Ocean Bus

inga betyg
Sightseeing
Ocean Bus i en mening: Annorlunda sightseeing med en buss som kan köra både på land och i vatten.

Sightseeing i Göteborg via land och hav med amfibiebuss

Stig ombord på vad som ser ut att vara en relativt normal buss parkerad utanför Stora Teatern. Under 55 minuter upplever du Göteborgs främsta sevärdheter både från land och vatten då bussen plötsligt beger sig ut i älven.

Vid en första anblick kanske det ser ut som en vanlig sightseeingbuss, men det dröjer inte länge efter start innan bussen åker från land och ner i vattnet till passagerarnas stora förtjusning. Ett kul och annorlunda sätt att se Göteborg på.

Turen går förbi både välkända sevärdheter och bjuder på nya, spännande fakta. Några av Göteborgsklassikerna som presenteras under åkturen är Poseidon, Sjömanshustrun och Feskekôrka, tillsammans med en hel del annat under den nästan timmeslånga turen.

En av höjdpunkterna är när den till synes helt vanliga bussen svänger av vägen vid Älvsborgsbron och kör ner i vattnet under stort jubel. Turen fortsätter sedan från vattnet i bussen som nu förvandlats till en båt. En aktivitet som är lika kul för både vuxna och barn.

Biljetterna köps på nätet eller på bussen och alla över tre år är välkomna att följa med. Turen startar utanför Stora Teatern och räcker i 55 minuter. Guidningen sker live och främst på engelska.

Man kan också abonnera amfibiebussen som en udda transport eller för att uppleva äventyret med vänner, kollegor och familj. Då tar erfarna kaptener, matroser och guider en fram tryggt och säkert på land och i vatten. I Göteborg finns en buss med 44 platser att abonnera.

Besökarnas bilder från Ocean Bus Bilder

Recensioner av Ocean Bus

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Ocean Bus!

Representerar du Ocean Bus?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Kör Ocean Bus även i dåligt väder?

Ja, så länge det inte är is eller storm.

Hur stor del av turen är i vatten?

Cirka hälften på land, hälften i vatten.

Finns det flytvästar och säkerhetsbälte på Ocean Bus?

Ja, flytvästar för vuxna och barn och säkerhetsbälte på alla platser.

Vilka typer av aktiviteter finns på Ocean Bus?

På Ocean Bus hittar du bland annat:

  • Sightseeing
  • Stadsvandring

Var ligger Ocean Bus?

Ocean Bus ligger på Kungsparken 1, 411 36, Centrum. I närheten ligger Kungstorget, Göteborg.