Restaurang Hantverket

4,6
62 betyg
Redigera Restaurang Hantverket

Kärleken till hantverket står i centrum för den här mötesplatsen på Östermalm som serverar mat och drinkar i elegant, men avslappnad miljö. Även inredningsmässigt är det, som namnet avslöjar, hantverket som regerar.

Man behöver inte röra sig långt från Stureplanspulsen för att hitta en avslappnad restaurang med höga ambitioner. Passera Humlegården och korsa Karlavägen så hittar du restaurang Hantverket. Namnet sammanfattar hela upplevelsen som man vill förmedla här. Både kockarnas fingerfärdigheter och förmåga att laga mat utan genvägar – liksom inredningen – ska utstråla kunskap och gediget utförande.

Teamet i köket erbjuder middagsrätter som inte delas in på klassiskt vis i förrätter och varmrätter, utan snarare är ungefär lika stora och komponeras ihop efter eget tycke och smak. Råvarorna är i grunden svenskklingande, men har inte sällan spännande sällskap av utländska smaker. Till lunch serveras à la carte, dagens men även "Lilla Husmansmenyn" bestående av två eller tre rätter.

På Hantverket värderas också drycken. Vid det så kallade Spritbordet vänder man upp och ner på invanda regler och erbjuder ett cocktailpaket som triggar alla sinnen och paras ihop med fem kreativa maträtter som ska lyfta drycken i glasen.

Att även inredningen är noga utvald är ingen slump. Ägaren började sin yrkesbana som snickare och slöjdlärare och har tidigare drivit inredningsföretaget Svensk Inredning. Hantverket genomsyrar alltså hela restaurangen.

Köket stänger 22.00.

Användarbilder på Restaurang Hantverket Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Restaurang Hantverket av Ida B.
  • Bild från Restaurang Hantverket av Ida B.
  • Bild från Restaurang Hantverket av Ida B.
  • Bild från Restaurang Hantverket av Ida B.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 jan 2023

Uppdatering från något av det bäst Stockholm har att erbjuda. Såg att det var länge sen jag skrev en recension, så det är dags att uppdatera för det är fortfarande så himla bra, så jag höjer till 5a.
Sist jag var här tror jag... Visa hela »

16 jan 2023

Födelsedagsmiddag på Hantverket. Magiskt bra är en underdrift. Meny med många rätter av högsta klass i små format. Exemplarisk service! Ställen som lägger ned sin energi i mathantverket och servicen är magiska! Rekommenderas varmt! 100-talet plats... Visa hela »

7 sep 2019

Nämen alltså, detta är håll käften-gott. På riktigt. Jävlar.
Älskar allt med denna restaurang. Stämningen, inredningen och personalen.
Det enda jobbiga med menyn som består av mellanrätter är att man på riktigt vill bestä... Visa hela »

15 okt 2019

Ha(llelujah)ntverket!
Fantastiskt är ordet och jag har valt att dela upp recensionen i tre olika delar 1) Restaurangen i sin helhet 2) Personal och service samt 3) Menyn, maten och smakerna.

1. Jag har i många recensioner försökt beskriva hur jag vill att en restura... Visa hela »

Listad i: Stockholms bästa
24 aug 2022 · Uppdaterad

Nu har jag ätit både lunch och middag på Hantverket och WOW. Jag älskar det! Luncherna är väldigt bra, maten håller god kvalitet men middagen blev jag verkligen wow:ad av. Och då hade jag ändå höga förväntningar på grund av... Visa hela »

4 feb 2020

Denna recession avser lunchen och jag kan knappt vänta att boka in en middag på detta ställe för wow så bra! Jag förstår helt att stället har blivit nominerad i Gulddraken 2020.

Mysig restaurang där allt är väldigt genomtänkt a... Visa hela »

7 sep 2020

Äntligen har jag fått besöka Hantverket och vilket besök det var!
Det var en matupplevelse från början till slut. Restaurangen i sig är väldigt trevlig. Fint inredd, verkar vara en trevlig uteservering och all personal bemöter en otroligt trevligt o... Visa hela »

10 maj 2019

En av mina favorit restauranger i Stockholm!

Härlig stämning, bra priser, service on top & maten är magiskt. Mina favoriter jag äter varje gång är hasselbackspotatisen, svampmackan & råbiffen.

14 jun 2020

Idag blev det en efterlängtad check på Hantverket 😍. Detta har varit en restaurang som jag har haft höga förväntningar och som faktiskt uppfylldes 😎. Serverade riktigt god mat, lekfulla och smakfulla rätter. Min favorit blev råbiff, abborremackan och regnbå... Visa hela »

Listad i: Favorit middag
21 feb 2020

Äntligen äntligen har jag varit här!!!
Hade höga förväntningar på maten och Jag kan säga, ja de motsvarade mina förväntningar. alla rätter var inte wow i munnen men definitivt super gott. Trots det får de ändå en femma av m... Visa hela »

7 jun 2021

Så jävla härligt ställe. Miljön, servicen och den galet goda maten. Vi log oss igenom hela middagen och planerar redan nästa besök. Finns inget att klaga på.

12 apr 2019 · Uppdaterad

Fantastiskt snygg inredning och atmosfär. Underbar härlig oas med varma färger och material och växter. Stämningen vann mig över direkt.
Ljudnivå- perfekt
Ljussättning- perfekt
Intimt, luftigt, classy, avslappnat- en mix av det bästa. Visa hela »

14 mar 2019

Ljuvligt ställe! Vi firade en 30-årsdag och hade en toppenkväll.
Servicen var svinbra, duktiga på vin och bra drinkar.

Hasselbackspotatisen och svampmackan var riktigt bra, bläckfisken var lite överkryddad med vitlök så den kan en skippa. Men... Visa hela »

25 jan 2022

4,5 stjärnor.
Jättegod mat, härlig atmosfär och bra service! Laxtartaren är fantastisk. OK rimliga priser.

Listad i: God mat i Sthlm
28 okt 2018

Kan vara en av Stockholms snyggaste inredda restauranger. Älskar detta ställe, som ligger ett stenkast från mitt hem.
När man kliver in i lokalen så finns det en bardel på din vänstra sidan där det vid flera tillfällen spelats livemusik som hö... Visa hela »

5 mar 2022

Hade hört så mycket positiva recensioner om Hantverket innan jag testade, så förväntningarna var höga. Det blev en besvikelse. Kort och gott är betyget: SÅ överskattat. Väldigt små rätter med en avancerad beskrivning men inget kulinaris... Visa hela »

13 nov 2016 · Uppdaterad

Nov 2016: Äntligen provat Hantverket. Sjukt snyggt och trevligt ställe. Personalen gjorde ett bra jobb hela kvällen, förutom att vi fick vänta ganska länge innan vi blev omhändertagna när vi kom. Menyn består av fyra "snacks", fyra förrä... Visa hela »

19 nov 2021

+ Plus
Assså detta ställa tog sig förbi APO upp till första plats i min matresa i Stockholm. Från drinken till första tugga. För mig gick det från magi till grymt bra och en ny insikt på att jag inte gillar ”hummerfond”.

- M... Visa hela »

25 feb 2020

En stabil fyra med bra koncept och meny. Känns tryggt att gå hit, som att man inte behöver oroa sig för dålig mat eller service.

24 apr 2022 · Uppdaterad

En fantastisk upplevelse varje gång!! Hit kommer jag gå fler gånger 😋❤️

Sida 1 av 4

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2018-05-03

“Den generositet som vilar över både maten och bemötandet på Sturegatan hör inte till vanligheterna. Den är smått unik.”