Lunchrestauranger i Majorna

I västra Göteborg ligger stadsdelen Majorna som ruvar på många skatter, bland annat ett flertal trevliga restauranger att äta lunch på. Utbudet är varierat och bjuder på det mesta från husmanskost och italiensk lunch till asiatiskt och bufféer. I den här guiden har vi samlat ett gäng bra restauranger att besöka när man vill äta lunch i Majorna.

Fler lunchguider:

Enoteca Maglia

Slottskogsgatan 46, Majorna

Charmigt

Varje dag, hela veckan lång, står dörren öppen för lunch på Enoteca Maglia. På Mariaplan, belägen på en liten höjd, ligger denna italienska restaurang där man enkelt glider in för en rykande pasta, doftande gryta eller varför inte en smakrik fiskrätt. Varje dag finns ett vegetariskt alternativ. Till alla rätter ingår sallad, bröd, olivolja, bordsvatten, kaffe och kaka.

Hängmattan

Karl Johansgatan 16, Majorna

Vegetarisk lunchbuffé

I Musikens Hus hittas restaurangen Hängmattan, där man i en avslappnad atmosfär serverar en vegetarisk lunchbuffé från måndag till fredag. Buffén består av grytor, lasagne, sallader och soppor där tillbehör som bönor, hummus, oliver, såser och röror, bröd och ost ingår. Det finns också en del veganska och glutenfria alternativ. Här sitter man gärna kvar och lunchar länge.

Ankarsmedjan Social

Klippan 30, Majorna

Fredagslyx!

Varje fredag under udda veckor serveras en lyxigare lunch på Ankarsmedjan Social, för den som har lite tid över. Lunchen består nämligen av en välsmakande trerättersmeny, som givetvis går att kombinera med gott vin. Ett perfekt sätt att avrunda arbetsveckan på och fira in helgen. Om hela företaget vill med så går det att abonnera restaurangen för lunch (10-45 personer).

Brasserie Waterfront

Adolf Edelsvärds Gata 10, Majorna

Lunch with a view

Med utsikt över Älvsborgsbron och havet är Brasserie Waterfront ett populärt tillhåll för såväl hotellgäster som göteborgare. Varje måndag till fredag dukar man upp en gedigen salladsbuffé och serverar vällagad lunch, tillagad på de bästa råvarorna. À la carte-menyn uppdateras ofta men bjuder alltid på klassiker, varmrätter och trevliga mellanrätter. Avrunda med en god dessert.

Lemona

Chapmans Torg, Majorna

Höga ambitioner

Den asiatiska restaurangen Lemona Sushi, som ligger på Chapmans Torg, drivs av höga ambitioner och har inte helt överraskande ett gäng återkommande gäster. Här bjuder menyn på ett brett urval av rätter för den som är sugen på japanskt till lunch. Beställ sushi, poké bowl, bibimbap eller varför inte stekta dumplings?