Tranan

3,9
34 betyg
$$$
Restaurang
Tranan
3,9
34 betyg

Anrika Tranan serverar några av Stockholms mest kända köttbullar, men också svensk-franska klassiker såväl som stekt strömming, en rätt som har hängt med sedan starten 1929. Här är det öppet sju dagar i veckan för alla som vill äta och umgås i klassisk miljö. I direkt anslutning hittas även Tranans vinbar Grus Grus (från våren 2018) och en trappa ner bjuds det på populärt barhäng i Tranans Bar.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
34
Google-logo
Google
4,2
1 524

Recensioner av Tranan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Till Tranan går du när du behöver ett säkert kort. Oavsett om det är med kollegor, familj eller dejt - detta går alltid hem. Finns nog något för alla på Tranan. Denna gång tar jag en råbiff, med perfekt tryffelmajo, knapriga mandlar och ma...

Efter många många år hamnade vi på Tranan. Lika gott som då, lika bra service och gemytlig atmosfär. Går gärna snart igen!

Really nice Swedish food and really nice staff - I came here straight from the airport after several delays and flight cancellations, and they really took good care of me and helped get my energy back.

Måndagslunch och jag tog röding. Godaste fisken jag ätit? Riktigt gott!

Kort och gott en jättetrevlig restaurang men klassiska rätter så som råbiff, lax med stuvad potatis, toast skagen etc. Toast skagen var helt otrolig, absolut värt att ta den även om den är lite dyrare än vanligt! Jättebra service och trevlig personal. G...

·

Till Tranan har jag återkommit ett par gånger nu för deras grymma råbiff. Den serveras på ett lite speciellt sätt, med hyvlad permesan, råa skivade champinjoner och en god liten tryffelkräm.

Tidigare hade de också en tryffelpasta på...

Var och åt lunch här för första gången, vilket visade sig bli en riktigt trevlig upplevelse. Vi var ett större sällskap, och fick dels ett bra bord men också en lyhörd servitör som passade upp oss.

Jag åt de klassiska (och omtalade...

·

Bara testat lunchen men Tranan är jättefint, jättegott och känns genuint. Allt man vill ha av en kvarterskrog.

En stimmig stämning och Sturehofs enda riktiga konkurrenten till titeln ”Sveriges bästa ’Rimmad Lax med dillstuvad potatis’”.

Jag åt middag här på alla hjärtans dag, så inte så konstigt att det var tokfullt och såklart kort om personal.. dvs inte den bästa servicen.. maten var dock fantastisk! Vi åt råbiff med tryffel, råraka och jordärtskocka med brynt sm...

Jag har varit på tranan flera gånger och samma sak varje gång. Maten är god men servicen är usel. Några exempel:
- Du behöver vänta länge på hovmästaren. Glöm ett ursäktande eller trevligt leende när du väl får...

Tranan är en riktig kvarterskrog med god vällagad mat och snabb service! Det är oftast en hög ljudnivå i lokalen vilket jag tycker är härligt, men det kan vara svårt att föra samtal med sällskapet mittemot.
Allt som allt en riktigt trevlig rest...

En gammal och välkänd Stockholmskrog.
Tranan har funnits sedan stenåldern. Nya ägare som tagit över men ingenting har ändrats.
Jag har varit på AWn tidigare men inte förrän nu har jag ätit
Det blev en råbiff. Jag gillade mixen oc...

Det var länge sen jag hängde här för ofta, men Tranan funkar lika bra nu som då.

Lokalen känns som hemma, personalen är trevlig och kunnig och det är inga problem att komma som drop. Nu senast en trevlig anksallad sant en grym råbiff.

Klassiska ställen ska inte glömmas bort och Tranan är en av dessa värda att lyftas fram. Var annars kan du alltid beställa köttbullar trots att det inte står på menyn eller där servicen är oklanderlig.

Nu äter jag inte köttbulla...

Tranan är känd för deras goda köttbullar men de fanns inte på menyn. Kyparen förklarade att deras köttbullar finns inte med på menyn, då de vill sälja annat😊.

·

Svensk husmanskost mitt på Odenplan. Klassisk restaurang, grymt käk, bra service. Tiotalet bord inne. Mysig uteservering på sommaren.

·

Slank in här av en slump mitt i veckan och har nu ytterligare ett favoritställe i Stockholm. Åt kalixlöjrom till förrätt, som var fantastisk men ta en och dela på för det kommer in nästan en deciliter löjrom och 4 brödskivor. Rödingen fö...

Klassisk restaurang i Vasastan som alltid levererar

Blir jag lynchad om jag ger detta klassiska ställe en trea? För första gången satte jag min fot på den legendariska Tranan och beställde en Wallenbergare till lunch.
Meh. Inget speciellt alls. Helt ok. En trea.
Kanske borde tagit laxen eller köttbullarn...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
34
Google-logo
Google
4,2
1 524

Representerar du Tranan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Tranan?

På Tranan serveras bland annat:

  • Franskt
  • Svenskt
  • Europeiskt
  • Husmanskost

Vad kostar det att äta på Tranan?

Tranan ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Tranan uteservering?

Ja, Tranan har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Serverar Tranan lunch?

Ja, Tranan har lunchserveringar.

Var ligger Tranan?

Tranan ligger på Karlbergsvägen 14, 11327, Vasastan. I närheten ligger Observatorielunden, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Odenplan (ca 50m).