Roliga saker att göra på sommarlovet i Göteborg

Boulebar Rosenlund – Sommarlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Sommarlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Sommarlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Sommarlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Sommarlov
Boulebar Rosenlund
Boulebar Rosenlund – Sommarlov
Boulebar Rosenlund

Boulebar

Utmana familjen i Frankrikes nationalsport

Boulebar bjuder in till en sommar med franska förtecken. På den stora uteserveringen kan man förstås spela boule, men också äta fransk mat och svalka sig med cider. Boule är ett kul sommarspel som kan anpassas efter olika åldrar och storlekar på grupper.

Star Bowling – Sommarlov
Star Bowling
Star Bowling – Sommarlov
Star Bowling
Star Bowling – Sommarlov
Star Bowling
Star Bowling – Sommarlov
Star Bowling
Star Bowling – Sommarlov
Star Bowling
Star Bowling – Sommarlov
Star Bowling

Star Bowling

Kul aktiviteter för regniga dagar

Göteborg är som bekant en stad där regnet trivs, och en fördel med det är att vi är väl riggade för sommarens regniga dagar. På Star Bowling finns ett stort antal aktiviteter som passar alla i familjen. Utmana gänget i bowling, shuffleboard eller ta en match på den mekaniska tjuren. I restaurangen serveras rejäla skrovmål inspirerade av food joints i USA.

Liseberg

Skapa sommarminnen på nöjesfältet

Norra Europas största nöjesfält är en given favorit för de flesta barn och den romantiska nöjesparken uppskattas för det mesta även av deras föräldrar. Åkattraktionerna är många, liksom de många konserter som går av stapeln på Lisebergs scener under sommaren. Ta med familjen, strosa i parken och häng med de grönrosa kaninerna. För de lite större barnen är Spelhuset en annan favorit.

Golf & Bar Allén

Spela minigolf

I Kungsparkens grönska, bara ett stenkast från Avenyn, kan du spela minigolf hela sommarlovet. Samla kompisarna och öva upp era färdigheter på minigolfbanan. När energin börjar tryta kan ni slå er ner på restaurangens uteservering. Pizza, burgare, korv med bröd och pannkakor – på menyn finns alla favoriterna samlade. 

Plikta Parklek

Hemsida

Skapande verksamhet i Slottsskogen

Plikta Parklek, den stora lekplatsen vid Slottsskogen, är bland annat hem till den stora blåvalen i trä. Under sommarlovet anordnas skapande verksamhet för barn. Tillsammans med pedagoger får barnen vara kreativa och skapa med färger, material och fantasi. Aktiviteterna sker utomhus och är gratis.

Bygglekplatsen

Låt kreativiteten flöda

Bygglekplatsen är en parklek för barn och ungdomar där fokus ligger på att skapa i olika sorters material. Parkstugan, belägen i Långströmsparken i Biskopsgården, är utrustad med verkstad för snickeri, keramik och annan kreativ verksamhet. Bygglekplatsen är bemannad och öppen året runt, för att erbjuda barn möjlighet att använda verktyg, snickra och skapa sin egen lekmiljö. Det är kostnadsfritt att delta och bygga på Bygglekplatsen.

Bada i hav 

Sommar och salta bad

Bad, plask och bus är förstås ett givet inslag under sommarlovet. Göteborg är som tur är en utmärkt badstad, med många fina badplatser i stadens omedelbara närhet. En klassiker är förstås att ta 11:an ut till Saltholmen, där många som är sugna på sol och bad samlas på klipporna. Från Saltholmens färjeläge går det också att ta båten ut till någon av skärgårdens många öar, som alla har fina badplatser. En annan populär badplats är Ganlet i närheten av Frölunda, en badplats särskilt omtyckt av barnfamiljer.

Bada i sjö 

Fina badstränder vid stadsnära sjöar

Även för den som föredrar att bada i sötvatten finns det många alternativ i och runt Göteborg. I de östra delarna av stan ligger Delsjöarna, som delas in i den större och den mindre, båda med fina badplatser. Vid Stora Delsjön ligger Kaffestugan Lyckan, för den som blir hungrig efter badet. Strax norr om Angered ligger Surtesjön, där man både kan bada och hyra kanot. Om man tar vagnen till Bergsjön kommer man smidigt till badsjön med samma namn.

Bada i stan 

Ta ett dopp i Frihamnen

Är badsuget där, men orken att ta sig utanför stan någon annanstans? I samband med firandet av Göteborg 400 år i juni är det möjligt att ta sig ett dopp mitt i stan, i det nya hamnbadet beläget vid Kvillepiren i Frihamnen. Med en längre bassäng för simträning, en bassäng med rutschkana, en rund hopp- och dykbassäng och en yta med duschar och soldäck är hamnbadet utan tvekan ett fullgott alternativ till mer långväga badplatser.

Guiden till Göteborgs skärgård – Sommarlov
Guiden till Göteborgs skärgård
Guiden till Göteborgs skärgård – Sommarlov
Guiden till Göteborgs skärgård

Göteborgs skärgård

Njut av närheten till skärgården

Det faktum att man snabbt och smidigt kan ta en färja ut till någon av skärgårdens många öar är något som brukar imponera på turister i Göteborg. Från Saltholmen går ett stort antal färjor till de olika öarna i södra skärgården och från Stenpiren mitt i stan går färjan ut till Hönö i norra skärgården. Besöker man Brännö brukar ett besök på Brännö Varv eller Brännö Värdshus vara populärt och på den större ön Styrsö ligger Café Öbergska, som bland annat ordnar mindre konserter och andra arrangemang under sommaren. I den här guiden hittar du massor av tips till Göteborgs skärgård.

Guiden till Göteborgs bästa picknickplatser – Sommarlov
Guiden till Göteborgs bästa picknickplatser
Guiden till Göteborgs bästa picknickplatser – Sommarlov
Guiden till Göteborgs bästa picknickplatser

Picknickplatser

Bred ut filten i grönskan

Picknick är ett av de mysigaste och också enklaste sätten att skapa fina sommarminnen tillsammans. Ta med filten och packa en picknickkorg hemma, eller sväng förbi en butik och plocka ihop lite godsaker. I Göteborg finns många fina parker och grönområden att lägga ut picknickfilten på, några vackra, grönskande platser är Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Göteborgs botaniska trädgård och Ramberget. Kika i den här guiden för fler tips!

Här hittar du lummiga caféer i Göteborg – Sommarlov
Här hittar du lummiga caféer i Göteborg
Här hittar du lummiga caféer i Göteborg – Sommarlov
Här hittar du lummiga caféer i Göteborg

Lummiga caféer

Landet-känsla i stan

Ibland när man är kvar i stan på sommarlovet är det gott att få lite landet-känsla på nära håll. En fika i en grönskande trädgård är synonymt med sommar för många, och som tur är går den känslan att fånga även mitt i stan. Några lummiga caféer är Villa Belparc, Rosenkaféet och Bertilssons Stuga. I den här guiden hittar du ännu fler tips!

Vandra i naturen

Ta med familjen på vandringstur

Att packa väskan med picknick och sticka ut på vandring eller långpromenad är ett härligt sätt att umgås på och ett kul sätt för hela familjen att aktivera sig på. En vandringsled är, till skillnad från en vanlig stig eller gångväg, röjd och uppmärkt som led för längre vandringar. I och runt Göteborg finns flera kända vandringsleder, bland annat Bohusleden, som sträcker sig över hela Bohuslän, Vildmarksleden och Pilgrimsleden. På alla leder går det att gå kortare sträckor som dagsvandringar.

Kostnadsfri konst för unga 

Möt nya vänner och utveckla din kreativitet

Hela sommaren kan barn och unga skapa och uppleva kultur och konst i Kulturförvaltningens alla hus. Aktiviteterna är gratis och ges på många olika språk. Sjöfartsmuseet Akvariet Göteborg, Röhsska museet, Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsbibliotek, Frilagret, Göteborgs konsthall och Stora Teatern bjuder tillsammans in till hundratals spännande aktiviteter för barn och unga i sommar. Syftet är att mötas, göra saker tillsammans och ha ett kul sommarlov utanför språkets barriärer.

Lovaktiviteter

Roliga aktiviteter hela sommaren

Under hela sommarlovet finns det många roliga aktiviteter för barn och ungdomar runt om i staden. Göteborgs stad anordnar lovaktiviteter för barn i alla åldrar. Bland annat kan man spela fotboll, prova på olika kampsporter eller gå på biodlar-skola.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta