Nu hävs restriktionerna: "Underbart att köra på som vanligt igen"

Igår kom beksedet att Sverige äntligen öppnas upp igen den 9 februari. Ett beslut togs emot med stor glädje, inte minst inom restaurangbranschen som påverkats kraftigt av restriktionerna.
– Det kommer bli underbart att få köra på som vanligt igen, säger krögaren Peter Orrmyr.

Peter Orrmyr, ägare till Bord 27, Salut i Stora Saluhallen, Totale och Natur, har givetvis precis som många andra i krogbranschen känt av det tuffa läget under pandemin. I synnerhet i början var det märkbart, menar han, däremot har påverkan inte varit lika negativ under efterföljande vågor av restriktioner.

– Jag har självklart varit med och stöttat branschen och ställt upp i dialogen kring hur restriktionerna påverkat krogarna, men jag måste säga att jag är extremt trött på att prata om det. Vi har hela tiden jobbat utifrån att ha en positiv inställning och att göra det bästa utifrån de förutsättningar vi har haft, säger han.

Trots situationen har mycket hunnit hända under tiden.

– Vi har dessutom öppnat upp en krog mitt under pandemin, Lavette, och trots det har den enheten gått fantastiskt bra. Visst har det märkts även hos oss, de där extra 20 procenten som vi tappat behövs ju givetvis och nu kommer det bli underbart att få köra på som vanligt igen.

Under gårdagens presskonferens meddelade statsminister Magdalena Andersson att de flesta pandemirestriktioner slopas den 9 februari. Beslutet innebär bland annat att begränsningar av sällskapets storlek tas bort för serveringsställen, och det blir inte heller några krav på avstånd eller stängningstid. 

Har du firat?
– Jag firade faktiskt inte just igår eftersom jag var lite trött just när beskedet kom, men ikväll ska jag ta mig en bra Gin & Tonic och fira hemma med familjen, säger Peter samtidigt som han fixar med uteserveringen på Lavette.