Medlem

Vi är glada att du vill dela med dig av dina upplevelser här hos oss! Det är många som uppskattar ditt engagemang som gör staden bättre och framförallt leder dem till att hitta guldkornen. Du vet väl att du kan göra mycket mer än att bara hitta tips och inspiration på sajten? Här har vi sammanfattat allt du kan göra som medlem hos oss.


Samla poäng

All aktivitet du gör på sajten ger dig poäng, vilket bidrar till du klättrar på nivåstegen. Till exempel så får du poäng när du recenserar, laddar upp en bild, får reaktioner på dina inlägg, skapar listor och mycket mer. När du samlar poäng kommer du att öka i nivå. Kanske har du sett det står ”Expert” eller till och med ”Mästare” på någons profil? Det är för att de har samlat mycket poäng.


Skriva recensioner

Dela med dig av din upplevelse. Dina recensioner betyder mycket för våra besökare och kan hjälpa fler att hitta stans guldkorn. Du får extra poäng när du skriver långa recensioner.


Ladda upp bilder

Tillför som mycket som möjligt genom att ladda upp bilder till dina recensioner. Du får mer poäng och gör det tydligare för läsaren.


Reagera på andras recensioner

Uppmuntra gärna andra genom att reagera och gilla deras recensioner. Det finns fler reaktioner än bara gilla, till exmpel ”😍 Nice” och ”😂 Haha”. Du får poäng för alla reaktioner du får på dina recensioner.


Listor

Du kan skapa egna listor på din profil. Det kan vara dina bästa burgarställen, eller mer specificerat som bästa restaurangerna eller frisörerna i ditt område. Du väljer själv om du vill göra listorna publika eller ej. Även om din lista inte är publik så kan du länka den till vänner, men listan dyker inte upp som förslag för andra användare.


”Vill gå hit”

Det är svårt att hinna gå till alla restauranger. När du ser något som är intressant kan du lätt markera det som ”vill gå hit”. Då kan du kika i listan på din sida när det är dags att gå ut och äta. I framtiden kommer den listan även att dyka upp i kartan.


”Har varit här”

Det är inte alla dagar man känner för att skriva långa recensioner. Markera då restaurangen som ”varit här”. Då blir det lättare att utgå från den listan när det är dags att skriva om din upplevelse. I framtiden kommer den listan även att dyka upp i kartan.


Skriv profil

Under profilinställningar kan du skriva en presentation om dig själv. Tycker du att är svårt att skriva fri text kan du välja att svara på våra färdiga frågor. t.ex. ”Bästa matminnet”, ”Vad jag värdesätter mest på restaurang” eller ”På en fredagkväll hittar du mig förmodligen" och många fler.


Ladda upp profilbild

Ladda gärna upp en profilbild, dina recensioner blir då mer personliga. Verifierar du ditt konto med facebook så får du automatiskt en profilbild och slipper ladda upp. Du kan självklart ändra när du vill i dina inställningar.


Följ andra medlemmar

Du kan följa andra spännande användare och vänner. Du kan se deras aktivitet i ”Senaste aktivitet” och hålla koll på deras recensioner och annan aktivitet på sajten.


Kartsök

Med vår sökfunktion kan du filtrera fram de bästa ställena efter dina villkor. Letar du efter en fransk restaurang, som serverar middag och är mysig inom 500 meter från där du är just nu? Inga problem. Se här.

 

Ambassadör

Thatsups ambassadörgrupp är ett community av fantastiska människor som upptäcker stan och delar med sig av sina upplevelser

Det är inte svårare än så; dela med dig av dina lokala upplevelser, oavsett om det är en avsmakningsmeny på en stjärnkrog, en 2-minutersespresso i ett hål i väggen eller hur din senaste frisyr blev. Som ambassadör blir du bjuden på alla möjliga roliga event, får träffa andra ambassadörer och dessutom kommer dina recensioner på Thatsup väga tyngre för de hundratusentals läsarna som varje månad letar efter något av stans guldkorn.

 

Hur blir man ambassadör?

Det är enkelt!
Antingen nominerar du dig själv eller någon du tycker borde bli ambassadör. Detta kan du göra när som helst. Det enda du behöver skriva i ansökan är varför du tycker att du eller den du nominerar borde bli ambassadör. Det räcker med någon mening eller två. Eller tio, det är inte så noga.
Uttagningen sker två gånger om året - september och februari.

 

Fördelar med att vara en Thatsup-ambassadör

Förutom att du får delta på exklusiva Thatsup-evenemang där vad som helst kan hända får du även möjligheten att träffa andra som delar samma passion och intressen som dig, både recensenter och spännande företag. Det kommer även att synas på din Thatsup-profil att du är en stolt ambassadör vilket gör att du blir en trovärdig och välbesökt recensent.

 

Kriterier

Alla våra medlemmar kan ansöka om att bli ambassadör. Du behöver inte vara den som går till de hippaste restaurangerna eller äter ute alla dagar i veckan.
Du tycker om att gå på restaurang, kanske är du vår nya shoppingexpert som har recenserat flest butiker på sajten, eller kaffemissbrukare som recenserar kaffebarer. Thatsups ambassadörer representerar alla våra besökare, det som sticker ut är upplevelserna de delar med sig av i form av recensioner, bilder, listor, mm. Men vi har några enkla kriterier som vi vill att du uppfyller…

• Din profil måsta ha en verifierad mailadress

• Du behöver ha en profilbild på dig själv och använda ditt riktiga namn

• Du behöver skriva en presentation på din profil, eller svara på någon av de förinställda frågorna

• Du behöver vara minst 18 år

• Du behöver ha delat med dig av några upplevelser på Thatsup, gärna i form av recensioner, men bilder och listor är också uppskattat.

 

När du väl har blivit ambassadör är det viktigt att du tänker på några saker för att behålla din plats vid nästa uttagning:

• Du behöver skriva bra och ärliga recensioner (bilder är utan tvekan ett stort plus).

• Du är en aktiv medlem som följer andra ambassadörer och interagerar och reagerar på deras upplevelser.

• Du hjälper till att hålla Thatsup uppdaterad genom att ändra felaktig information, anmäla recensioner som bryter mot reglerna och andra saker du hittar som borde fixas.

 

Thatsup handlar om åsikter. Ofta skiljer de sig. På Thatsup håller vi alltid en bra nivå utan arrogans och negativitet. Välkomna nya ambassadörer och behandla andra som du själv vill bli behandlad.

 

Anmäl dig här!

Läs mer om våra ambassadörer här

 

Har du frågor?

Följ mig och skicka ett meddelande

Ida Berzén, Community & Marketing Manager