Här finns Göteborgs bästa våfflor

Här finns Göteborgs bästa våfflor

Frasiga, nygräddade våfflor kommer med en mysfaktor som är svår att slå. Det är därför inte konstigt att Våffeldagen, som infaller den 25 mars varje år, är en av årets största fikadagar. I Göteborg finns flera ställen där man kan få sig en varm frasvåffla för att fira dagen. Oavsett om man föredrar klassiska tillbehör som sylt och grädde, eller hellre äter sin våffla med frukt och chokladsås, så finns det flera mysiga ställen där Våffeldagen blir en fröjd. Här guidar vi dig till Göteborgs bästa våfflor.

Innehållsförteckning
 1. Bästa våfflorna i Göteborg
  1. Våffelcafé Soldattorpet – Våfflor och milsvid utsikt
  2. Slottskogens Våffelstuga – Café Bräket – Frasiga våfflor i Slottskogen
  3. Kaffestugan Lyckan – Landet-känsla och klassiska våfflor
  4. Café Slätta Damm – Friluftscafé som älskar våfflor
  5. Waffles Café – Belgiska våfflor i Vasa

Bästa våfflorna i Göteborg

Våffelcafé Soldattorpet

Våfflor och milsvid utsikt

Uppe vid Skansen Kronan kan stans bästa utsikt ackompanjeras av goda, frasiga våfflor. Skansen Kronan har spelat en viktig roll i Göteborgs historia, och numera har det torp, som en gång var hem åt soldater, blivit till våffeltorp. Här gräddas frasvåfflor på traditionellt vis och det går även att få sig en rykande kopp kaffe till. I vanliga fall är Våffelcafé Soldattorpet bara öppet på helger, men brukar hålla extraöppet Våffeldagen till ära!

Slottskogens Våffelstuga – Café Bräket

Frasiga våfflor i Slottskogen

Högt upp på Slottskogens höjd kan man kombinera två favoritintressen – käka våfflor och kolla på gulliga djur. Våffeljärnen i stugan går varma mest hela tiden och man kan få sin nygräddade frasvåffla med antingen jordgubbs-, hallon- eller hjortronsylt, eller med nutella för den som föredrar det. Grädde och nybryggt kaffe är förstås andra givna tillbehör. Från våffelstugans uteservering har man utmärkt uppsyn över vad några av Slottskogens många djur har för sig.

Kaffestugan Lyckan

Landet-känsla och klassiska våfflor

Vad passar väl bättre än att avsluta en skogspromenad med en nygräddad våffla? För den som vill ta tillfället i akt och kombinera sitt våffelsug med en utflykt i naturen gör bäst i att styra kosan mot Kaffestugan Lyckan. Utöver våfflor med klassiska tillbehör kan man även hälsa på Lyckans många söta djur. Belägen strax intill Delsjön i naturområdet Skatås infinner sig snabbt landet-känslan, trots att man bara är en kort skogspromenad från spårvagnshållplatsen Welandergatan.

Café Slätta Damm

Hemsida

Friluftscafé som älskar våfflor

I Hisingsparken har våffelcaféet Slätta Damm slagit sig ner intill en stillsam damm där du nästan garanterat får sällskap av änder och fågelkvitter. Kom varmklädd om du besöker stället på vintern, för det här är ett utomhuscafé. Om inte den mysiga inramningen och en nygräddad våffla värmer dig är det kanske på plats med en kopp kaffe – eller en svalkande läsk under varma sommardagar.

Waffles Café

Belgiska våfflor i Vasa

Är du traditionalist eller progressiv när det kommer till Våffeldagen? På det lilla hål-i-väggen-caféet i Vasa är det inte traditionella frasvåfflor som gäller, utan snarare maffiga belgiska våfflor och franska crepes. De välsmakande våfflorna toppas med färsk frukt, hemgjord glass och varm chokladsås.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta