Guiden till Göteborgs bästa konditorier

Guiden till Göteborgs bästa konditorier

Födelsedagsfester, bröllop, studentkalas, begravningar, namnsdagar, midsommar och förlovningar – ja, anledningarna till att äta tårta kan vara många. Och visst är det så att det inte alltid behöver finnas mer av en anledning än att fika är allas vår favoritsyssla? I Göteborg finns flera konditorier som är riktigt bra på att göra tårtor, bakelser och andra godsaker för alla tillfällen, i den här guiden har vi samlat de allra bästa!

Godbitar på många adresser

Runtom i hela staden hittas Steinbrenner & Nybergs konditorier. Kända för sina ambitiösa tårtor, bakverk och kakor har konditoriet dykt upp på nya adresser allt som oftast. Hit kommer många för att inhandla tårta till födelsedagskalaset, lyxiga chokladpralinerna till finfikat eller för att slå sig ner med en kopp kaffe och något av de goda bakverken vid något av konditoriernas bod.

Ahlströms Konditori

Äldst i stan

I en bra bit över 100 år, ända sedan 1901 för att vara exakt, har många generationer göteborgare tagit sig till Ahlströms Konditori för att införskaffa godsaker. Konditoriet är inte bara det äldsta i Göteborg, utan även känt för sina utsökta bröd, kakor och bakverk. Ahlströms må vara gammalt i gemet, men ligger i framkant när det kommer till att våga prova nytt. Bland annat gör konditoriet en vegansk moussebakelse och har ett stort utbud av glutenfria kakor.

På traditionellt vis

Under Brogyllens kristallkronor är det skapande och förtäring av traditionella bakelser, tårtor och bullar som står i fokus. Klassiker som jordgubbstårtor, moussetårtor, Budapestbakelser och kardemummalängder finns att tillgå. Många tar med sig fynden hem för kalas, men att stanna och fika i de pampiga lokalerna är en upplevelse i sig.

Mohlins Konditori

Hemsida

Poppis konditori på Hisingen

Bröderna Mohlin har försett staden med bröd, bullar och tårtor sedan starten 1957. Allting bakas på plats i stenugn med noga utvalda råvaror, vilket kanske är en av anledningarna till att Mohlins har blivit kända för sitt kaffebröd. Tårtor görs på alla tänkbara sätt, det gäller allt från traditionella gräddtårtor till smörgåstårtor. Med några dagars framförhållning kan man beställa en egendesignad specialtårta.

Jerkstrands Konditori

Hemsida

En tårtklassiker

Jerkstrands Konditori är en klassiker och en given destination för många när det vankas kalas. Tårtkonsten tas på största allvar och allt från större tårtor till gräddbakelser och delikata pralinkakor finns att få med sig hem. Utöver konditoridelen bakar Jerkstrands även bröd och gör matiga mackor.

Chapmans Konditori

Brett utbud i Majorna

Mitt i Majorna, på Chapmans torg, ligger kvarterens favoritkonditori. Gänget på Chapmans konditori har många års erfarenhet av tårtor, bakelser och kakor. Konditoriet gör allt från bröllopstårtor, bakelser, wienerbröd, konditoribitar och chokladdoppade kakor till smörgåstårtor och landgångar. Ta med hem eller avnjut på den lilla serveringen!

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta