Läste om den bloggande polisen som... tja... uppfört sig rätt illa. Ännu ett litet bevis på att det är något som inte står riktigt rätt till inom polismyndigheten. Mannen som uppenbarligen inte borde vara polis skrev bland annat:


Under ett uppdrag när han hjälpte ambulanspersonal under ett självmord. En man som hade hängt sig. Då hade polismannen bloggat följande (http://radiobilspolisen.blogspot.com/ - nedlagd... men längre ned har jag den ändå :D):

"Jag tog liket i handen med den senaste etikkursen i färskt minne och skakade hand med honom så som vi ska göra när vi erbjuder hjälp.”
- Hej, konstapel X från Grönköpingspolisen! Vad kan jag hjälpa dig med?"

Polisen har haft en skyddad blogg med lösenord. Sedan allt kom fram har även bloggen tagits ned. Fast eftersom polisen inte är kända för att vara speciellt intelligenta så går det att hitta sidan ändå! Man tittar bara på den cachade versionen. Tack Google för att du hjälper idioter att äga sig själva! Klicka på länkarna nedan, jag har samlat lite cachad info till er.... så slipper ni :D

Inlägget om ollningen (bloggen)

Inlägget om batongen och den kvinnliga polisen (bloggen)

Sista cachade (några stycken inlägg på bloggen)

Till sist ett långt utdrag från 2009 (bloggen)


Reaktioner (bilder etc) på Flashback.

Hoppas den jävla idioten får sparken. Det hade varit rätt. Fast med tanke på att polisen själva väl ska undersöka och ha sig blir han väl fyad, slutar blogga och får fortsätta vara polis.

Hur i helvete är det möjligt att polisen får in så sjukt mycket idioter? Är det idioter som sköter intagningen och tar in sina bästa polare?! Jag fattar inte.

Tja... jag har aldrig någonsin haft någon som helst respekt för poliser... ser inte ut som om det där kommer ändras inom den närmsta framtiden heller...

SvD - DN - Exp - SDS - Exp - Exp -

Skriv en kommentar

Anledningen kallas väl kvotering till polishögskolan. :)

· Svar till Björn

Hahaha... Något skumt är det. Skickligt att hålla den nivån på olämplig personal är det iallafall :D

Men vem stängde bloggen?

det kanske är nån som hittar på bara..?
Du bör ha något förtroende för polisen, dom håller ganska många pedofiler, våldtäktsmän och våldsmän borta från gatorna! Annars så tänker du inte så långt.

· Svar till LDD

Visst gör polisen ett jobb... Men det innebär inte att jag varken har förtroende eller respekt för dem. Tyvärr... mött för många idioter i uniform för att det ska vara så.
Sedan tillhör jag det där släktet att man måste förtjäna min respekt... Bara idioter respekterar en polis pga uniformen.

Kopplingen mellan en person som är polis och polismyndigheten i allmänhet är snömos.

Vidare så visar undersökningar år efter år att vad folk efterfrågar av polisen är att förhindrar/löser brott.

Avslutningvis kanske det är värre att genuspolischefen och jämställdhetsföreläsaren Göran Lindnerg våldtar tonåringar än att skämtande poliser tvättar toppen på... Visa hela »

· Svar till Erik

Kanske är jag färgad över polisens eskapader den närmsta tiden... Eller så kan man säga att det mesta är lugnt i samhället för de är iallafall ute Hitler.
Det är två helt olika saker du syftar på.
Du måste hålla med om att idioten är helt olämplig som polis.

Killen är inte mer än människa och det är lätt att förstå att man blir cynisk efter 20 år inom polisen. MEN... det är just det som är problemet. Någon sorts psyktester måste de väl gå igenom. Polisen är de som utövar statens civila våldsmonopol. Det skall inte bestå av lätt fetlagda, mellanölsdrickande, buskiskomikälskande medelmåttor. Det skall bestå av reptilsnabba termin... Visa hela »

Helt sjukt att människan dels har en massa barn och dels är utbildad kravallpolis. Ut med skiten ur kåren. Nu!

· Svar till Candy

Jupp. Man får hoppas på det!

