Satt här och hade en skön söndagkväll. Hmpf... i alla fall till jag bestämde mig för att kolla av nyheterna på nätet. I DN kunde jag läsa om att politikerna svänger om friskolorna i Sverige. Jag kan utöver det läsa att antalet barn i friskolor ökar?!

Skolor för mig är utbildning. Alltså kunskap. Utbildning, kunskap, vetenskap... ja... allt det där är helt oförenligt med religion. Att en skola ska få lov att drivas av religiösa grupper är ju riktigt löjligt.

När jag ser bilder gjorda av små barn med blandade citat från bibeln blir jag illamående. För de där bilderna innebär att något vuxet religionspervo har varit och stoppat in idéer i barnens huvud. De är BARN! Låt deras hjärnor vara och tryck inte in religionens virus i dem. Det borde på något plan vara olagligt.

Om nu religion är så bra så ifrågasätter jag alla religiösa människors behov att indoktrinera sina små från ung ålder... eller kan det vara så att det till och med behövs eftersom hela gudskonceptet är tokfjantigt? Pajjar man inte hjärnorna från tidig ålder har man inte en chans att sprida skiten?! Är det därför?

Låt barn för fan vara ifred från religiösas idéer. Då menar jag alla idéer... även dop borde vara förbjudet... man ska inte behöva födas in i dumhet. Om barnen sedan, när de blir myndiga, vill kasta sig in i religionens dumhetsskimmer så ok... då är det iallafall deras val som myndiga vuxna att göra så.

För min egen del så blev samtalet så här när det kom upp för några år sedan efter han kom hem efter ett besök i en kyrka med skolan.

"Pappa? Vem är gud?"

"Tja... det där är något som vissa tror på. Som tomten."

"Finns gud på riktigt?"

"Om vi säger så här... finns tomten på riktigt?"

"Nej..." säger han och ser fundersam ut. "Men ett tag trodde jag på tomten."

"Just det. Varför tror du inte på tomten längre?"

"Men pappa... jag är ju stor nu!"

"Precis. Det är samma sak med gud."

"Jaha... men pappa... det finns ju vuxna som tror på gud... tror de på tomten med?"

"Jag vet inte. Antagligen."

"Verkar dumt."

"Det är det."


Skriv en kommentar

Att sätta sitt barn i friskola borde likställas med barnmisshandel. Några tycker kanske det är en horribel jämförelse, men tänk efter. Man sabbar ju verkligen psyket på ett barn som har hela livet framför sig. Man planterar in fantasier, och sedan går den personen resten av livet och hittar gud i diverse uppenbarelser. Religiositet = psykisk sjukdom.

Men alla friskolor är väl inte religiösa?

· Svar till Cia

Tack... jag menar så klart religiösa friskolor.

Hmpf... WTF?!?!
Elvis inspirerat? ;)

Dina svar var undermåliga. 87"% av världens befolkning tror på Gud, ännu fler blir det historiskt sett. Tomten och Gud -hmm. Du måste läsa läxan om de ontologiska och kosmologiska gudsbevisen först. Gud hör inte till skapelsen, rummet, tiden...Barn är dessutom satta under förmyndarskap tills de är 18. De blir stoppade med idéer hela tiden från vuxna - som ditt missförstånd angående tomten o Gud till... Visa hela »

· Svar till Aquinas

Snillebli... det var ju fan... lever du? Nej... jag läser inga läxor om något som inte är på riktigt. Du förstår... här är det vetenskap som gäller. Och nej... inget missförstånd. Tomten och gud är precis lika verkliga.
Vissa människor tror på gud... jag känner ingen... för jag undviker idioter. Sedan spelar det ingen roll om 87% av världen är idioter.
Flumpelle... kolla med netto... de ha... Visa hela »

95% av världens befolkning är idioter. Så då är ca 60% av de som inte tror på tomtar, älvor och eskimåer, idioter de också.

· Svar till Antropos

Hmm... vi får nog införa ett slags graderingssystem på begreppet idioter. En skala på ett till fem typ... minst.
Suck... nu blev det jobbigt... ;)

Tips. Läs lärdomshistoria istället för kolla MTV. Vetenskap bryr sig inga om iallafall. - Olycklig o vilsen i tillvaron? Läs lite molekylärbiologi! Näe just det - det funkar inte...

· Svar till Aquinas

Sista gången du flummar här. Medeltidsidioter har jag varken tid eller ord för.
Stick och krama din ande eller något.

ungefär hundra meter från min skola ligger en av dessa religiösa friskolor(kolla laestadianism på wikipedia). När de sedan kommer ut bland oss "onda syndare" i gymnasiet vet man inte om man ska skratta eller gråta åt dem, de brukar vanligtvis vara fullständigt hjärntvättade... säger det inte en hel del om dem att de inte kan titta på tv ens i skolan i utbildningssyfte för att det är "synd"?

va... Visa hela »

Håller fullkommligt med dig i din syn på religion Pezter! Tänke bidra med lite vetenskaplig ammunition för framtida användning:

Det här är väl egentligen ingen pinfärsk nyhet då den dök upp under förra sommaren, men jag har inte hört så mycket om det som jag förväntade mig när den först dök upp.

Huvuddragen är att forskare nu har lyckats skapa RNA-molekyler med simplistiska u... Visa hela »

· Svar till Jaanus

Ah... ammunition är alltid välkommet ;)
Danke!

Jaanus
Steget mellan RNA och DNA är så försvinnande litet, att om en RNA molekyl har uppstått, så går det knappt att undvika att DNA bildas. Så jag skulle vilja påstå att den gängse teorin till och med är enhällig (bland riktiga vetenskapsmän, och inte teologe "vetenskaps"-män.)

En av mina arbetsuppgifter är att skapa DNA av RNA. Det som tog Allah/Gud/Sverker 7 dagar att skapa, gör jag p... Visa hela »

· Svar till Antropos

"bland riktiga vetenskapsmän, och inte teologe "vetenskaps"-män." ...

:D

...men TANDFEN hon finns på riktigt!

· Svar till Geniusloci

Och om man är vaken när hon kommer så dödar hon en.

Min puckade mamma satte mig och syrran i Söndagsskolan, för att bli av med oss en eftermiddag i veckan helt gratis. När vi sedan kom hem med våra "sanningar" om Jesus, Noak, Jona och co, ja, då flabbade hon hånfullt. "Nä, det tror jag inte på! Det finns ingen Gud. Vad dumt! Tråkigt gå i kyrkan."
Var lite förvirrad där ett tag under uppväxten.....

Kommentera