Marcus Aujalay gästar Hyllan

Marcus Aujalay gästar Hyllan

Marcus Aujalay har både Årets kock-utmärkelser och Bocuse d'Or-nomineringar i bagaget, han har lagat mat på Fredsgatan 12 och driver idag den egna restaurangen Winterviken, men i februari besöker han hemstaden Uppsala för att servera en spanskinspirerad meny på Hyllan.

Sedan flera år tillbaka besöker mästerkocken Barcelona och Katalonien någon vecka varje sommar. Det katalanska köket och råvarorna från saluhallen la Boqueria har haft ett enormt inflytande på hans förhållande till matlagning och flera års intryck samlas nu till en koncentrerad meny som är lika mycket en hyllning till Katalonien som en uppvisning i riktigt bra matlagning.

Marcus Aujalay gästar Hyllan, fredagen den 3 och lördagen den 4 februari, 17.30 respektive 17.00, 695 kr

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.