jag vilja säga!