Recension av Wäng Izakaya – av Adam L.

Wäng Izakaya

Wäng är ett speciellt ställe! Antingen brukar man ju liksom gå på superambitiösa ställen som Miss Voon och Barbro, som är fantastiska men kostar mycket, eller så brukar det vara kvartershak där det mer handlar om att få mat i magen.

Wäng har lite av båda världarna, fast mest av de ambitiösa, men priserna närmare kvartershaken. Lokalen är ambitiös, inget snack. Här har de försökt skapa ett finare ställe, och jag tycker de har lyckats till stor del. Det har inte alls samma känsla/wow-faktor som vissa andra, men det är fint och fräscht och är trevligt att sitta här ett tag. Ungefär samma sak med personalen. Den når inte upp till den högsta klassen i hur professionella de är, men är verkligen supergulliga. Maten är också en ganska stort steg efter de bästa, men ganska långt före de flesta budgethak.

Det låter kanske negativt, att de ligger ett steg efter de bättre ställena i nästan allt. Skillnaden är att priserna inte går att jämföra. Vi åt 4 "asiatiska tapas", en halv rulle (6 bitar) och en sushi (9 bitar) och drack någon öl och bubbelvatten. Det gick på 570 kr. Jag tycker det är grymt prisvärt. Hade priserna varit som på de finare ställena, så hade jag satt en trea i betyg, men att det är så prisvärt höjer definitivt betyget en nivå. Jag undrar om det inte är billigare än typ Caliente/liknande tapashak (som jag ändå kan uppskatta mycket för vad det är), och då är kvalitén på service, mat och inredning avsevärt mycket högre. Det blir en ganska unik restaurangupplevelse i och med prisnivån.

Bäst var tempurarullen med tonfisk och jalapeno på. Den var magisk. Resten var gott, men inte mer än så. Allt snyggt presenterat. Skulle inte förvåna mig om jag kommer tillbaka på en spontan vardagsmiddag inom kort.