En restaurangägare blev alltså polisanmäld för att han sagt till en arbetssökande att hon var lite för stor för att jobba på restaurang Gamle Port i Göteborg.

"Efter en stund sa chefen att jag var större än de andra som jobbade där och skulle ta för mycket plats. Han sa att jag skulle krocka med personal och gäster och inte orka springa upp och ner för trapporna."

Ägaren Timmy Liu säger dessutom i klippet nedan (GP-länken) att han har små servitörer och servitriser anställda just med tanke på utrymmet på hans uteservering.

Det intressanta här är alltså att ägaren bara kunde hållt käften och gett jobbet till någon annan. Då hade allting varit lugnt. Av någon anledning berättade han högt hur han tänkte och det leder då alltså till en polisanmälan. Det borde han lära sig av. Säg bara nej... du behöver inte motivera varför du inte anställer någon. Någonsin.

Polisanmälan för vad förresten? Det kan inte vara diskriminering enligt lagen i alla fall. Eftersom det ligger till så här:

"Övervikt som inte orsakas av en varaktig sjukdom eller är en biverkan av en sjukdom klassas inte som ett funktionshinder – och har därför inte stöd i den svenska diskrimineringslagen."

Så vad handlar polisanmälan om? Att någon påpekar ett faktum? Är det olagligt att göra det? Snart kommer väl en stämning från en 200 kg tung människa som blev nekad jobb som flygvärdinna.

"Tyvärr kan du inte jobba i våra flygplan."

"Va?! Varför inte?!"

"Öh, du kan inte ens gå i gången. Du är för stor. Du får inte plats."

"Va? Det var det värsta! Diskriminering!!!"

Uttalandet från de överviktigas riksförbund låter så här:


"Christina Fleetwood, ordförande i Överviktigas riksförbund:

– Det är ingen hejd på hur människor tillåter sig att agera när det gäller överviktiga utan att ta något som helst ansvar för det. Det är ett förtryck, säger hon."

Det finns minsann energi till att gnälla i media och att starta riksförbund för överviktiga, men att ställa sig på löpbandet några gånger i veckan är för jobbigt. Det säger en del. Mina kommentarer till det hela? Tre faktiskt.

1. Gäsp.

2. Jobbigt? Banta.

3. Nästa gång jag är i Göteborg ska jag äta på Gamle Port.

AB - AB - AB -

Skriv en kommentar

Gör det ! Det är bra på Gamle Port och mat och bra uteservering en och annan gaisare.

· Svar till bloggare på icedaniel.se

Framför allt inga tjockisar bland personalen. Niiice.

Håller med till hundra procent. Vilka sopiga idioter det finns alltså.

· Svar till Anonym

Man kan bara sucka när man läser tramset.

Säger bara en sak... Välkommen till Sverige, landet där alla ska ha rätt, även dom som inte ska ha det.

Ägaren svarar för sin affärsverksamhet och gör vad han tycker e bäst för den. Det e hans egendom och han har sin fulla rätt att tycka och tänka vad han vill inom sin egen egendom.

· Svar till Chrylle

Precis. Låt honom vara, typ. Hans restaurang.. klart han sak kunna anställa vem han vill... oavsett skäl.

Väntar med spänning på alla arga inlägg som lär komma. "Det är inte mitt fel att jag är fet, det är samhällets ansvar"

Läste artikeln på Metro om det här och de hade en bild på tjejen. Blev förvånad när det stod att hon vägde 59 kg och var mycket tjockare än vad jag är. Själv är jag 158 cm och väger runt 64 men är inte det minsta tjock. Nu är det verkligen bevisat att muskler väger mer än fett :D

Men, gnälla så för att man inte passade in på ett jobb? Man kan inte passa in överallt, accepte... Visa hela »

skaffa lite verklighetsförankring.

· Svar till mofasa

Öh... va? Snarare borde tjockisar göra det. Så att de slutar söka jobb de inte passar för.

Jobbar i en klädaffär och får stå ut med gnäll från överviktiga kvinnor alldeles för ofta. Så fort XL är för litet eller har tagit slut så är det tydligen mitt ansvar. Men det finns särskilda affärer för överviktiga.

