Året som gick – så minns vi 2020

2020 går mot sitt slut och det är dags att avrunda ett omtumlande år. Det nya decenniet började inte som någon av oss hade kunnat ana – men vad var det egentligen som hände? Thatsup blickar tillbaka på året som gick, vad ni läste mest och kanske framförallt – hur vi tvingades tänka nytt i coronans tid.

Ännu ett år har passerat och den här gången har det inte varit likt något annat. 2020 blev ett år som de flesta av oss kanske helst vill glömma, men också ett år då vi trots allt hade möjligheten att fortsätta guida i en tid av restriktioner och social distans. För att försöka sammanfatta har vi sneglat bakåt och plockat ut några händelser som vi minns lite extra.

Nya sätt att tänka

Hur skulle vi kunna glömma våren då vardagen plötsligt förändrades? Många av oss började fundera på hur vi skulle klara av isoleringen hemma. Vi på Thatsup målade om, lagade mat, kollade på tv-serier, beställde take away och försökte hålla fast vid våra rutiner. Sedan var det dags att få lite luft. Uteserveringarna fick öppna tidigare i år och säsongen blev ovanligt lång när folk sökte sig ut för att umgås coronavänligt – något som inte alltid var helt lätt att hantera.

Att umgås utomhus blev för övrigt ett hett tema för resten av året. Under den stekheta sommaren kunde vi ägna oss åt att semestra på hemmaplan, vandra i naturreservat, boka in en glamping eller dra ut till skärgården (när skärgårdsbåtarna inte var fulla). Uteserveringarna fortsatte att hägra även när vintern kom och infravärme blev hårdvaluta. Men även om utomhustrenden gav upphov till årets julklapp, stormköket, så föreslog Thatsup att årets julklapp 2020 istället borde vara presentkort på restauranger.

Poolhäng och gulddrakar

Så, vad ville ni läsa om? I det stora hela längtade ni mest av allt efter heta restauranger, wow-upplevelser och aktiviteter. Bland nyheterna var det trevliga rubriker som Stockholms första beach resort, årets nomineringar till Gulddraken och Stockholms bästa semla 2020 som väckte störst intresse. Tittar vi enbart på våren så låg istället guiderna till rabatt på take away och rabatt på notan i topp. Nu i december planeras det för högtider i karantän, vilket kanske inte är så otippat. Mest läst är guiden till matkassar med julmat och på femte plats hamnar nyårsmenyer för avhämtning.

Under året har det även fortsatt att strömma in recensioner från våra flitiga ambassadörer. Flest recensioner av alla ställen på Thatsup fick Pita i Parken och det högsta betyget kunde Restaurang Hantverket stoltsera med, nämligen 4,5 stjärnor. Populära AG var stället som flest användare angett att de varit på, samtidigt som flest drömde om att få gå till lyxkrogen Frantzén. På tal om AG så var det även det ställe som ni ville läsa mest om på Thatsup i år.

Sist men inte minst...

När vi tittar tillbaka på 2020 är vi enormt tacksamma över att ni fortfarande har vänt er till oss för tips, inspiration och guidning, trots inställda evenemang och en krisande krogbransch. Därför vill vi avsluta det här året med ett extra stort TACK till alla er läsare, krogar och andra ställen som har litat på oss och bett om hjälp det senaste året. Vi har alla fått tänka om och anpassa oss efter en extremt märklig situation. Nu väntar 2021 och vi ser fram emot att fortsätta göra det vi gillar allra mest – guida till stans guldkorn. Corona eller ej.

Kolla in några av händelserna från året här: