I takt med att solen tittar fram mer och mer så känner jag våren i mig sakta vakna till liv. Jag vet definitivt att det börjar närma sig vår när alla våra cyklister åter svärmar ut på gatorna.

De kan inte hålla sig på cykelbanorna för de kör så "supersnabbt". De fattar dessutom noll av trafikregler i stan. Att stanna vid ett rödljus är för en cyklist att "långsamt rulla" samtidigt som de "vobblar med styret som en parkinssonssjuk dåre". De uppför sig som ett gäng balanserande förståndshandikappade på två hjul.

Nu läste jag (tack cian) att detta leder till att cyklisterna råkar illa ut. Faktum är... att stackarna råkar mest illa ut av alla i trafiken! Så hemskt!


"De senaste fem åren har i stort sett alla olyckstyper på vägarna minskat. Undantaget är cyklisterna. Sedan ett par år tillbaka är cyklister den största gruppen svårt skadade vägtrafikanter."


En fördel är dock att en en olycka med en cyklist sällan leder till några skador... ja, utöver repor på lacken och kanske en och annan liten buckla. Även om det är sjukt irriterande så är det iallafall inte så farligt för oss som kör bil. Men ändå... viktigare är ju den här pedaltrampande människoartens hälsa!

Så vi måste skydda dessa cyklister på bästa sätt! Det är tyvärr uppenbart att de inte har förstånd till det själva... och då måste vi i sann svensk anda ta hand om dem! Alla ska med!

Vi har redan märkt ut delar i stadsbilden där de får lov att vara ifred - där de kan vara sig själva - dessa reservat kallas för "cykelbanor" och det är ett bra steg på vägen. Det är bara det att vissa cyklister hela tiden rymmer ut i vägnätet och skapar problem. Ofta skadar de dessutom sig själva vid rituella dispyter med bl.a. bilar i trafiken. Så kanske även ett stängsel vore på plats? Jag menar... vi har ju viltstängsel på utsatta vägområden! Varför ska inte cyklisterna åtnjuta samma skydd längs med cykelbanorna?


Agiterade cyklister i panik, skrämda av ett högt trafikljud, ger sig på en bil.

Det är så man får ont i hjärtat.

Jag tycker att det snart borde komma fram en ansvarsfull politiker (en miljömupp kanske?) som tar tag i det här. För om vi blundar för problemet kanske vi om några år inte har kvar några cyklister i våra städer!!! För min egen del hade jag hade saknat vårkänslan - och glädjen! - man känner när man ser dem åka ned i diket efter man vårtutat lite på dem.

Bevara mångfalden i storstäderna!

DN -

Skriv en kommentar

Det var så lite så :)

alltså cyklister i gemen är väl inte så farligt, de som håller sej på cykel/gångbanorna i sakta mak.De blir sällan påkörda.

De som är farliga är de där som skiter fullständigt i trafikregler eller de som är för "snabba" för cykelbanorna och ska ut med sina spandexklädda häckar ut på 70-vägar.

Dom råkar jag ut... Visa hela »

· Svar till Cian

Alla cyklister utanför sitt naturliga habitat är fel. För både cyklisten och alla andra.

STÄNGSEL!

Habitat? Förklaring här:
sv.wikipedia.org/wiki/Habitat

Bilden: var inte orolig, Crown Victorias av den modellen solitt byggda. Som gjorda för cycklistjakt...;-)

· Svar till Carl G

Phew... det var ju för väl. Det ser riktigt otäckt ut.

En kille dog, 10 skadades, föraren var full och det är en Chevy Caprice... Wiseguyes

· Svar till Ulrika

Men bilen klarade sig!

Svar till Ulrika

1:Jaså. Det ser lika komiskt ut ändå. Du förstår, det kan se roligt ut även om någon skadas eller till och med dör. (Och ja, jag har Personlig erfarenhet av dödsfall i trafik så den kommentaren kan du hålla inne med.)

2:Nej, Vet bättre än du vad gäller bilar. Du har FEL det är en Crown Vic eller en Mercury grand marquis. Kolla fakta först, rätta sedan!