Haha, tack för länkarna. Tycker det verkar vara en rolig blogg.

· Svar till Anonym

Om det bara inte vore för att det är en polis som ligger bakom menar du? Jisses...

"Det är två helt olika saker du syftar på.
Du måste hålla med om att idioten är helt olämplig som polis."

Varför skulle jag anse han är olämplig som polis? Undersökningar visar enhälligt år efter år att folks åsikter om polisen INTE baseras på image-consulting.

Om det är nån som är olämplig som polis är det människan som hade ansvaret för pol... Visa hela »

· Svar till Erik

Hur en polis tänker spelar roll för mig. Vilken typ av värderingar en polis har spelar i högsta grad in när lämpligheten ska avgöras.
Sådana idioter som den här fjanten ska INTE VARA POLISER.
Tycker man att det är ok så är man fan inte klok.

Alltså jag fattar inte er poäng, den ena pratar om hur sjukt det är han "får" vara polis, den andra pratar om hur sjukt det är att han "får" ha barn.

Men inget som sägs har med polisarbete att göra, inget som sägs har heller med barnuppfostran att göra. Allt som nämns är IDEOLOGI!

Logiskt slutar resonemangen i att polis får man bara vara om man röstar på rätt parti läs... Visa hela »

· Svar till Erik

En människa med sådana värderingar... som uppenbarligen tycker som han gör ska INTE ha den makt som kommer med uniformen... jisses... detta är inte ens svårt att förstå. Till och med min katt är med på noterna.

Erik: Va?!? Självklart är han olämplig som polis. Om det hade varit din dotter eller flickvän som fått hela sin arbetsplats ollad (jävlig moget det där...) eller sagts få kåtslag när hon fått en psykos, hade du då tyckt samma sak?
Det är jävligt illa oavsett vad han jobbar med, men framförallt är det illa att han jobbar inom ett yrke där han varje dag möter människor som myndighetsperson. Han... Visa hela »

Vi tar det i tur och ordning

1. Det finns ingen garanti det påstådda är sant

2. Även om det är sant finns inga bevis (hörsägen)

3. Även om det är sant finns ingen garanti det var som beskrivs i bloggen, exempelvis kan det varit en annan person.

4. Även om det fanns bevis så var det inträffade inte representativt. Du säger i princip att ett helt liv goda handlingar är värt ingenting. Visa hela »

1) Spelar det någon roll? Om han bara har hittat på så visar det precis lika mycket hur han tänker som människa, och ja, även som polis.
2) Se punkt 1.
3) Se punkt 1.
4) Vad pratar du om? Inte representativt för vadå?? Har han den inställningen och han har gjort det han bloggat om så SKA han inte vara polis. Med ditt tankesätt är det helt ok för t.ex lasermannen att skjuta invandrare bara han matar hundvalpar på... Visa hela »

Erik: det vi pratar om här är en polis som har inte har värst mycket respekt för människor. låter det värst lämpat? Det här är en människa med ett jobb som handlar om att hjälpa/kontrollera/ingripa i situationer med MÄNNISKOR. Om man därutöver lägger till att poliser har strikta etiska regler att följa har han helt enkelt inte skött sitt jobb. Att han förtjänar att förlora jobbet är jag... Visa hela »

Det finns en del intressanta slutsatser att dra av den här diskussionen och den förra om tunnelbanepoliserna.

De allra flesta är överens om att kraven på poliser måste vara högre än på vanliga människor för att de är - just - poliser. Där måste man vara stenhård, annars kommer vi snart ha en helt rutten poliskår. Poliser SKA vara mer objektiva, sakliga, trevliga, professionella och serviceinriktade ä... Visa hela »

1. Tankebrott är inte olagliga öht i demokratier och beträffande ditt påstående att vad folk skriver i skönlitterära verk visar hur de tänker som människor så kallar jag den teorin rent nonsens och grundlösa spekulationer med lika mycket bevisvärde som horoskop eller tarotkort.

2. Även om en person är skyldig till mord så måste detta i en demokrati bevisas för att han skall kunna straffas. Visa hela »

· Svar till Erik

Lägger man ut något på nötet får man räkna med att andra läser det. Så nej.
Sedan skulle jag kunna köra ett varv till med dig om att en person med sådana fucked up värderingar inte ska vara polis... men jag har en känsla av att du inte fattar det där.
Mörkrädd... det är vad jag blir när jag läser dina idiotiska meningar.

· Svar till Erik

Och det gick att söka fram bloggen... Det gick att läsa den trots lösenord... Eller har du inte hängt med riktigt?
Suck... Vissa människor är fan för dumma för att använda Internet...

Ditt snack om respekt och att den ska förtjänas känns en aning omoget, Pezster! Kanske kan du själv delvis påverka hur du blir bemött, eller?

Man bör alltid ha en viss respekt för andra människor (speciellt de man aldrig mött tidigare), uniform eller inte..

· Svar till Christian

Tja... Respekt i förskott menar du? Tja... Inte från mig. Inte per automatik. Inte någonsin.
Fast man kan uppföra sig korrekt ändå.
Nu glider diskussionen iväg... Det handlar om att det där skämtet till polis inte ska få lov att vara just... polis.
Sedan fattar jag noll av hur du kan få det där till att vara omoget!? Är du inte riktigt smart!?

Tinky: Den enkla sanningen är att du vet inte hur mycket respekt för människor han har/visar. Isåfall skall du prata med dem han hjälpt i tjänsten, inte försöka lista ut det från flumteorier som horoskop, blogg eller tarotkort.

Några grova lagbrott beskrevs inte på bloggen.

Polisens etiska expertis som utarbetat de reglerna ger jag inte ett ruttet lingon för. Göran Lindberg var en av deras auktoriteter han s... Visa hela »

Bloggen som nämnda polis hade fram till 15-tiden idag var inte alls lösenordsskyddad.. den var öppen för alla, jag hans precis kopiera hela bloggen innan den stängdes.. den blev dock lösenordsskyddad en kvart innan den stängdes helt..

Kan bara inte hålla mig när jag läser en del människors inlägg här.

Hur får folk ihop det till att försvara den här mannen? Jag håller absolut med alla er som är inne på att han ska få sparken. Å ja jag undrar själv dagligen om intagningsnämnden till polishögskolan håller nån uttagning för idioter eller vad. Poliskåren består av just poliser och tyvärr dom flesta... Visa hela »

"Kopplingen mellan en person som är polis och polismyndigheten i allmänhet är snömos."

Eftersom man inom polisen skyddar kollegor som begår brott ("kåranda", undersökningar visar att mer än varannan polis inte skulle anmäla kollegor som begått brott), och eftersom det är polisen som utreder sig själva så blir de aldrig dömda för nått (t.ex. gick bara 300 av 17 000 anmälningar mo... Visa hela »

Tyckte inte det var så illa. Alla kanske inte har så avancerad humor vilket då kan få sitt lystmäte på hans blogg. Varför sparka en polis som(Det som jag såg från dina länkar) är som folk är mest? Tycker det är lite talande att du "..aldrig någonsin haft någon respekt för poliser.." är mer oroväckande än denne polis pubertala humoruttryck. Jag kan ha fel, men hans blogg säger vä... Visa hela »

Jassie: "Han har minnsann inte förlorat en fight. Då är det nåt som är riktigt fel med den mannens psyke."

Han hade aldrig STARTAT en fight, och jag tror han är bättre som polis än du är som psykolog. Det här med att utnämnda personer till galningar för att de har oönskade politiska åsikter hör hemma i diktaturer som Sovjetunionen.

· Svar till Erik

För fan Erik... Skärp dig nu. Om du tycker att en människa med den attityden ska få vara polis är det du som inte är riktigt klok.
Du är medveten om att poliser har makt va? Klart som fan vi ska ha extremt höga krav på dem. Nu börjar du bli riktigt, riktigt, riktigt pinsam.

Erik: Nu får du väl för fan ge dig!
Fakta är att han har bloggat på nätet. Det innebär (eftersom du inte verkar fatta varken konceptet internet eller bloggande) att han skriver för att folk ska läsa. Annars hade han kunnat skriva i en dagbok som han förvarar i nattduksbordet.
Där har han skrivit om händelser som han själv säger att han har varit med om. Det innefattar bl.a. att hälsa på en människa s... Visa hela »

Pezster: Du vet faktiskt i ärlighetens namn inget om hans attityd till jobb eller liv. Du utgår från en teori om hur människor funkar som är en ren fantasi och helt osann.

Som jag säger på bloggen (dvs Aktivarum) så utmärks denna debatt av att ingen vet någonting om någonting. Det här är ideologi och vad som förespråkas är att man skall vara LÄTTKRÄNKT och LÄTTLURAD.

Och nej po... Visa hela »

· Svar till Erik

Öh, vad fan har Göran Lindberg med det här att göra?! Bloggar han med? Hahahhaa... du har fan inte en aning om mycket du.
Om man uppför sig som om man har fel i skallen är man olämplig som polis.
Nej... jag tänker inte läsa om idioten Göran Lindberg på din blogg.

Tinky: Den enkla sanningen är att du vet inte hur mycket respekt för människor han har/visar. jag pekade också på att jag faktiskt inte *vet* hur han sköter sitt jobb i övrigt, han kanske gör det fullkomligt exemplariskt och allt som behövs är en tillsägelse om att inte fjanta sig med lik. varför du kände behov av att snacka flumm och tarotkort om den åsikten vet jag inte.

jag har inte sagt att han begått lag... Visa hela »

Tinky: Han har inte fjantat sig med lik överhuvudtaget och det har sannolikt heller ingen annan gjort. Men många har hört om nån som gjort det i fikarummet i en mängd olika varianter eftersom berättaren "bättrar" på dem för underhållningsvärde.

För övrigt är det så många som idag begravs i Sverige utan att någon går på begravningen att kanske det är lite hyckleri att pl... Visa hela »

· Svar till Erik

Men för helvete... om man som polis "skämtar" och "ljuger" ihop sådana historier i ett publikt forum står det inte rätt till.
Förstår du inte det? Ska jag behöva rita diagram till dig?
"Underhållningsvärde"? Verkligen?
SUCK!

Pezster: Med samma logik måste Stephen King vara en hemsk människa. Han kommer på hemska saker och han skriver om hemska saker - men - då måste han ju vara hemsk själv också. *suck*

Beträffande din fråga så är poängen med etik att en ledare sätter standard för sina underlydande. Om chefen stjäl miljoner är det idioti att klaga på att knegare stjäl pennor. Om egna experten på etik beg... Visa hela »

· Svar till Erik

Stephen King är inte polis... så han behöver inte tänka på det där.

· Svar till Erik

Och sluta komma med irrelevanta exempel. Man blir ju bara trött av att läsa det konstanta ordbajsandet.

Pezster: Du förväxlar politiska åsikter och psykologiska fakta. Ditt påstående att det ena bevisar det andra är per definition ironiskt nog - Du som ljuger ihop saker på ett publikt forum.

· Svar till Erik

Så det säger du...

Erik: Det handlar om att alla beteenden inte är lämpliga i alla arbeten. visst har media blåst upp just det här till någon sjuklig överdrift, men det betyder inte att det i sig är ett okej beteende för just det här arbetet. däremot är jag inte beredd att döma det värst hårt. Polisen har inte det bästa förtroendet, och även påhittade beteenden och händelser sänker dem. Det leder bara till att f... Visa hela »

· Svar till Tinky

Precis... polisen har tillräckligt problem som det är. Ta den här snubben i örat... ge någon form av straff... (visst, jag anser fortfarande att idioten ska bli av med jobbet) så att allmänheten förstår att polisen iallafall försöker rensa upp.

ljuger peszter? jag som todde att han kom dragandes med personliga åsikter :C

· Svar till Tinky

Nej... tydligen ljuger jag. Fan.
;)

Erik: ditt praktpucko. Stephen King skriver böcker och gör inte de saker han skriver om på riktigt. Hur får du ihop det med en polis som bloggar om att han ollar kollegors bilar????
Och sen när ljuger Pezster i sin blogg? Vad har du för belägg för det?
Jag har en hel lista på varför alla dina argument spricker lite längre upp - vassego att kommentera dem istället för att hoppa på Pezster.

eller så kanske man skulle låta erik/profanum leka i sitt egna lilla hörn...?

