Här finns Göteborgs bästa afternoon tea

Här finns Göteborgs bästa afternoon tea

I många av oss bor det en liten anglofil, och den sidan är värd att uppmärksamma. Den brittiska tedrickartraditionen sägs ha startats av 6:e hertiginnan av Bedford, och avnjuts enligt sed mellan klockan 15-17. Huruvida teet bör drickas starkt eller svagt lämnar vi åt var och en att bestämma, men att det ska avnjutas med diverse godsaker kan vi nog alla komma överens om. På flera ställen dukas det upp härliga varianter av afternoon tea i Göteborg, med allt från varma scones med marmelad, till ostar, kallskuret och champagne. Nedan visar vi vägen till stans bästa ställen när klockan närmar sig tea time.

Innehållsförteckning
 1. Afternoon tea i Göteborg
  1. View – Njutning på hög nivå
  2. Dorsia – Lyxig te-upplevelse i romantisk hotellmiljö
  3. Tjolöholms slott – Eftermiddagsfika på slottet
  4. Hôtel Eggers – Klassiskt brittiskt
  5. Thorskogs Slott – Populära slottsfikor
  6. Flickorna på Färjenäs – Hundvänligt afternoon tea
  7. Fröken Olssons Kafé – Kafémys med hembakat på buffén
  8. TheHuset – Göteborgs äldsta tehandel
  9. Tekultur – Ekologi i fokus
  10. Alvar & Ivar Surdegsbageri – Från småkakor till surdegslimpor
  11. Vera & Ruth Smakfulla Deli – Livets salt

Afternoon tea i Göteborg

View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant – Afternoon tea
View Skybar & Restaurant

View

Njutning på hög nivå

Göteborg visar sig från sin vackraste sida när du bekvämt tillbakalutad avnjuter dess utsikt till hotellrestaurangens lyxiga afternoon tea. Delikata munsbitar i form av snittar, bakverk och nybakade scones blir ännu lyxigare med ett glas pärlande kall champagne. Skulle ni bli sittande länge, kan ni utöka besöket med en övernattning på Hotel Riverton.

 • Pris: ca 345 kr
 • När: Lördagar 14–17

Dorsia

Lyxig te-upplevelse i romantisk hotellmiljö

Bjud med dig din darling och ge er själva en mysig stund som ett perfekt avslut på helgen. Fly verkligheten för en stund och förlora er i varandra och Dorsias dekorativa inramning. Räkna med smakfulla godsaker, som olika sandwiches, hembakat knäcke och scones, tartes, samt ställets egen glass och konfektyr. Addera ett glas champagne för extra flärd.

 • Pris: 445 kronor, 615 kronor med ett glas champagne
 • När: Söndagar 12–16

Tjolöholms slott

Hemsida

Eftermiddagsfika på slottet

Välkommen in i slottshallen och vidare in i slottets matsal. Här serveras afternoon tea enligt slottets brittiska traditioner, med en soppa till förrätt, följt av sandwiches och scones, och så söta bakverk som efterrätt. I detta ingår te från Tjolöholms slotts specialkomponerade temeny. I samband med biljettköp kan man köpa till en visning av slottet eller ett glas champagne.

 • Pris: 485 kr
 • När: Utvalda datum

Hôtel Eggers

Klassiskt brittiskt

Hotell Eggers för vidare de brittiska traditionerna med en riktigt klassisk afternoon tea i Lilla London – som Göteborg ju kallas. Här serverar man hembakade scones, marmelader, vispat smör, petit fourer, lemon curd och tryfflar, som avnjuts med kaffe och en stor buffé av lösviktsteer. 

 • Pris: 365 kr
 • När: Lördagar 13–16

Thorskogs Slott

Populära slottsfikor

Thorskogs slotts afternoon tea är omåttligt populära och blir snabbt fullbokade – och det är lätt att förstå varför. I den vackra slottsmiljön dukar man upp scones, ostar, marmelader, snittar, pajer, bakverk i traditionell brittisk anda, där man börjar med några snittar, följt av scones, och avslutar med kakor och tårtor. Allt i liten storlek så man kan njuta av alla sorter, och så förstås teer och helst ett glas bubbel till.

 • Pris: 575–615 kr
 • När: Utvalda datum

Flickorna på Färjenäs

Hundvänligt afternoon tea

Hundvänliga Flickorna på Färjenäs är med sina över 110 år ett av Göteborgs äldsta caféer. På helgerna bjuder de in till afternoon tea med Färjenäs egen teblandning, scones, lemon curd, sylt, grädde, sandwiches, shortbread och söta munsbitar. Boka i förväg, för ofta tar det slut.

 • Pris: 204 kr
 • När: Lördagar och söndagar

Fröken Olssons Kafé

Kafémys med hembakat på buffén

Varje torsdag i stort sett året runt, med uppehåll under sommaren, serveras här en dignande afternoon tea-buffé. Här kan du räkna med klassiker som lemon curd, scones och flera sorters muffins som dessutom får varierande sällskap efter vecka och säsong. Förbered dig på att bli sittande en stund, för här finns det mycket att njuta av.

 • Pris: Okänt
 • När: Torsdagar från kl 16

TheHuset

Göteborgs äldsta tehandel

Sedan starten 1924 har butiken sålt kvalitetsteer på lösvikt till stadens invånare. Här hittar du över 200 sorter, med allt från klassiska svarta blandningar till gröna, röda och vita teer. I sortimentet hittar du även spännande Oolong-teer, samt ett stort utbud av kannor, koppar och tesilar. Allt för att göra din teceremoni så komplett som möjligt.

Tekultur

Ekologi i fokus

På mångfacetterade Andra Långgatan, ligger butiken som satsar på allt vad te heter. Botanisera bland teer från hela världen, där flertalet sorter är eko- och rättvisemärkta. Kanske är du nyfiken på något helt unikt, såsom ett grönt te från den första japanska skörden, eller ett elegant Earl Grey, för att matcha dina nybakade scones? Här finns det mesta av teer och tillbehör.

Alvar & Ivar Surdegsbageri

Från småkakor till surdegslimpor

Satsa på avkoppling och strunta i storbaket. Hos denna kvartersbagare kan du vara säker på att det både är färskt, saftigt och väldigt välsmakande. Välj bland kardemummadoftande smörbullar, frasiga småkakor och flera olika sorters surdegslimpor. Här bakas det dessutom flera gånger om dagen, och sprids ljuva dofter hela vägen ut i kvarteret.

Vera & Ruth Smakfulla Deli

Livets salt

Här hittar du i stort sett allt du kan tänkas behöva för en lyckad afternoon tea. I delidisken hittar du utvalda ostar och charkuterier, och här kan du bli ståendes en bra stund mellan provsmak och trevliga samtal om korvar och snygga marmeladburkar. Missa inte att slänga ett öga i rummet bakom kyldisken, där det döljer sig ännu mer gotta.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta