Bar Centro Bar Centro

Guiden till Göteborgs bästa kaffebarer

Vi är många som har svårt att tänka oss en dag utan minst en kopp riktigt gott kaffe. I Göteborg är vi som tur är i gott sällskap, här finns många finsmakare som har förstått kaffets ädla konst. För att hjälpa dig hitta rätt guidar vi här till Göteborgs bästa kaffebarer. Kanske är du ute efter en riktigt bra espresso på stående fot? Eller vill du hellre slå dig ned och dricka en kopp med omsorgsfullt gjord latte art? Oavsett vad så kommer du garanterat hitta en kaffebar i Göteborg som stillar ditt dagliga behov.

Innehållsförteckning
 1. De bästa kaffebarerna i Göteborg
  1. Bar Centro – Trendig espressobar på italienskt vis
  2. Jimmy & Joan's New York – Får det lov att vara en bullet proof coffee?
  3. Viktors Kaffe – Omsorgsfulla val är ledorden
  4. Alkemisten – Det svarta guldets konst
  5. Da Matteo – Egenrostat kaffe och hembakt surdegsbröd
  6. Bar Italia – En bit av Italien på Prinsgatan
  7. Kastello – Hög trendfaktor och perfekt spanläge
  8. Nöller Espressobar – Hagas enda espressobar
  9. Tonyscoffeebar – Gemytlig kaffebar som hängt med länge
  10. Laganini Espresso Bar – Genuin italienare i trendigt område
  11. A43 Coffee – Lokalrostat

De bästa kaffebarerna i Göteborg

Bar Centro

Trendig espressobar på italienskt vis

För många espressofantaster är Italien det självklara favoritlandet. På få ställen är det lika lätt att snabbt glida in på en gemytlig ståbar för att få sin kaffedos och snacka lite gott med baristan och de andra stammisarna. Som tur är finns Bar Centro för dig som är ute efter just detta. Espresson görs förstås på italiensk blandning och kaffets ädla konst tas på största allvar. Drick den som den är eller avnjut tillsammans med en croissant, en surdegsmacka eller en liten cornetto.

Jimmy & Joan's New York

Får det lov att vara en bullet proof coffee?

På bagelcaféet Jimmy & Joan's är tanken att erbjuda gästerna en smak av New York, utan att de ska behöva flyga över Atlanten. Förutom ett stort utbud av bagels med diverse tillbehör serveras välrostat kaffe, tillverkat speciellt för J&J's av Da Matteo Magasinsgatan. Du kan även testa bullet proof coffee – en kaffevariant mixad med ekologisk kokosolja och specialimporterat smör från Frankrike.

Viktors Kaffe

Omsorgsfulla val är ledorden

Det var Viktors passion för riktigt gott kaffe, musik, konst och design som fick honom att öppna Viktors Kaffe - en espressobar där alla dessa intressen kommer till uttryck. Kaffet kommer från utvalda rosterier runt om i världen och varje kopp görs med stor omsorg. Lika stor omsorg verkar alla detaljer i inredningen ha valts ut med, liksom böckerna och arkitekturtidningarna som gästerna gärna bläddrar i medan kaffet blir klart. 

Alkemisten

Det svarta guldets konst

Alkemi är konsten att förvandla metaller till rent guld, och kaffe brukar som bekant refereras till som just "det svarta guldet". På den lilla kaffebaren i Göteborgs absolut främsta up and coming-område Kvillebäcken känns allt genuint. Stor vikt läggs vid att tillverkningen ska gå schysst till i alla led, från plantage till espressokopp. Alkemistens kaffe är 100% spårbart och produktionen sker så ekologiskt som bara möjligt. Ett koncept som går hem både hos stammisarna och hos recensenterna.

