Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Tranan

3,9
31 betyg
Redigera Tranan

Anrika Tranan serverar några av Stockholms mest kända köttbullar, men också svensk-franska klassiker - och stekt strömming, en rätt som har hängt med sedan starten 1929. Här är det öppet sju dagar i veckan för alla som vill äta och umgås i klassisk miljö. I direkt anslutning hittas även Tranans vinbar Grus Grus (från våren 2018) och en trappa ner bjuds det på populärt barhäng i Tranans Bar.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 maj 2022

Måndagslunch och jag tog röding. Godaste fisken jag ätit? Riktigt gott!

26 maj 2022

Översätt till svenska »

Really nice Swedish food and really nice staff - I came here straight from the airport after several delays and flight cancellations, and they really took good care of me and helped get my energy back.

24 apr 2023

Efter många många år hamnade vi på Tranan. Lika gott som då, lika bra service och gemytlig atmosfär. Går gärna snart igen!

7 mar 2017 · Uppdaterad

Bara testat lunchen men Tranan är jättefint, jättegott och känns genuint. Allt man vill ha av en kvarterskrog.

14 feb 2019

Var och åt lunch här för första gången, vilket visade sig bli en riktigt trevlig upplevelse. Vi var ett större sällskap, och fick dels ett bra bord men också en lyhörd servitör som passade upp oss.

Jag åt de klassiska (och omtalade... Visa hela »

1 mar 2019

En stimmig stämning och Sturehofs enda riktiga konkurrenten till titeln ”Sveriges bästa ’Rimmad Lax med dillstuvad potatis’”.

27 jun 2019

Jag har varit på tranan flera gånger och samma sak varje gång. Maten är god men servicen är usel. Några exempel:
- Du behöver vänta länge på hovmästaren. Glöm ett ursäktande eller trevligt leende när du väl får... Visa hela »

21 okt 2019

En gammal och välkänd Stockholmskrog.
Tranan har funnits sedan stenåldern. Nya ägare som tagit över men ingenting har ändrats.
Jag har varit på AWn tidigare men inte förrän nu har jag ätit
Det blev en råbiff. Jag gillade mixen oc... Visa hela »

19 feb 2020

Jag åt middag här på alla hjärtans dag, så inte så konstigt att det var tokfullt och såklart kort om personal.. dvs inte den bästa servicen.. maten var dock fantastisk! Vi åt råbiff med tryffel, råraka och jordärtskocka med brynt sm... Visa hela »

8 jan 2020

Det var länge sen jag hängde här för ofta, men Tranan funkar lika bra nu som då.

Lokalen känns som hemma, personalen är trevlig och kunnig och det är inga problem att komma som drop. Nu senast en trevlig anksallad sant en grym råbiff. Visa hela »

12 aug 2021

Kort och gott en jättetrevlig restaurang men klassiska rätter så som råbiff, lax med stuvad potatis, toast skagen etc. Toast skagen var helt otrolig, absolut värt att ta den även om den är lite dyrare än vanligt! Jättebra service och trevlig personal. G... Visa hela »

14 feb 2019

Klassiska ställen ska inte glömmas bort och Tranan är en av dessa värda att lyftas fram. Var annars kan du alltid beställa köttbullar trots att det inte står på menyn eller där servicen är oklanderlig.

Nu äter jag inte köttbulla... Visa hela »

11 jan 2015 · Uppdaterad

Till Tranan har jag återkommit ett par gånger nu för deras grymma råbiff. Den serveras på ett lite speciellt sätt, med hyvlad permesan, råa skivade champinjoner och en god liten tryffelkräm.

Tidigare hade de också en tryffelpasta på... Visa hela »

9 maj 2019 · Uppdaterad

Svensk husmanskost mitt på Odenplan. Klassisk restaurang, grymt käk, bra service. Tiotalet bord inne. Mysig uteservering på sommaren.

20 sep 2022

Tranan är en riktig kvarterskrog med god vällagad mat och snabb service! Det är oftast en hög ljudnivå i lokalen vilket jag tycker är härligt, men det kan vara svårt att föra samtal med sällskapet mittemot.
Allt som allt en riktigt trevlig rest... Visa hela »

26 maj 2019

Blir jag lynchad om jag ger detta klassiska ställe en trea? För första gången satte jag min fot på den legendariska Tranan och beställde en Wallenbergare till lunch.
Meh. Inget speciellt alls. Helt ok. En trea.
Kanske borde tagit laxen eller köttbullarn... Visa hela »

7 mar 2017

Klassisk restaurang i Vasastan som alltid levererar

4 apr 2019

Tranan är känd för deras goda köttbullar men de fanns inte på menyn. Kyparen förklarade att deras köttbullar finns inte med på menyn, då de vill sälja annat😊.

20 dec 2017

Fantastiskt trevlig service från vår servitör, trevlig stämning och smarrig tryffelpasta till lunch! Klassisk meny som passar alla tillfällen och klockslag.

22 feb 2016 · Uppdaterad

Slank in här av en slump mitt i veckan och har nu ytterligare ett favoritställe i Stockholm. Åt kalixlöjrom till förrätt, som var fantastisk men ta en och dela på för det kommer in nästan en deciliter löjrom och 4 brödskivor. Rödingen fö... Visa hela »

Sida 1 av 2

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.