Hornsgatan Kvarterskrog & Barservering

4,0
9 betyg
$$-$$$
Europeisk restaurang
Bar
Hemsida
Instagram
Hornsgatans Kvarterskrog
4,0
9 betyg
Hemsida
Instagram
Hornsgatans Kvarterskrog i en mening: Ambitiös kvarterskrog som serverar lunch, middag och helgbrunch.
Kort om maten: Modern husman och smaker från Medelhavet sida vid sida i form av både större och mindre rätter.

Bockholmengruppen, som driver några av stans mest väletablerade krogar – såsom Nybrogatan 38, Meatballs of the People och Österlånggatan 17 – står bakom denna kvarterskrog på Södermalm. Även Hornsgatan Kvarterskrog & Barservering är en plats som välkomnar gäster hela dagen lång, oavsett om man vill äta eller dricka.

I hörnet Ringvägen/Hornsgatan, nära till Zinkensdamm och tunnelbanan, med gångavstånd till både Hornstull och Mariatorget, hittar du Hornsgatan Kvarterskrog. Detta vattenhål erbjuder såväl en lunch- och brunchmeny som à la carte till middag, samt en generös vin- och cocktaillista. Här kan man känna sig som hemma oavsett om man kommer för lunch, brunch med vännerna, middag med familjen eller en drink efter jobbet.

Maten har toner från det klassiska, rustika köket, med inspiration från de lantliga, traditionella matlagningskonsterna. Smakerna kommer från både södra Europa och nordligaste Sverige, bland annat hittar du modern husman och smaker från Medelhavet. Devisen lyder okomplicerat, men omsorgsfullt gjort med kärlek.

Charkbricka, smårätter, kött, husman och pasta är bara några exempel på vad du kan beställa från restaurangens gedigna meny. Under rubriken “Breakfast for champions” hittas dessutom en frukosträtt som serveras hela dagen, perfekt för den som känner sig lite dagen efter. Här finns något för alla, vare sig man är vegetarian eller gillar kött, vare sig man är sugen på något lätt eller vill bli riktigt mätt.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Hornsgatans Kvarterskrog Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Hornsgatans Kvarterskrog

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
28 jan. 2023

Älskar detta ställe! Har varit här sena kvällar för barhäng, helglunch och käkat middag. Rekommenderar främst helglunch/brunchmenyn och drinkarna. Middagsutbudet är också bra men inte lika vass nivå.

Lokalen har en supermysig kontine... Visa hela »

1 mars 2023

Riktigt snygg klassisk restaurang med fint utbud av vin och mat. Man får vara beredd att lägga en slant, men det är det helt klart värt. Fick hindra mig själv från att slicka tallriken med den sista sandefjordssåsen. Jisses vad gott. Och fint. Och trevligt!... Visa hela »

5 juni 2022

Väldigt ojämt, helt klart inte färdigt för att dra igång och därför inte i närheten av att vara värt de priser man har. Personalen hinner inte med, långa väntetider och ointresse att skapa trevnad trots att vi försökte beskriva vad... Visa hela »

6 juni 2022

Servicen måste upp många nivåer om detta ska bli vår nya stammiskrog i kvarteret. Trots halvfullt var väntetiderna orimligt långa. Inget vatten på bordet vid ankomst, fick jaga en servitör om att vi ville beställa och ingen frågade om maten sm... Visa hela »

16 mars 2023
30 sep. 2023
26 jan. 2023
14 juni 2022
3 juni 2022