Cuckoo's Nest Cuckoo's Nest

Bästa lunchrestaurangerna på Lindholmen och Eriksberg

Göteborgs gamla varvsområde är numera ett nav för forskning, innovation – och välsmakande mat. På Lindholmen och Eriksberg finns flertalet trevliga lunchrestauranger med olika koncept och mat från runt om i världen. Här finns något för alla smaker och tillfällen, från lyxig långlunch till snabb take away i all hast. En god lunch gör ju faktiskt alla dagar lite bättre. I den här guiden listar vi bra lunchrestauranger på Eriksberg och Lindholmen.

Innehållsförteckning
 1. Lunchrestauranger runt Eriksberg
  1. Makka Ölkafé – Mackor med internationella smaker
 2. Lunchrestauranger runt Lindholmen
  1. Cuckoo's Nest – Utsikt över hamnen
  2. Rollin Bistros – Asiatisk streetfood
  3. District One – Smakresa
  4. Miss F – Trendig miljö
  5. Bistrot – Något för alla smaker
  6. Shiro – Asiatisk smakfest
  7. Gourmetkorv – Korvmoj 2.0
  8. Kooperativet Lindholmen – Foodcourt-känsla

Lunchrestauranger runt Eriksberg

Här hittar du Eriksbergs bästa lunchrestauranger

Makka Ölkafé

Mackor med internationella smaker

Till Makka Ölkafé kommer göteborgarna när de är sugna på spannmål. Eller ja, mackor och öl som det också kallas. Smakmässigt kommer influenserna från världens alla hörn, och utöver brödmaten serveras soppor, grytor och sallader. Slå dig ner för en avkopplad lunch i restaurangen, eller ta take away till kontoret eller den närliggande bryggan. 

Lunchrestauranger runt Lindholmen

Här hittar du Lindholmens bästa lunchrestauranger

Cuckoo's Nest – Lunch på Lindholmen och Eriksberg
Cuckoo's Nest
Cuckoo's Nest – Lunch på Lindholmen och Eriksberg
Cuckoo's Nest
Cuckoo's Nest – Lunch på Lindholmen och Eriksberg
Cuckoo's Nest
Cuckoo's Nest – Lunch på Lindholmen och Eriksberg
Cuckoo's Nest
Cuckoo's Nest – Lunch på Lindholmen och Eriksberg
Cuckoo's Nest
Cuckoo's Nest – Lunch på Lindholmen och Eriksberg
Cuckoo's Nest
Cuckoo's Nest – Lunch på Lindholmen och Eriksberg
Cuckoo's Nest
Cuckoo's Nest – Lunch på Lindholmen och Eriksberg
Cuckoo's Nest

Cuckoo's Nest

Utsikt över hamnen

På pirkanten, i anslutning till Riverside Hotel i Lindesberg, ligger Cuckoo's Nest. Denna kreativt inredda designbistro serverar dagligen en ny lunchrätt, samt den stående favoriten högrevsburgare med ost – alltihop i sällskap av sallad, kaffe och kaka. Smakmässigt hittar vi influenser från världens alla hörn, och självklart flödar Cuckoo's smågalna kreativitet även här.

Rollin Bistros

Asiatisk streetfood

Rollin' Bistros serverar dagligen lunch-bowls och mackor med asiatiska smaker. Till denna restaurang på Lindholmspiren går du när du är sugen på färgstark mat och smakkombinationer du kanske aldrig tidigare stött på.

District One

Smakresa

Menyn på District One är som en resa världen runt. Här serverar man dagens lunch med smaker från alla möjliga länder. Stående på menyn är olika varianter av poké bowls och den omtyckta vietnamesiska nudelsoppan pho. Dagens fisk, kött, sallad och vegetariska varierar från dag till dag, och kan vara allt från svensk husman till en fransk gryta. Till lunchen ingår hembakt bröd, sallad, kaffe och kaka.

Miss F

Trendig miljö

Med sina puderrosa sammetsstolar och mässingdetaljer är Miss F en av Lindholmens mest tjusiga lunchrestauranger. Här kan du mätta magen med bland annat en matig sallad, grillad ciabatta eller någon av deras asiatiska favoriträtter. När solen värmer är terrassen ett givet val att slå sig ner på.

Bistrot

Hemsida

Något för alla smaker

Är alla i sällskapet sugna på helt olika smaker till lunch? Då är Bistrot ett säkert val. På denna tjusiga bistro vid Lindholmens kajkant satsar man på internationell mat med stor variation. Välj mellan dagens fisk, kött, sallad eller vegetariska, som alla ackompanjeras av salladsbuffé, hembakt surdegsbröd, kaffe och kaka. Smakmässigt kommer inspirationen från både när och fjärran: här hittar vi klassiska rätter från Italien, Frankrike och Sverige såväl som Amerika och Korea. Något för alla helt enkelt!

Shiro

Hemsida

Asiatisk smakfest

Sushi, bowls och asiatiska tapas – det är grundstommen i köket på Shiro. Menyn är baserad på deras favoriter från Sydostasien, med variation efter säsongens utbud. Samtliga rätter går utmärkt att beställa som take away eller äta på plats i restaurangen, belägen i Lindholmsallén.

Gourmetkorv

Hemsida

Korvmoj 2.0

På Gourmetkorv har man uppgraderat korvmojen till nästa nivå. Här serveras kvalitetskorv med hemlagade tillbehör som potatismos, potatissallad och surkål, och pimpas med allt från ajvar till coleslaw, skagenröra eller chilimayo. Välj från den färdigkomponerade menyn eller designa din egen drömkorv. Här finns gott om sittplatser och under sommaren kan du njuta av solen på uteserveringen.

Kooperativet Lindholmen

Hemsida

Foodcourt-känsla

I den gamla varvslokalen vid Lindholmen Science Park hittar vi Kooperativet, där man serverar lunchrätter från sex olika kök. Flera av alternativen på menyn är vegetariska, och i samtliga rätter ingår bröd, sallad, kaffe och kaka. Den stora lokalen lämpar sig väl för större grupper som vill bege sig ut på en smakresa med lite internationella foodcourt-vibbar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;