· Svar till Tinky

Hahhaaha... en liten lekhörna! Bra idé!

Candy:

Jag summerar.

"Där har han skrivit om händelser som han själv säger att han har varit med om."

Det betyder inte han varit med om dem.

"HAN SÄGER SJÄLV ATT HAN HAR GJORT DET HÄR."

Det betyder inte han har gjort det här.

"Du eller vi kan inte förutsätta att det inte är han som har gjort det"

Vi kan inte förutsätta något inträ... Visa hela »

Om just denna polis säger att han har gjort vad han skrivit - vem är då du, Erik, att säga att han inte har gjort det? Har du inte något förtroende för polisen? Personligen brukar jag lita på vad folk säger så länge jag inte har anledning att misstro dem... Hade han sagt att han hört talas om dessa saker i fikarummet hade ju det varit sanningen att utgå ifrån, men nu har han sagt att han har gjort det själv så... Visa hela »

Candy:

"ditt praktpucko. Stephen King skriver böcker och gör inte de saker han skriver om på riktigt."

Bloggpolisen skriver skrönor och gör inte de saker han skriver om på riktigt. Precis som Stephen King.

"Hur får du ihop det med en polis som bloggar om att han ollar kollegors bilar????"

Enkelt, det har sannolikt aldrig hänt. Vandringssägen kallas det. Hade det varit snickare så hade de... Visa hela »

· Svar till Erik

Förstår du att Stephen King är en författare? Att han inte är en maktutövande polis? Att jämförelsen du så desperat håller fast vid är ogiltig?
Förstår du?
Nej... du gör tragiskt nog inte det.
Skulle ge mig fan på att du är polis. Det skulle förklara ett och annat.

Mia:

"Om just denna polis säger att han har gjort vad han skrivit - vem är då du, Erik, att säga att han inte har gjort det?"

Jag är den som säger en humorblogg har sanningsvärde noll. Du kunde lika gärna hänvisa till "tjuvlyssnat.se"

"Har du inte något förtroende för polisen?"

Jovisst, baserat på deras förmåga att hindra/lösa brott. Deras privata... Visa hela »

· Svar till Erik

Hahahaha... get a brain. Du förstår verkligen inte. Skitroligt.

Det Erik verkar bortse från är etiken och moralen i att som polis (ett speciellt yrke som ställer särskilda krav) göra dylika uttalanden, och helt inriktat sig på vad som konkret har eller inte har inträffat. gör man på det sättet finns inga direkta fel i vad polisen skrivit i sin blogg.

det finns mindre problem om man bortser ifrån sociala koder och vad det innebär för interaktion med de man jobbar med - i de här... Visa hela »

Tinky: Vet du vem professor Lillemor Hallberg är? Hon forskar i vuxenmobbning och har konstaterat att värst utsatta är kvinnodominerade arbetsplatser där man jobbar med människor. Ju mer etik och moral du förespråkar ju värre svin får du alltså som arbetar där - fast folk TROR (vill tro) det är tvärtom.

Jag får ont i huvet av att läsa Eriks komentarer. Undrar om Erik och Profanum är samma person, känns lite så.

· Svar till Cia

Vi bestämmer oss för det och stänger diskussionen. :D

Jag har inte svarat på ett tag för jag läser polisbloggen. Här är historien om hur en nioåring fick behålla livet.

74.125.77.132/search?q=cache:v4J_efP8VQ0J:radiobilspolisen.blogspot.com/2010/01/medaljer-ryggdunk-och-berom.html site:radiobilspolisen.blogspot.com&cd=129&hl=sv&ct=clnk&gl=se&client=firefox-a

· Svar till Erik

Ja... jippii... det ursäktar allt. Not.

Nej jag är inte polis, nej jag är inte profanum. Nåt mer ni undrar över? Fortsätt göra osanna/grundlösa/dumma påståenden. Det är ju iaf roande.

