Muffins och te hör afternoon tea till. Muffins och te hör afternoon tea till.

Här finns Göteborgs bästa afternoon tea

I många av oss bor det en liten anglofil, och den sidan är värd att uppmärksamma. Den brittiska tedrickartraditionen sägs ha startats av 6:e hertiginnan av Bedford, och avnjuts enligt sed klockan 15–17. Huruvida teet bör drickas starkt eller svagt lämnar vi åt var och en att bestämma, men att det ska avnjutas med diverse godsaker kan vi nog alla komma överens om. På flera ställen dukas det upp härliga varianter av afternoon tea i Göteborg, med allt från varma scones med marmelad, till ostar, kallskuret och champagne. Nedan visar vi vägen till stans bästa ställen när klockan närmar sig tea time.

Innehållsförteckning
 1. Afternoon tea i Göteborg
  1. View – Njutning på hög nivå
  2. Dorsia – Lyxig te-upplevelse i romantisk hotellmiljö
  3. Tjolöholms slott – Eftermiddagsfika på slottet
  4. Hôtel Eggers – Klassiskt brittiskt
  5. Flickorna på Färjenäs – Hundvänligt afternoon tea
  6. Fröken Olssons Kafé – Kafémys med hembakat på buffén
  7. Thorskogs Slott – Populära slottsfikor
  8. Tesällskapet – På herrgården

Afternoon tea i Göteborg

Te, mackor och bubbel: Här serveras afternoon tea i Göteborg

View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant

View

Njutning på hög nivå

Göteborg visar sig från sin vackraste sida när du bekvämt tillbakalutad avnjuter dess utsikt till hotellrestaurangens lyxiga afternoon tea. Delikata munsbitar i form av snittar, bakverk och nybakade scones blir ännu lyxigare med ett glas pärlande kall champagne. Skulle ni bli sittande länge, kan ni utöka besöket med en övernattning på Hotel Riverton.

 • Pris: ca 425 kr
 • När: Lördagar och söndagar

Dorsia

Lyxig te-upplevelse i romantisk hotellmiljö

Bjud med dig din darling och ge er själva en mysig stund som ett perfekt avslut på helgen. Fly verkligheten för en stund och förlora er i varandra och Dorsias dekorativa inramning. Räkna med smakfulla godsaker, som olika sandwiches, knäcke och scones, tartes, samt ställets egen glass och konfektyr. Addera ett glas champagne för extra flärd.

 • Pris: ca 445 kronor, 615 kronor med ett glas champagne
 • När: Söndagar 12–16

Tjolöholms slott

Hemsida

Eftermiddagsfika på slottet

Välkommen in i slottshallen och vidare in i slottets matsal. Här serveras afternoon tea enligt slottets brittiska traditioner, med en soppa till förrätt, följt av sandwiches och scones, och så söta bakverk som efterrätt. I detta ingår te från Tjolöholms slotts specialkomponerade temeny. I samband med biljettköp kan man köpa till en visning av slottet eller ett glas champagne.

 • Pris: ca 625 kr
 • När: Utvalda datum

Hôtel Eggers

Klassiskt brittiskt

Hotell Eggers för vidare de brittiska traditionerna med en riktigt klassisk afternoon tea i Lilla London – som Göteborg ju kallas. Här serverar man scones, marmelader, vispat smör, petit fourer och tryfflar, som avnjuts med kaffe och en stor buffé av lösviktsteer. 

 • Pris: ca 395 kr
 • När: Lördagar 13–16

Flickorna på Färjenäs

Hundvänligt afternoon tea

Hundvänliga Flickorna på Färjenäs är med sina över 110 år ett av Göteborgs äldsta caféer. På helgerna bjuder de in till afternoon tea med Färjenäs egen teblandning, scones, lemon curd, sylt, grädde, sandwiches, shortbread och söta munsbitar. Boka i förväg, för ofta tar det slut.

 • Pris: ca 225 kr
 • När: Lördagar och söndagar

Fröken Olssons Kafé

Kafémys med hembakat på buffén

Varje torsdag i stort sett året runt, med uppehåll under sommaren, serveras här en dignande afternoon tea-buffé. Här kan du räkna med klassiker som scones, ostar och marmelader som dessutom får varierande sällskap efter vecka och säsong. Förbered dig på att bli sittande en stund, för här finns det mycket att njuta av.

 • Pris: ca 170 kr
 • När: Torsdagar kl 16–19

Thorskogs Slott

Populära slottsfikor

Thorskogs slotts afternoon tea är omåttligt populära och blir snabbt fullbokade – och det är lätt att förstå varför. I den vackra slottsmiljön dukar man upp scones, ostar, marmelader, snittar, pajer och bakverk i traditionell brittisk anda, där man börjar med några snittar, följt av scones, och avslutar med kakor och tårtor. Allt i liten storlek så man kan njuta av alla sorter, och så förstås teer och helst ett glas bubbel till.

 • Pris: ca 615 kr
 • När: Utvalda datum

Tesällskapet

På herrgården

I idylliskt läge ute på Råda Säteri huserar Tesällskapet, som säljer högkvalitativa teer och bjuder in till olika events och happenings kring just te. Ett sådant är deras Tevent, där de bjuder på exklusiva teer med klassiska tilltugg.

 • Pris: ca 450 kr
 • När: Utvalda datum

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;