A Healthy Choice A Healthy Choice

Guiden till mysiga caféer i Göteborg

Fika är en av de allra viktigaste hörnstenarna i vår kultur och vår förkärlek till fikastunder har bivit känd världen över. Det är förstås fullt förståeligt, att fika är närmast att betrakta som en liten högtid, en guldkant på vardagen och något att se fram emot. I Göteborg finns det gott om mysiga caféer. Oavsett om man är sugen på klassiska bakelser på konditori, minutiöst rostat hantverkskaffe eller trendiga smoothies så är utbudet stort. I den här guiden har vi samlat mysiga caféer i Göteborg av olika slag, men alla med den gemensamma nämnaren att de har en genuin och personlig prägel.

Innehållsförteckning
 1. Mysiga caféer i Göteborg
  1. Viktors Kaffe – Genuin myskänsla mitt i stan
  2. Alkemisten – Med passion för kaffe och konst
  3. Kafé Zenit – Mys i Majorna
  4. Restaurang Röda Sten – Häng på konsthallen
  5. Ahlströms Konditori – Göteborgs äldsta café
  6. Kafé Gapet – Personligt med unik karaktär
  7. Café Husaren – Gemyt i Haga

Mysiga caféer i Göteborg

Viktors Kaffe

Genuin myskänsla mitt i stan

Högt upp på paradgatan Avenyn ligger det personligt inredda och mysigt genuina Viktors Kaffe. Här är det full rulle från tidig morgon, många kommer in för att plocka upp morgonkaffet i farten, men de flesta stannar allra helst kvar för att njuta av noggrant rostat kaffe och den mysiga atmosfären. En del tar med datorn och kör hela arbetsdagen från Viktors populära vattenhål.

Alkemisten Lindholmspiren Alkemisten Gustaf Dalénsgatan
Alkemisten Lindholmspiren
alkemistenkaffebar.se
Alkemisten Gustaf Dalénsgatan
alkemistenkaffebar.se
Alkemisten Lindholmspiren Alkemisten Gustaf Dalénsgatan

Med passion för kaffe och konst

Hemtrevliga Alkemisten gör allt med mycket kärlek, inlevelse och känsla, oavsett om det gäller att skapa den perfekta koppen eller ordna konstevent på caféet. Numera finns det två Alkemisten-syskon, ett vid Vågmästareplatsen och ett på Lindholmen. Båda serverar utöver hantverkskaffe även goda, nyttiga luncher med stort fokus på vegetariskt.

 • Lindholmspiren 2, Hisingen Gustaf Dalénsgatan 14, Hisingen
  Alkemisten Lindholmspiren
  Lindholmspiren 2, Hisingen
  Alkemisten Gustaf Dalénsgatan
  Gustaf Dalénsgatan 14, Hisingen
 • Alkemisten Lindholmspiren
  alkemistenkaffebar.se
  Alkemisten Gustaf Dalénsgatan
  alkemistenkaffebar.se
 • Alkemisten Lindholmspiren Alkemisten Gustaf Dalénsgatan

Kafé Zenit

Mys i Majorna

Till Zenit kommer många för den gemytliga och prestigelösa atmosfären. Längst ner i ett av de gamla landshövdingehusen i Majorna huserar detta klassiska café som lockar många. Oavsett om du vill fika i timmar med vännerna eller sitta själv med en god bok, så är det lätt att känna sig välkommen på Zenit. På menyn hittas caféklassiker som wraps, paninis och hembakta kakor. Sommartid fylls Zenits stora uteservering upp av flanörer som vill åt Majornas höga mysfaktor.

Restaurang Röda Sten

Häng på konsthallen

Strax intill den för Göteborg ikoniska Älvsborgsbron ligger detta tidigare energiverk, som i dag agerar konsthall, café och restaurang. Interiören är berlinskt betong-rå, vilket kontrasteras med många mysiga soffor, stämningsfull belysning och en skön atmosfär. Caféet serverar läskande tårtor, goda mackor liksom mer matiga rätter, som mezetallrikar och fisktacos.


Under sommaren kan du sitta på den upphöjda uteserveringen och blicka ut över Göteborgs hamninlopp.

Ahlströms Konditori

Göteborgs äldsta café

På anrika Ahlströms Konditori har göteborgare ätit godsaker ända sedan 1901, vilket gör konditoriet nära Domkyrkan till stadens allra äldsta café. I traditionell och gemytlig miljö äter du klassiska bakverk som biskvier, prinsessbakelser och äppelpaj och dricker bryggkaffe i retroosande koppar.

Kafé Gapet

Personligt med unik karaktär

En liten bit ifrån Majornas hjärta Mariaplan ligger det personliga och mysiga Kafé Gapet. Ägaren Lina har själv byggt möblerna från grunden och färg och form står i fokus. Gapet vill erbjuda en meny som går utanför det traditionella caféutbudet och säsongens råvaror får styra vad som bakas och lagas.

Café Husaren

Gemyt i Haga

Haga Nygata är Göteborgs mest cafétäta gata, och det är inte svårt att hitta den gigantiska "Hagabullen". Café Husaren är ett av de äldsta caféerna i området och den mysiga atmosfären är genuin på ett sätt som bara kan komma med ålder. Här finns ett av stadens allra största utbud av hembakade kakor och tårtor, liksom goda pajer, sallader och mackor.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;