Här hittar du Göteborgs bästa indiska restauranger

Här hittar du Göteborgs bästa indiska restauranger

Mustiga färger, rosa ris och doftande kryddor. Det indiska köket är känt för sina vällagade rätter, och i Göteborg finns det gott om krogar som levererar kryddigt käk från de många gudarnas land. Rätter som Chicken Tikka, olika slags grytor och tandoori är klassiker på den indiska menyn, och den som föredrar en vegetarisk eller vegansk rätt har oftast inga problem att hitta grymma alternativ. I den här guiden ger vi dig det bästa från Indien, fast i Göteborg. Här är Göteborgs bästa indiska restauranger. Namaste!

Innehållsförteckning
 1. Indiska restauranger i Göteborg
  1. Tre Indier – Poppis ställe granne med Skansen
  2. Bombay Palace – En värld av färg och kryddor
  3. The Elephant Linnégatan – Indiska smaker, lokala råvaror
  4. Bombay – Litet och intimt
  5. Daawat – Äkta indiska delikatesser
  6. Spice Room – Moderna smaker och cocktails
  7. Taj Mahal – Klassisk tradition
  8. Govindas Vegetariska Servering – Där grönt är det nya svarta
  9. Indiska Hörnet – Kvarterskrog mitt i smeten
  10. New Great India – Hämta hem en bit av Indien
  11. Masala Kitchen – Välbesökt med flera systrar
  12. Restaurang New Delhi – Central indier en trappa ned
  13. Extratips: Kathmandu – Nepalesiskt i Linné

Indiska restauranger i Göteborg

De bästa indiska restaurangerna i Göteborg

Tre Indier

Hemsida

Poppis ställe granne med Skansen

Genom fönstret eller från uteserveringen ser du Skansen Kronan. Efter en middag hos denna kvarters-indier kan det vara läge för en promenad upp hit, för här lär du bli mer än mätt och belåten. Ångande varma naanbröd med svalkande raita lugnar krydd-svettiga pannor efter en het Paneer Mataar Masala, indisk färskost. Missa inte heller lammet när du besöker denna färgklick i Linné.

Bombay Palace

En värld av färg och kryddor

Nära Avenyn ligger familjeägda restaurangen, som kan stoltsera med kocken Preshwar Prashad, som tidigare jobbat på femstjärniga indiska restaurangen SAS Radisson i Delhi. Här tillagas läckra rätter från hela Indien, och serveras i en färgstarkt inredd lokal. I köket kombinerar man både det traditionella och rätterna, med moderna inslag.

The Elephant Linnégatan

Indiska smaker, lokala råvaror

På familjeägda The Elephant i Linné serveras genuina rätter från hela Indien, tillagade i öppet kök med lokala råvaror. Här kan man äta både lunch och middag i färgstark miljö med en modern touch - eller varför inte slå sig ner och sippa på en cocktail med smak av mango.

Litet och intimt

Bara ett par steg från Järntorget hittar du en liten bit av Indien. Direkt innanför dörren välkomnas du av personalen som tar emot bakom baren. Lokalens röda inredning sätter varm och inbjudande stämning. Rätterna serveras på traditionella fat av rostfritt stål, och riset anländer på bordet i en rosa ton. Vill du ta med dig maten hem går det fint att beställa take away, och restaurangen erbjuder även catering. På Lindholmen finns systerkrogen Bombay Bistro.

Daawat

Hemsida

Äkta indiska delikatesser

I Pantbankens gamla lokaler på Första Långgatan hittar du omåttligt populära Daawat, vars grundare öppnade den första indiska restaurangen i Sverige redan 1971. Hit går du när du vill festa loss på äkta indiska delikatesser till lunch eller middag. På menyn hittar du bland annat tandoori-specialiteter grillade i lerugn.

Spice Room

Moderna smaker och cocktails

På Spice Room hittar du moderna indiska smaker och smarriga cocktails. Upplev det indiska köket på ett nytt sätt – serverat med vackra, färgglada uppläggningar. Stämningen är inbjudande och varm, med en vibrerande atmosfär som välkomnar såväl stora som mindre sällskap. På menyn hittar du allt från fisk och kött till vegetariska alternativ – allt gjort med hög kvalitet och finess.

Taj Mahal

Klassisk tradition

I rymliga lokaler bjuds du till bords för att välja bland kryddiga och vällagade rätter. Köket anpassar hettan i rätterna efter ditt specialla önskemål, så var inte rädd för att be om lite extra sting. På menyn hittar du rätter som Chicken Korma, Chicken Vindaloo och flera olika lammrätter. Är du sugen på vegetariskt kan det bli svårt att välja, för här finns ett helt gäng av gröna alternativ.

Govindas Vegetariska Servering

Hemsida

Där grönt är det nya svarta

I lugn atmosfär serverar denna vänligt sinnade restaurang endast gröna rätter. Från måndag till fredag serveras vegetariska rätter, tillagade med kärlek till kornas bästis, Govinda. Rätterna lagas från grunden med genuina tempel-recept. Alla är dessutom fria från både mjölk och mjöl, men vill du ha en bit bröd till maten, går det också att få. Stället erbjuder även take away och catering.

Indiska Hörnet

Hemsida

Kvarterskrog mitt i smeten

Uppe bland de mysiga gatorna på Kungshöjd ligger denna indier. Restaurangen har ett fåtal men mysiga platser på sin lilla uteservering. Här sitter du i lätt nedförsbacke, medan rätterna dyker upp på bordet. Man fokuserar på genuina indiska specialiteter, lagade från grunden med färska råvaror och en mängd spännande kryddor. På menyn finns rätter som Seek Kebab, Butter Chicken och givetvis även vegetariska godbitar.

New Great India

Hämta hem en bit av Indien

Här käkar du kryddigt och mättande, både till lunch och middag. Halv tolv på förmiddagen, då stället öppnar för lunch, samlas både kostymfolk och grovarbetare på samma plats. Stället fokuserar på genuina indiska smaker, och du väljer mellan allt från grillat till fisk och vegetariskt. Ett helt gäng olika tillbehör finns att komplettera din måltid med, och take away är en självklarhet.

Välbesökt med flera systrar

Med restauranger på flera platser, kan denna indier erbjuda vällagade rätter i hela stan. Krogarnas indiska kockar levererar allt från krämiga grytor till starka och kryddiga delikatesser. Med recept från många av landets provinser såsom Goa och Kerala i söder till Punjab och Kashmir i norr, får du här möjlighet att uppleva Indiens stora smakvariation. På dryckessidan hittar du dessutom ett flertal indiska ölsorter, och till och med en indisk whiskey.

Restaurang New Delhi

Hemsida

Central indier en trappa ned

Mitt på folktäta Vasagatan kan du käka indiska menyfavoriter i en mysig och hemtrevlig källarlokal. Sommartid kan du njuta av solen på restaurangens uteservering och spana in folk som passerar medan du äter dig mätt på prisvärda klassiker. När du ändå är här, passa på att testa ställets dessert Gulab Jamun, en friterad skapelse i sällskap av mangosorbet.

Extratips: Kathmandu

Hemsida

Nepalesiskt i Linné

Maten som serveras på denna nepalesiska restaurang påminner om det indiska köket. Här hittar du dock rätterna i lite annorlunda tappning. Dessutom finner du överraskningar som dumpling (nepalesiska momos) på menyn, här i sällskap av sesamchutney, en grönsaksdoftande soppa, och varmt naan-bröd. Det nepalesiska kökets främsta fokus ligger på färska grönsaker av olika slag, och basen i de flesta rätterna är vegetarisk.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta