Villa Venandi

4,9
8 betyg
$$
Italiensk restaurang
Villa Venandi
4,9
8 betyg

På Hornsgatan 104 kan du äta italiensk mat och hänga i baren på Villa Venandi, som slog upp dörrarna i slutet av 2022. Bakom den hemtrevliga restaurangen står Fadde Darwich, tidigare känd som vaktchef på nattklubben Spy Bar.

Efter 33 år som dörrvakt svidade Fadde Darwich om till krögare och öppnade Villa Venandi i Zinkensdamm på Söder. Från början var tanken att satsa på en fine dining-restaurang med något dyrare varmrätter på menyn, men i stället blev det fokus på "hemmamat" med italienskt kök och lite snällare priser som matchar efterfrågan i området. På menyn kan man välja bland antipasti, sallader, huvudrätter, pasta och efterrätter med klassiska italienska smaker, men det går även bra att slå sig ner i en lädersoffa i baren och dricka drinkar.

För den hemtrevliga interiören på Villa Venandi står Fadde Darwich, som har hämtat inspiration från känslan på Söder och velat skapa en trevlig bar med inredning som man själv skulle vilja ha hemma. I lokalen möts man av rustika träbord, gråblå träpaneler, mönstrade tapeter, växter och en ombonad bar med soffor, fåtöljer, öppen brasa och dov belysning. Här går det lika bra att äta en gemensam middag i italiensk familjär stil, som att umgås i baren och känna sig som hemma.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,9
8

Recensioner av Villa Venandi

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

God mat, bra priser, trevlig personal

Fin inredning, god mat och super trevlig personal

God mat och gott vin och fantastisk service

Jättemysig. Trevligt att bara ta ett glas vin i sofforna

Jag var där igår och åt en otrolig god entrecote pommes frites superbra. Trevligt bemötande av personalen

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,9
8

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Villa Venandi?

På Villa Venandi serveras bland annat:

  • Italienskt

Vad kostar det att äta på Villa Venandi?

Villa Venandi ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av stämning är det på Villa Venandi?

Vi skulle beskriva stämningen på Villa Venandi som mysig och lite lugnare.

Var ligger Villa Venandi?

Villa Venandi ligger på Hornsgatan 104, 117 26, Södermalm. I närheten ligger Hornsgatan. Närmsta tunnelbana är Zinkensdamm (ca 50m).