3:Vare si... Visa hela »

Vilken trevlig attityd... Bli fet i bilkö och hata cyklister, skada människor svårt och skratta åt det om man får tillfälle.

Jag tror detta hat och frustration mot cyklister framför allt kommer från det faktum att bilister har dåligt sexliv. Vem blir kåt på en pluffsig biliströv som suttit och andats avgaser en dag?

· Svar till Johan

Du måste vara ny här eftersom du uppenbart missat att jag även hatar tjockisar.

Johan, om du stör dig på vad som står här, läs något annat. Typ bamse.

Vad gäller kåt på "biliströv"....Jag är ju hetero så att bli kåt på röv har jag inte så mycket erfarenhet av. Föredrar Bröst ärligt talat.

Oavsett, vem tror du är fräschast att ha 6 med, den som åkt hem på 15 minuter en sommardag i luftkonditionerad bil eller den som suttit... Visa hela »

@Carl G

Du har inte en aning om vad jag kan eller inte kan om bilar. Visa gärna en bild på en Crown Victoria med den bakljusbestyckningen eller en Mercury med de proportionerna så skall jag naturligtvis ge dig rätt. Och nej, att vare sig du eller Pezster är medlemmar av maffian, det är inte så svårt att lista ut. Ni är ju bara puerila empatistörda morons med större egon än förstånd, vilket lätt verifieras av... Visa hela »

· Svar till Ulrika

Snart gnäller väl du om härskartekniker och annat gnällande som hör till stilen när man konstant failar.

PS... det finns inget som heter härskarteknik... det är svagas sätt att förklara varför de inte klarar avb att hävda sig i livet. Dvs en slags bortförklaring.

Carl G:
Ha ha, kul att du direkt reagerar på att bli kåt på röv. Nu var ju tanken att det inte är många som vill ha sex med en pluffsig bilist som suttit och stört sig på cyklister och bilköer hela dagen. En fräsch nyduchad cyklist däremot tror jag de flesta föredrar.

Jag förstår också att du får jobba hårt och spara för att ha råd med din älskade bil som står still 9... Visa hela »

· Svar till Johan

Alltså, Johan... jag kopplar att du gillar din hoj... men sluta... verkligen sluta använd ordet sexig i samma mening som cykel...

Samma sak förra gången jag skrev inlägg om cyklistidioterna... då kom det in en cyklist och började snackade om hur sexigt det var med rakade ben och spandex... vad håller ni cyklister på med egentligen? Är cykelgrejjen nuförtiden vad bastuklubbarna var förr?

Så här... det... Visa hela »

Carl G: Tja man kan ju faktiskt gos-cykla i mindre speedat mak till jobbet om man vill. Själv kör jag bil till jobbet när jag jobbar på obekväma arbetstider samt under vintern. Varma sommardagar cyklar jag till jobbet eftersom det är typ 15 min från där jag bor. Dessutom är det enklare att ta en after work utan bil :-)

· Svar till Candy

Gos-cykla?

Hör du Johan? Här får du raggningstips av Candy. Använd den frasen nästa gång du är ute:

"Tja... ska vi hem till mig? Jag kan gos-cykla medan du sitter på pakethållaren."

Lycka till!

Ojojoj så många cyklister som genast kände igen sig i min beskrivning.

Kul att jag gett er något att reta er på.

C G

· Svar till Carl G

Cyklisterna flippar alltid ut.

Läs mitt första hatinlägg:
whatsupsthlm.se/pezster/speedo-hobby-cyklister/1456/

Och här blir de arga när de åker dit för lagbrott:
whatsupsthlm.se/pezster/cyklistdrulle-atalas-fest/4156/

Cyklister... det är helt omöjligt att ta dem på allvar.

Johan: inga pengar, inget sex.?

Nu är det så i mitt fall att jag inte behöver betala för sex.

Men om man behöver det förstår jag att man inte har råd att ha bil.

Har ärligt talat inte räknat på vad bilen/bilarna kostar, bryr mig inte så mycket, de får vad de behöver, så är det inte mer med det.

Ärligt talat så önskar jag att jag kunde jobba mer, men vilotids... Visa hela »

Caprice eller Crown - hmmm, här är en 1980 Crown, väldigt lik, måste jag nog säga:

multiply.com/mu/classicrown2/image/1:classicrown/photos/9/500x500/97/1980-hardtop-rear.jpg?et=CK8H4mneR6owftqhF2z7Yw&nmid=165478859

Däremot är polisbilen (! WTF? !) som syns på originalfotot, sannolikt en Caprice :
autoworld.files.wordpress.com/2008/06/car-bike-crash-mexico-cnn-img_1.jpg?w=509&h=315

Här är lite... Visa hela »

· Svar till JB

Hahahaha... sista länken var asbra.

Ulrika:

Du är SÅ rolig! Och så lättriggad.

Och uppfyller så vackert standardbeteendet hos vänstermänniskor.

Så fort någon inte delar er åsikt, "moral" eller uppfattning om "empati" (vänsterversion av empati: Ta hårt arbetandes pengar och ge till person för lat att arbeta, exempel: "Konstnärslön") så går ni direkt på personangrepp. ... Visa hela »

Candy: After work utan bil=Jaaaa, och så tar man en Top Cab hem.

Lyckad dag/kväll

C G

Är alla som känner sig träffade arga nu?

Bra.

För nu får (BÄÄÄÄÄ!) det vara nog, ska köra lite GT5.

Garanterat inga Cyklister.

C G

PS: Vad motion anbelangar, testa terränglöpning, bra för både koordination och reaktionsförmåga, något som alla cyklister verkar ha svårt med.

Min cykel är fin.
Den är vit.
Den har stått ute ett helt år.
Har inte använt den.
Men den är fin........går för bi den varje dag.
;)

Pezster: Jaja, försökte bara förtydliga att det går att cykla till jobbet i sakta mak. Plus att jag gillar ordet gos.
Jag gillar också att köra bil, framförallt på vintern, men det känns lite dumt att inte cykla till jobbet när det är varmt och väldigt nära....
Och då cyklar jag självklart på cykelbanorna - med vanliga jeans - på en vanlig cykel - utan hjälm - med bra musik i hörlurarna o... Visa hela »

Haha, läste just hat kommentarerna på de andra cyklistinläggen.

LOL!!!!

De här människorna är ju helt jävla galna!

Direkta mordhot, personangrepp i stor skala, hot om våld. Wow. Snacka om fanatiker.

Och så en del utbrott av det vanliga "dom som kör Bmw/Audi kan inte köra bil" avundsjukan.

(Har en bekant som brukar säga sånt. Hon är fan nära orgasm varje gång... Visa hela »

@Carl G

Så fint att du, precis som jag förutsåg att du skulle göra när jag lade ut kroken eftersom du är så ivrig att verkligen få trycka till mig, lagt ner energi på att bevisa att jag hade fel så slapp jag :)
Böjer mig gärna för ovedersägliga fakta.

I övrigt kvarstår mitt omdöme om dig.

Puss och ha en trevlig helg, du också.

PS. Du har fortfarande inte en... Visa hela »

Calr G:
Ha ha, du är så stor och stark och manlig i din stor fina bil! Och tuff också. Och vilken energi, vilket förakt och vilket hat! Du vet verkligen hur man ser ner på människor.

Jag kan verkligen förstå att du blir förbannad när någon lättsamt cyklar förbi dig när du sitter i din bil och inte får utlopp för din frustration. En person som dessutom har mer pengar kvar och bidrar positivt till sa... Visa hela »

Ulrika, Johan, ni glömde nämna"Härskarteknik".

(Och det faktum att man kanske skulle ge upp när man failat tillräckligt många gånger)

En åsikt är inte osmaklig för att den inte delas av dig.

Troll? javisst Detritus var namnet.

Manlig? Återigen (jobbig fixering det där) bilar HAR inte med manlighet, självkänsla, sex eller organstorlek att göra. Sorry.

Positiva kom... Visa hela »

Johan och Ulrika, bry er inte. "Pezster" och "Carl G" är samma person som sitter konverserar med sig själv. Det är bara patetiskt och sorgligt.

· Svar till Eva

Stackars Eva... lite korkad idag? Cyklist? Tjock, kanske?

Kommentera