Kommer ni ihåg det där inlägget där jag skrattade lite åt bibeln? Där en snubbe vid namn Lot tog in två främlingar, som var jagade av en homomob, i sitt hus? Där han erbjöd att skicka ut sina två orörda döttrar som kompensation för att mobben blev snuvade på homosex? Ni kommer ihåg det? Bra.

Jag hittade nämligen en liknande passage i den roliga boken som är nästan identisk. Tydligen var den där strategin inte helt ovanlig. Jag hittar alltså inte på något utan klipper och klistrar texterna från www.bibeln.se (länk till nedanstående text) - Sveriges största humorsite.


Bäst de satt där i godan ro omringades huset av männen i staden, en samling skurkar. De bultade på dörren och ropade till den gamle som ägde huset:

"Skicka ut mannen du har i ditt hus, vi skall ligga med honom." Värden gick ut till dem och sade:

"Bröder, jag ber er, gör inte något så ont. Den här mannen är gäst i mitt hus. Ni får inte begå ett sådant nidingsdåd. Men här finns min dotter, som är orörd, och hans bihustru. Låt mig skicka ut dem, så kan ni utsätta dem för vad ni vill. Men mot den här mannen får ni inte begå ett sådant nidingsdåd."

Männen vägrade att lyssna på honom. Hans gäst tog då sin bihustru och skickade ut henne till dem. Och de låg alla med henne, och de våldtog henne hela natten ända till morgonen. Först i gryningen lät de henne gå. Fram på morgonen kom kvinnan tillbaka. Hon föll ihop vid dörren till den gamles hus, där hennes man befann sig. Där blev hon liggande tills det var ljust.

På morgonen steg hennes man upp, öppnade dörren och gick ut för att fortsätta resan. Då fick han se sin bihustru ligga vid dörren med händerna på tröskeln.

"Res dig upp, vi skall ge oss i väg", sade han. Men han fick inget svar. Han lyfte upp henne på åsnan och begav sig hemåt.


*host*... en grej här bara. Vad fan är det för tyst överenskommelse som verkar finnas mellan alla män i bibeln? Närhelst en mans rövhål är i fara för ofrivillig penetration så slängs det glatt fram fruar och döttrar framför gärningsmännen som "decoys".

Och WHAT THE FUCK på snubben vars fru blev våldtagen. Det första han säger till henne efter en natt av våldtäkt är mer eller mindre: "UPP kärring! Vi ska hem!" Om ni inte räknade ut det så var alltså frun död.

Normaaaaaaaalt.

Fast kul att veta. Tänk dig att du är mitt i en religiös diskussion där någon kristen idiothänvisar till "att det står i bibeln" och därmed måste vara sant/rätt/bra. Då säger man bara:

"Host... ok... vet du vad som också står i den där boken?"

Helgaktivitetsförslag (för den som vill jävlas lite):

Skaffa lite torris och gå in i valfri kyrka som är full med troende/lurade. Leta reda på en dopfunt. Stoppa ned handen i vattnet samtidigt som du släpper ned torrisen. När det börjar ryka så håll kvar handen och skrik:

"ARGH! Heligt vatten! Det svider!!! Åh, mäktiga Beelzeboúl! HJÄÄÄLP MIG!"

Njut sedan av reaktionerna.

Läs även "Svenska kyrkor utomlands hotas" - TjohooooO!


Skriv en kommentar

Allvarligt talat, står det i biblen på riktigt, det du skriver om? I så fall är det HEEEEELSJUKT och j-t äckligt och jag undrar hur folk i så fall kan "leva efter bibeln"?

Pezster 
· Svar till Molle

Jag klipper och klistrar EXAKT!

Sök på några ord (testa "ligga", det leder till många sjukheter) på www.bibeln.se.

Bibeln.se är en av Sveriges största humorsiter.

Pezster 
· Svar till Molle

Tack Molle. La in en länk i inlägget med.

Hade inte ens en tanke på att folk kunde tro annat.

Så, du vet... tack för inputen och ha en trevlig helg!

Bihustru???? EEWWWWW! Han är gift med ett BI!

Pezster 
· Svar till JB

Mången tokigheten de höllo på medo på denno konstigo tido.

Följde länken och måste säga att jag är chockad över innehållet. Å ena sidan är det är riktigt "vulgo" å andra sidan är det riktigt läskigt kvinnoförtryck, biblen/kristendomen ligger ju på samma plats som Islam och andra religioner som utövar förtryck av alla de slag. Bläh vad äckligt. Tack Pezster! (Är både gift och har döpt mina barn i kyrkan...i vems namn man nu gjorde... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Molle

Preciiiis! Blir en liten extra dimension i debatten nästa gång någon babblar om kvinnoförtryck i koranen.

Det roliga är... något jag nämnt innan... är att koranen är mycket mer råd och funderingar och mindre (om ens någon, letar fortfarande) sjuka berättelser.

Om sjuka berättelser mm. Historien om Lot är med i kornanen också (Hud 11:78 skepticsannotatedbible.com/quran/11/index.htm#78 )

Jag håller med om att koranen är med råd & tips än bibeln, men "råden" är ju från en tid då man såg på kvinnor (och slavar) med delvis andra ögon. Därför ska man förkasta merparten av ALLT som dessa uråldriga vanföreställningar fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Precis. Att man i nutid följer råd från en tid när man inte hade en jävla aning är humor bara det. :D

vad trevligt med lite incest oxo....

30Lot lämnade Soar och slog sig ner i bergsbygden tillsammans med sina båda döttrar. Han vågade inte stanna i Soar, och nu bodde han och hans båda döttrar i en grotta. 31Då sade en dag den äldre dottern till den yngre: "Vår far är gammal, och det finns inga män här i landet som kan göra oss med barn på vanligt vis. 32Vi ger vår far vin att dricka och sedan ligger v... Visa hela »

Pezster 
· Svar till LanZo

Det har redan avhandlats. Häng med lite! ;)

whatsupsthlm.se/pezster/bibeln-ar-ren-humor/5328/

det var den jag menade, om du kommer ihåg min kommentar under ditt förra inlägg. riktigt trevligt att veta hur mycket kvinnor värdesattes.

Pezster 
· Svar till tzov

Precis... kvinnor betydde alltså mindre än okända mäns rövhål. Nästan lite jobbigt.

Bibelns mest bisarra delar är antingen skrönor, utan någon uppenbar poäng sett ur vår kulturella synvinkel, eller renhetsregler som man menar gällde för judarna på den tiden. Om jag minns rätt.

Bibelns 66 (eller 77) böcker tillkom över en period om minst 1100 år, och har egentligen ingen röd tråd utöver att vara judarnas historieskrivning och de kristnas berättelse om Jesus och de tidiga kristna. (Gamla... Visa hela »

Det finns ju någon antik lag som om "olaga våldsskildrande". Borde in Bibeln falla in under detta om nu mangateckningar faller in under barnpornografi?

Kommentera