Japp, Erik=profanum_vulgus... Fast det behöver han ju inte vara för att jag säger det... Vänta, han behöver inte tycka det han säger att han tycker..? Nej visst ja,han tror att han tycker det han säger... Ojojoj, nu snurrar det runt, jag fattar ingenting!
Fast det gör nog inte Erik heller...

Konstaterar också kallt att Erik=Profanum. Har det stått om "polis-bloggaren" i kvällstidningarna? För mig verkar det som påhitt, som om Profanum varit framme där med....

Fel blogg profanvulgus.blogspot.com/
Rätt blogg aktivarum.wordpress.com/

Man måste vara blind för att missa skillnaderna.

· Svar till Erik

Vad fan? Är det länkhoreri på gång?! I'll allow it... once...

Pezster: Tack, jo jag förstod den invändningen skulle komma upp men nu har jag tre gånger anklagats för att skriva saker jag inte skrivit och därmed föredrar jag att det framgår vad som är rätt och fel.

heh, jag orkade inte titta på det här på ett tag, det var så blåst att jag blev trött.
MEN.
Erik.

om jag vet vem prog Hallberg är? näpp. men hennes teorier stämmer inte. men jag predikade inte moral, eller sa att man skulle predika moral och etik. jag sa helt enkelt att polisen HAR etiska riktlinjer att följa, att säga att polisen har ett papper med etiska riktlinjer är inte detsamma som att predika, och en öns... Visa hela »

Tack för tipset Erik! Då vet jag vilka adresser jag ska undvika på Internet - din och din brors.

Tinky: Hallberg hänvisar inte till teorier utan till empiriska fakta. Empiri innebär att man mäter och presenterar resultat. Teorier handlar bara om att förklara orsaken till empirin --- Ja polisen har etiska riktlinjer att följa, vem har bestämt hur de riktlinjerna ser ut tror du? Jo deras expertis. Men där får vi en trovärdighetskris när den expertisen själva begår våldtäkter på småbarn och beter sig illa ---... Visa hela »

Genusloco: Gör det, och berätta gärna för alla du känner om dessa adresser också så de vet de skall undvika dem. För precis som Howard Stern svarade så är det bara bra att bli av med de dåliga lyssnarna och behålla de bra --- Avslutningvis, varifrån fick du påståendet den andra är min brors? Du vräker ur dig vad som helst för att verka cool bland folk du känner eller? Pinsamt.

Erik, jag hoppas att när du nästa gång tvingas att åka ambulans om du blir akut sjuk och kanske tillochmed döende, hamnar i en ambulans som blivit ner-ollad utav någon med samma sjuka och omogna beteende som "polisen". Lär ju vara väldigt trevligt att ruschas i ilfart till sjukan i en ambulans som stinker kuk, eller? Det kanske inte är "så farligt", det är väl rentutav helt okej?

J (PP): Herrejösses vad är det med dig? Tror du själv på de där dumheterna? Polisen har inte ollat nån bil, varken ambulans eller polisbil. Hur kan man tro på nåt så larvigt? Värre än den amerikanska vandringssägen (urban legend) om mördaren och kroken som sitter fast i bildörren --- Det var ju just det exemplet som polisen själv förklarade var en skröna --- Du lyssnar bara på vad du vill höra el... Visa hela »

Erik, jag måste säga att du först verkade ha en del vettiga åsikter, men tyvärr visat dig ha ganska krassa och inhumana sådan också.
Jag älskar polisen och tycker att de gör ett FANTASTISKT arbete. Men jag älskar inte poliser, som beter sig illa.
Det är mycket viktigt att en yrkesgrupp som polisen har god etik och moral, men av någon anledning tycks testet för att bli polis inte eliminera alla rötägg.
Du... Visa hela »

Jag har själv precis kommit in på Polisutbildningen och skulle inte vilja säga att det är en promenad i parken. har man inte själv gått igenom processen så kan jag tro att man i okunskap tror att platserna lottas ut och ges till behövande kompisar. Att generalisera alla Poliser på detta sätt, är att sätta mer glöd i min uppfattning om att uttala mig om er bloggare på ett generellt sätt!!

Kommentera