Villa Venandi

4,9
8 betyg
Redigera Villa Venandi

På Hornsgatan 104 kan du äta italiensk mat och hänga i baren på Villa Venandi, som slog upp dörrarna i slutet av 2022. Bakom den hemtrevliga restaurangen står Fadde Darwich, tidigare känd som vaktchef på nattklubben Spy Bar.

Efter 33 år som dörrvakt svidade Fadde Darwich om till krögare och öppnade Villa Venandi i Zinkensdamm på Söder. Från början var tanken att satsa på en fine dining-restaurang med något dyrare varmrätter på menyn, men i stället blev det fokus på "hemmamat" med italienskt kök och lite snällare priser som matchar efterfrågan i området. På menyn kan man välja bland antipasti, sallader, huvudrätter, pasta och efterrätter med klassiska italienska smaker, men det går även bra att slå sig ner i en lädersoffa i baren och dricka drinkar.

För den hemtrevliga interiören på Villa Venandi står Fadde Darwich, som har hämtat inspiration från känslan på Söder och velat skapa en trevlig bar med inredning som man själv skulle vilja ha hemma. I lokalen möts man av rustika träbord, gråblå träpaneler, mönstrade tapeter, växter och en ombonad bar med soffor, fåtöljer, öppen brasa och dov belysning. Här går det lika bra att äta en gemensam middag i italiensk familjär stil, som att umgås i baren och känna sig som hemma.

Användarbilder på Villa Venandi Visa alla

  • Lägg till bild
  • Risotto alla Milanese  – Bild från Villa Venandi av Fredrik J.
  • Carciofi fritti, friterad kronärtskocka  – Bild från Villa Venandi av Fredrik J.
  • Gott vin – Bild från Villa Venandi av Caroline W.
  • Fantastisk mat  – Bild från Villa Venandi av Caroline W.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 dec 2022

Fin inredning, god mat och super trevlig personal

4 apr 2023

God mat, bra priser, trevlig personal

14 dec 2022

God mat och gott vin och fantastisk service

12 dec 2022

Jättemysig. Trevligt att bara ta ett glas vin i sofforna

5 dec 2022

Jag var där igår och åt en otrolig god entrecote pommes frites superbra. Trevligt bemötande av personalen

21 dec 2022

11 jan 2023

3 jan 2023