Recension av Videgård Restaurant Sturegallerian – av Mythu L.
Var här på alla hjärtans dag vilket var på en vardag. Vi fick väldigt bra service och när vi kom till restaurangen så var det Erik Videgård som tog emot oss.
Jag är ett fan av fusion så jag var väldigt förväntansfull inför besöket. Lokalen ligger på gamla Escalier inne på Sturegallerian där de gjort om lite. Tycker att det kunde ha varit lite mer drag i form av högre musik eller likande. Även om det var mycket folk så kunde man ändå höra sin granne prata då man sitter extremt nära varandra.
Vi beställde avsmakningsmeny, 1 nikkei (japansk/peruansk) och 1 chifa (kinesiskt/sydamerikanskt). Det positiva är att man kan fritt bestämma vilka avsmakningsmenyer man vill ha även om man är 2 personer. Annars brukar det oftast vara i andra restauranger att det krävs minst 2 personer för en sådan avsmakningsmeny!
När det är mindre rätter och man ska dela så brukar jag förvänta mig att man aldrig blir proppmätt. Men där hade jag fel denna gång. Jag blev så mätt av all mat att det knappt fanns plats för efterrätt, maten var helt okej, inget speciellt! Cevichen var god men det finns andra ställen med godare ceviche! Eftersom det var fusion mellan flera delar av världen så hade jag skyhöga förväntningar på efterrätten som bestod av flera sorter. Efterrätten var god men det var inget udda, de efterrätter vi fick med var bland annat mandelkaka med ingefäraglass m.m Eftersom detta ett fusion ställe så önskade jag att de kunde fixa något mer annorlunda efterrätter
Helhetsbetyg en 3:a! Maten ok och servicen var bra!