Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tabbouleh

Detta är den absolut godaste salladen, den tar lite tid att hacka upp men jag kan garantera dig att det är värt varenda minut. Detta är även en sallad som ligger mig varmt om hjärtat då det är min mamma som lärt mig att göra den! Och det viktigaste som hon har lärt mig är att det inte finns några som helst genvägar när det kommer till tabbouleh, alla grönsaker ska finhackas för hand och likaså persiljan.

Ingredienser
2 dl couscous
2 st citroner, juice
3 st tomater
1 st medelstor gurka
1 st rödlök
1 st röd paprika
250 g bladpersilja

ca 1 dl olivolja
salt

Gör så här:

  1. Börja med att mäta upp och ha i couscousen i en stor salladsskål. Pressa över citronjuicen och blanda runt. 
  2. Börja därefter med att först finhacka tomaterna. Försök att få med så mycket av tomatvattnet som hamnar på skärbrädet. Det är nämligen citronjuicen, tomatvattnet och olivoljan som gör så att couscousen sväller och blir tillagad. 
  3. Finhacka därefter gurka, rödlök och paprika. 
  4. Plocka persiljabladen från stjälkarna och finhacka. Detta tar sin lilla tid men med en vass kniv och lite tålamod så går det ganska snabbt!
  5. Blanda samman allt och smaksätt med olivolja och salt. Jag tycker även om att addera lite torkad chili.

Skriv en kommentar

Hur lång tid behöver couscousen svälla innan den är klar? Fungerar det att göra denna sallad dagen innan eller blir den ”soggig ” då?

Christin K.
· Svar till Cornelia

Hej,
Det brukar ta ca 30-45 minuter, jag föredrar att äta den samma dag, men det är väldigt gott dagen efter också!😊

Menar du att en inte kokar couscousen först utannonserade den ska svälla i salladen?

Christin K.
· Svar till Lina

Hej! Ja det stämmer, couscous är så finkornigt så under tiden man hackar grönsakerna så hinner det svälla.

These S.

Goottt! Orkar ju aldrig göra pga allt hackande, men nu blev jag riiiktigt sugen!

Hej, skall couscousen vara rå? I så ska man använda förkokt couscous? Tack!

Kommentera