Da Matteo Viktoriapassagen Da Matteo Magasinsgatan
Da Matteo Viktoriapassagen Da Matteo Magasinsgatan
Da Matteo Viktoriapassagen Da Matteo Magasinsgatan

Egenrostat kaffe och hembakt surdegsbröd

Da Matteo har kommit att bli lite av en institution när det kommer till kaffe i Göteborg. På flera adresser runt om i stan hittar du Da Matteos omsorgsfullt gjorda kaffe och deras hembakade surdegsbröd, kakor och goda pizzor. På Magasinsgatan, i anslutning till caféet, ligger Da Matteos eget rosteri där du kan sitta och njuta av en kopp espresso samtidigt som du hör bönorna rostas strax intill.

 • Södra Larmgatan 14, Centrum Magasinsgatan 17A, Centrum
  Da Matteo Viktoriapassagen
  Södra Larmgatan 14, Centrum
  Da Matteo Magasinsgatan
  Magasinsgatan 17A, Centrum
 • Da Matteo Viktoriapassagen Da Matteo Magasinsgatan
  Da Matteo Viktoriapassagen
  031-380 33 10
  Da Matteo Magasinsgatan
  031-380 33 10
 • Da Matteo Viktoriapassagen Da Matteo Magasinsgatan

Bar Italia

En bit av Italien på Prinsgatan

Ett litet hål i väggen med en lång espressomeny uppsatt under den grön-vit-röda skylten som talar om var du kommit - japp, det råder inga tvivel om varifrån Bar Italias influenser kommer. Både i den lilla baren och, när vädret tillåter, utanför trängs ofta fler stammisar och andra kaffeälskare än vad som egentligen får plats. Förutom italienskt kaffe går det att få sig italienska bakverk och mackor, eller köpa med sig olivolja och andra råvaror som direktimporterats från ägarens hemland.

Kastello

Hög trendfaktor och perfekt spanläge

På något märkligt sätt verkar Kastellos lilla uteservering mitt i Linné alltid bada i sol, trots att Göteborgssolen vanligtvis inte är känd för att trötta ut oss med sin närvaro. På de små bänkarna och i den trendigt inredda lokalen trängs medvetna hipsters med fikande pappor och pratglada Linnéstammisar. Alla är de ute efter riktigt välgjort kaffe, och då är det hit man ska gå. Kastello tar det här med espresso på största allvar. Loggan på dörren hälsar vänligt men bestämt att det är "death before decaf" som gäller, men oroa dig inte, du som har fått nog med koffein för dagen kan avnjuta någon av Kastellos goda råsafter istället. 

Nöller Espressobar

Hagas enda espressobar

Haga är Göteborgs kanske vackraste område, och ett av stans allra bästa fikastråk. Ibland kan det dock bli lite för mycket av samma överdimensionerade kanelbullar, och då är det tur att Nöller Espressobar finns. Med "still Haga but different" som slogan förstår vi precis vad de menar. Här syns varken Hagabullar eller jättemuffins till; istället ligger tonvikten på att göra riktigt god espresso. Till en sådan kan du få goda surdegsmackor eller mindre, hemgjorda bakverk. 

Tonyscoffeebar

Gemytlig kaffebar som hängt med länge

Tonys lilla kaffebar drivs med ett stort hjärta – och kärlek till kaffekonsten. Således serveras italienrostad espresso. Ta den stående, eller slå dig ned på uteserveringen.

Laganini Espresso Bar

Genuin italienare i trendigt område

I det raskt växande området kring Stampen och Svingeln har denna italienska kaffebar huserat länge, långt innan experter började prata om området som up-and-coming och trendigt. Stammisarna är många, och de hävdar alla att just Laganini gör det bästa kaffet i stan. Varje dag serveras goda italienska luncher och bakverk. På lördagar dukas det upp till härlig lyxfrukost, allt till plånboksvänliga priser.

A43 Coffee

Lokalrostat

För kaffebaren A43 är kaffe på liv och död. Här bryggs drycken med stor omsorg och det serveras allt från lokalrostat specialkaffe till lokalproducerad choklad. För den som vill dyka djupare ner i den ädla drycken erbjuds provningar – upplev olika bryggmetoder och bönor från när och fjärran.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;