Här om veckan lagade vi en grym pasta. Alltså verkligen så otroligt gott. Jag var sugen på räkor, saffran och pasta och tänkte då att jag improviserar. Såhär gjorde jag:
Ugnsrosta tomater i ugnen, som ni toppar med vitlök, balsamico, salt och peppar. Låt de vara inne cirka 30 minuter på 225 grader. Koka pastan. Stek rödlök, vitlök, olja och chilli i en het panna. När löken är gyllenbrun slå på ett par deciliter vitt vin, låt det koka in. Pudra på saffran efter smak; vi tog ganska mycket. Slå över 3 deciliter grädde och låt allt gojsa ihop sig i ett par minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar, och vänd sedan runt pastan i pannan. Riv parmesan och gojsa in, tillsätt de gyllenbruna tomaterna, och ha till sist i räkorna. De behöver inte tillagas, bara värmas. Annars riskerar de att bli tuggiga och tråkiga. Toppa pastan med parmesan, basilika, salt och peppar och sedan: NJUT.
Wow! Inser nu att jag saknar smaken av saffran đ Den hamnar på menyn för veckan đ
Men visst!? Så gott!