Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tankar

Låt mig äta vad jag vill!

Hej alla fina! Här kommer lite tankar som dykt upp när jag spenderat tid i Spanien ett tag. Tankar jag bara måste få vädra och se vad ni tycker och känner.

Många i min närhet är vegeterianer, jag äter mest vego men kött om jag känner för det. Jag har inte massor av regler för mig, och som tur är, inga allergier när det gäller mat. Jag äter det jag vill och det jag tycker känns fräscht och rätt för mig själv och min omgivning. Just nu är jag i en fas i livet då jag lever kring personer som är vegetarianer av olika anledningar och jag äter mest vegetariskt. Det värsta jag vet är dock när jag möter folk som ifrågasätter mina eller andras val av kost. Jag älskar såklart att ha en öppen dialog och försöka förstå andra personer och hur dom tänker, men jag blir tokig när jag möter folk som redan har en bestämd åsikt över något. När jag hör kommentarer som ”usch du äter kött! Fyfan vad vidrigt!”, ”vad äter man ens om man är vego?”, eller ”du kan väl äta fisk iaf, det är ju inte kött!”. Respektera mina val och ha istället en dialog om ämnet för att förstå varför en person gör som den gör.

Jag älskar min och Majas bästa kompis Ebba som varit vegeterian i nästan hela sitt liv. Hon har aldrig kastad äcklade blickar på någon som sitter brevid och äter kött, eller ens försökt tvinga eller övertyga någon att göra som hon. Hon lever sitt liv, och inspirerar andra istället. Med en positiv attityd och öppen dialog tror jag att man kommer så mycket längre i att förstå andra och varför dom gör som dom gör. I längden kommer man kanske till och med få andra att fundera lite på vad dom äter och varför.

Mat är ett av dom ämnen som skapar så mycket starka åsikter och tankar, det är något jag märkt tidigt. Många som har bestämda åsikter om vad som är rätt eller fel. För mig ska mat vara något kul och okomplicerat men också något som är så viktigt och kul att prata om! Inspirerar varandra istället för att döma varandra! Puss på er.

Vi är inga experter

Hej alla fina kottar. Hoppas att ni mår fint. Jag, Maja, lever life i Palma och jag utlovar en guide härifrån när jag kommer hem. Har fotat en massa härliga ställen, och memorerat alla mysiga kvarter, restauranger, barer och stränder. Så otroligt mysigt här!

Tänkte diskutera en grej som jag tycker är viktig i dessa matprojekt som Clara och jag har, allt från Instagram och blogg till livepodd och matguider. Vi är inga experter. Vi är inte utbildade inom mat, vi är inga kockar. Vi kan inte mycket om gastronomihistoria och vi vet inte namnet på alla lyxrestauranger i Stockholm. Vi besitter inga djupa kunskaper i att recensera restauranger och vi vet inte hur man styckar en kyckling. Vi kan inte mycket om Fine Dining, utan föredrar en avslappnad middag i en livlig miljö. Jag visste inte ens hur man stavade "Sous Vide" innan jag nyss googlade det, sådan amatör är jag.

Men där emot är vi jäkligt nyfikna, faschinerade och intresserade av mat. Vi älskar att äta, vi älskar att prova restauranger och vi älskar att gå bananas i köket. Vi älskar att nörda in oss, lägga pannkakor på hög och dekorera med bär och frukt och sedan fota tills vi får en bild vi är nöjda med. Vi älskar att analysera kaféers val av bönor till kaffer och vi älskar att diskutera växterna och ljusstakarna på borden. Vi älskar att skriva, fota och redigera bilder. Vi älskar att tipsa, och vi älskar att få tips. Vi älskar att kommunicera med er och vi är så glada över att ha kommit i kontakt med så många andra foodies där ute. För oss ska mat inte vara något komplicerat eller något som är fyllt med prestige. Vi vill äta, vi vill skratta och vi vill lära oss mer varje dag.

Tack för att ni hänger med oss, och hojta om ni vill prova ett nytt kafé eller en spännande restaurang med två icke-experter. Puss!<3


 

Håller ni med? Eller är det bara jag och Maja som är sånna? Vi älskar ju att äta mat från olika länder och nu när jag är i Grekland blir jag absolut inte trött på den grekiska maten, med frukosten!? Får panik! Om man inte googlar upp dom bästa frukostställena, utan vill handla med sig hem så är det omöjligt fan. Efter tre dagar saknar jag bra och gott bröd, riktig juice utan massa socker, gott bryggkaffe, vanligt smör och yoghurt med müsli. Men jag har alltid varit såhär. I Spanien fick jag panik på alla som tog en croissant och en espresso till frukost, och i England fick jag panik på det vita brödet som var så tunt så jag kunde klämma ihop det så tunt som ett papper. MEN det jag älskar med frulle i varma länder är all frukt och alla grönsaker! Jaja. Var bara en liten reflektion jag behövde få ur mig. Skriv gärna om ni känner igen er eller om det är jag som är sjuk! Puss!

Sån här frulle drömmer jag om idag: