Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Så organiserar du Lego

Avsnitt 20 handlar om den stora trenden i många flöden just nu, alltså att föräldrar börjat sortera upp sina barns Lego. En av få bra saker med Corona-utbrottet.

Och jag (Andreas) genomförde själv projekt Lego-organisering för några veckor sen. Här är min enkla och kortfattade guide till hur du börjar.

Lyssna på avsnittet här:

Bra sak att veta innan du börjar:

Det kommer troligen ta tid för dig, men det är värt det. Och det är det perfekta projektet som du kan göra några minuter i taget bara, eller i timmar (om du har det).

Varför ska man organisera allt Lego?

Det blir lättare och roligare när du ska göra byggen. Istället för att rafsa runt i en stor bytta med allt blandat kan du enklare hitta den biten du vill ha.
En annan effekt är att du lär dina barn att hålla ordning på sitt lego, troligen kommer det spilla över på annat i deras liv också.

Hur börjar man?

1. Samla först in allt lego så du vet hur mycket du har.

2. Sortera ut plattor, byggbitar och lite andra typer för sig. Kanske har du även gubbar och dess delar separat. Sen är det bara att sortera, meditativt och perfekt syssla samtidigt som du kollar Netflix. Jag använde min frus måttmatta (har säkert ett riktigt namn, men den där gröna mattan du ser på bilden ovanför) och det gjorde att det kändes mindre rörigt.

Hur organiserar och sorterar man Lego?

Gå in på Brick architects guide till olika brickor. Läs guiden och bestäm vilken nivå du vill hålla. Börja enkelt och sortera inte för detaljerat. Sen skriver du ut preview av LEGO Brick Labels, klipp till och tejpa på de lådor du ska använda

Hur förvarar man lego?

Du kan så klart köpa hundratals byttor och burkar, men det är onödigt att börja där. Använd burkar och lådor du redan har hemma, dumt att slösa pengar på något om det visar sig att dina barn inte leker med lego om typ 2 månader.

Hur gör du med Lego där hemma? Berätta gärna i kommentarerna.

Skriv en kommentar

Hello, I am Theresa Williams After being in relationship with Anderson for years, he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to my friend and she suggested that I should rather contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that never believed in spell, I had no cho... Visa hela »

Kommentera