Värre är det för dem som är för små och som inte vill handla på barnavdelningen. Skulle det slå upp några affärer för dem sku... Visa hela »

· Svar till linn

Med tanke på all energi de faktiskt orkar lägga ned på gnäll så borde det ju inte vara alldeles för knepigt... tycker jag... att BÖRJA RÖRA PÅ SIG!

:D

Raven: Angående att hon vägde 59 kilo just... finns det inte en chans att tidningen hittade på det? Hon såg ju verkligen ut att väga mer! Och kommentaren att hon inte är arg? Nänä, det var därför hon vände sig till media...

· Svar till linn

Ton, Linn... det ska stå ton i artikeln. ;)

En till: (förlåt att jag tjatar!) Är det inte troligare att överviktiga är sjuka oftare än normalviktiga? Och tjänar i så fall inte företaget på att anställa en som ser frisk ut?

· Svar till linn

Självklart är det så. Tjockisar har en tendens att vara lite lata dessutom.

Herre gud vilka nötter som kommenterar. Ni är kanske inte feta, men ni verkar sakna hjärna. Eller är det så att ni har huvudet uppkört i röven era efterblivna jävlar. Hörrdu Pez eller vad du heter, jag gissar att du dör av högt blodtryck. Det kan inte vara nyttigt att vara så kromosomarg hela tiden:)

· Svar till Björn

Min kropp är byggd för att vara förbannad! Så det är nyttigt... dessutom bränner det fett så jag är smal. Helt perfekt.

Såg du inte artikeln i AB häromdagen? Det är nyttigt att vara arg... så jag gör som jag alltid gör... jag överdriver det hela ;)

happ. själv får jag i regel inte jobba på lagret här eftersom jag inte är vältränad och skulle gå sönder och mest vara i vägen. diskriminering eller rent praktiskt beslut? you decide.

· Svar till Tinky

Jag får inte använda verktyg eftersom jag har tummen mitt i handen. Men det är inte jag arg över. ;)

Lite komiskt att många hänger upp sig på att israeler och deras vänner hänvisar till "antisemitism". Är det samma personer som håller käft när islamofobi används istället för argument?

· Svar till vargiveum

Öh... oups?

sorry, den kommentaren skulle ju inte vara här

· Svar till vargiveum

Men den får gärna lov att vara här. Folk kommer bara:

"WTF?"

:D

Nästa gång du är i Gbg ät inte på gamle port- ät någon annanstans. Inte på grund av personalen utan på grund av maten...

· Svar till Dr. Dum

Jag tar isåfall lite jordnätter och en öl. För sitta där ska jag absolut göra.

www.metrojobb.se/artikel/2010/06/03/74837/fick-sparken-for-att-hon-var-for-snyg/

Vi har de som är för fula för jobb... Och de som är för snygga. Tycker chefen borde ha sagt åt de manliga arbetarna att sluta titta.

Raven: haha, fan det vore något om chefen bara sagt nåt i stil med "ämen vaffan ditt gnällo, gå hem och runka och återkom när du lugnat ner dig. Du är bara sne för att du vet att du aldrig kan få det där."

fan vad man skulle åka dit för att säga nåt sånt. men man får väl drömma :D

· Svar till Fredrik

Hahahahahahahahahaha.... så jävla bra!!!!

Stackare - du är både utseendehandikappad och verkar inte heller ha alla hästar hemma... Inte konstigt att du är så bitter!

· Svar till Elina

Hahahaha... och det vet du något om va?
Jag slår vad om att den där kommentaren tog dig flera dagar att skriva... med tanke på dina feta fingrar...

Fast skitsamma. Jag anar att du själv är fet... och eftersom du antagligen är det så bryr jag mig inte.

Tjockisar borde nämligen omyndigförklaras till det att de gått ned i vikt.

Ha det tjoc... öh... bra... menar jag.

Jag har jobbat där och jag vet precis hur dumma i huvudet dom är där. Och Nej, jag fick inte sparken, jag slutade. Och, jag är smal..

Kommentera