Hej alla godingar!
Här nedan tänkte jag samla några av mina julklappstips om du ska köpa present till någon som tycker om att laga mat. Det finns såklart en massa olika köksredskap att välja mellan och även olika priskategorier men jag hoppas jag ska kunna rekomendera något för alla.

1. En bra kniv!
Här finns det såklart en massa att välja bland. Hemma hos mig hittar ni flera knivar från märket Global. På jobbet i restaurangen använder jag främst Yaxell.

För mig med lite mindre händer så föredrar jag knivar som är ca 20 cm, som en bra allround kniv med det är givtivs upp till var och en.

TIPS PÅ BRA KNIV 

Global Global SAI-06 Kockkniv 25 cm

2. Skydda kniven
Har personen i fråga flera knivar, då rekomendrar jag knivskydd från cleancut. Super smidiga och är otroligt bra att ha för att skydda sina knivar hemma i knivlådan. Finns i flera olika storlekar. Inne på cleancuts hemsida hittar du också en rad andra coola knivar och stenar för att slipa knivarna med.

TIPS PÅ KNIVSKYDD

3. Temperaturen är viktig

Något alla behöver i köket är en termometer. Det spelar ingen roll om det ska stekas kött eller kokas knäck, termomterer behövs alltid särskilt om du ska lära dig att klara dig utan termometer.

Här kan du gå bananas och investera i en dyr eller så fungerar en helt vanlig lite billigare lika bra. Livslängden kanske inte är lika lång men fungerar absolut!

TERMOMETER

4. En köksvåg

Jag älskar att laga mat och äta dessert och bakverk, men jag är inte lika vass på det där med bakverk. Nyckeln för att lyckas med bakningen är enligt mig att följa ett bra recept och att följa just receptet och det tycker jag funkar bäst om man håller sig till dem exakta måtten.

HÄR FINNER DU VÅGEN

5. Stekpannor

Mina favorit stekpannor hemma är från märket Scanpan. Jag har några från serien TechnIq som är en riktigt bra allroundpanna. De har en non-stickbeläggning och påminner om en gjutjärnspanna runt om hela stekpannan. Hemma hos mig har jag dessutom gas spis vilket gör att pannorna håller sig fina och rena utan att jag behöver rengöra och puts stålen på utsidan.

STEKPANNAN

6. Vinglasen alla behöver ha hemma

Kanske inte för det matintresserade enbart men riktigt bra vinglas är både snygga för ögat och höjer upplevelsen. Jag vill slå ett slag för Riedels olika serier där glasen är anpassade efter olika druvor. Givetvis behöver man inte ha alla olika druvglas hemma men det är en välfigt bra present att köpa sin partners eller förälders favorit vin ihop med ett par schyssta glas.

Jag har två olika typer av glas hemma, djupa breda kupor (typiska bourgogne glas) och några lite mindre.

LÄNK TILL BOURGOGNE GLASEN

Riedel Riedel Vinum Bourgogne Glas 2-pack

Skriv en kommentar

These S.

Vilka bra tips 😍

Looking for the all in one LinkedIn automation tool in 2023? Octopus CRM octopuscrm.io/ comes with useful automation features for business owners, digital agencies, recruiters and marketers. If you are as concerned about your professional growth as I am, this LinkedIn automation tool is a real boon. It allows me to easily manage my profile, attract new contacts and grow my network. Give it a try and you'll see the difference!

Carlos S.

Hey. Offers an exceptional service that's a game-changer for students and professionals alike. The promptness and reliability they provide for online exams domyexams.net/ are unmatched. In a world where convenience and efficiency are paramount, their commitment to maintaining the integrity of online testing is commendable. As someone who values both security and convenience, I've found their platform to be a lifesaver. With a diverse range of exam services, they cater to a broa... Visa hela »

Tukunya K.

Christmas gift tips in English, provides thoughtful suggestions for selecting the perfect presents during the festive season. Choosing meaningful gifts can enhance the joy of giving and receiving. The article offers diverse ideas, ensuring there's something special for everyone on your list. For students seeking assistance with academic tasks, edubirdie.com/pay-for-essays is a platform offering essay writing services. Just as thoughtful gift tips cater to diverse preferences, acade... Visa hela »

Susan B.

Very interesting blog. I love studying cultural studies as well as art and I like learning about other countries. But sometimes I have difficulty doing my homework. That's why I came writingmetier.com/art-homework-help/ here and found good helpers. Thanks to the service, I can complete any assignment on art within a deadline.

Kommentera