Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Hantverket

4,6 • 27 recensioner
Restaurang Hantverket

Kärleken till hantverket står i centrum för den här mötesplatsen på Östermalm som serverar mat och drinkar i elegant, men avslappnad miljö. Även inredningsmässigt är det, som namnet avslöjar, hantverket som regerar.

Man behöver inte röra sig långt från Stureplanspulsen för att hitta en avslappnad restaurang med höga ambitioner. Passera Humlegården och korsa Karlavägen så hittar du restaurang Hantverket. Namnet sammanfattar hela upplevelsen som man vill förmedla här. Både kockarnas fingerfärdigheter och förmåga att laga mat utan genvägar – liksom inredningen – ska utstråla kunskap och gediget utförande.

Teamet i köket erbjuder middagsrätter som inte delas in på klassiskt vis i förrätter och varmrätter, utan snarare är ungefär lika stora och komponeras ihop efter eget tycke och smak. Råvarorna är i grunden svenskklingande, men har inte sällan spännande sällskap av utländska smaker. Till lunch serveras à la carte, dagens men även "Lilla Husmansmenyn" bestående av två eller tre rätter.

På Hantverket värderas också drycken. Vid det så kallade Spritbordet vänder man upp och ner på invanda regler och erbjuder ett cocktailpaket som triggar alla sinnen och paras ihop med fem kreativa maträtter som ska lyfta drycken i glasen.

Att även inredningen är noga utvald är ingen slump. Ägaren började sin yrkesbana som snickare och slöjdlärare och har tidigare drivit inredningsföretaget Svensk Inredning. Hantverket genomsyrar alltså hela restaurangen.

Köket stänger 22.00.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
7 sep 2019

Nämen alltså, detta är håll käften-gott. På riktigt. Jävlar.
Älskar allt med denna restaurang. Stämningen, inredningen och personalen.
Det enda jobbiga med menyn som består av mellanrätter är att man på riktigt vill bestä... Visa hela »

15 okt 2019

Ha(llelujah)ntverket!
Fantastiskt är ordet och jag har valt att dela upp recensionen i tre olika delar 1) Restaurangen i sin helhet 2) Personal och service samt 3) Menyn, maten och smakerna.

1. Jag har i många recensioner försökt beskriva hur jag vill att en restura... Visa hela »

Listad i: Stockholms bästa
10 maj 2019

En av mina favorit restauranger i Stockholm!

Härlig stämning, bra priser, service on top & maten är magiskt. Mina favoriter jag äter varje gång är hasselbackspotatisen, svampmackan & råbiffen.

14 mar 2019

Ljuvligt ställe! Vi firade en 30-årsdag och hade en toppenkväll.
Servicen var svinbra, duktiga på vin och bra drinkar.

Hasselbackspotatisen och svampmackan var riktigt bra, bläckfisken var lite överkryddad med vitlök så den kan en skippa. Men... Visa hela »

12 apr 2019 · Uppdaterad

Fantastiskt snygg inredning och atmosfär. Underbar härlig oas med varma färger och material och växter. Stämningen vann mig över direkt.
Ljudnivå- perfekt
Ljussättning- perfekt
Intimt, luftigt, classy, avslappnat- en mix av det bästa. Visa hela »

18 sep 2018

Hantverket är en av mina favoriter just nu. Menyn som består av små och mellanrätter ger alla ha-smak begär. Rå biff med gryere och jordärtskocka går inte att motstå, inte heller kantarelltoasten med västerbottenkräm, sikrom mm, där ma... Visa hela »

28 okt 2018

Kan vara en av Stockholms snyggaste inredda restauranger. Älskar detta ställe, som ligger ett stenkast från mitt hem.
När man kliver in i lokalen så finns det en bardel på din vänstra sidan där det vid flera tillfällen spelats livemusik som hö... Visa hela »

Listad i: Favoriter!
11 dec 2019

GÅ HIT!! Hade jag kunnat sätta 6 stjärnor hade jag gjort det.
Varit där 4 gånger senaste året. Kommer säkert bli 4 till nästa år. Minst.
Tack för att ni finns!

2 okt 2018 · Uppdaterad

Ett av mina favoriter i stan - älskar inredningen och maten som är oerhört prisvärd. Gillar Stefan Ekengrens sätt att vara proffsig, opretentiös och experimentell. Tipsat vänner om denna restaurang och de har nu en ny favorit!

15 jun 2016

Mat och inredning 4 +
Det som drar ner betyget är servicen som tyvärr inte leverade, känns som det saknas en riktig restaurangchef som styr upp personalen

3 dec 2017

Mysig inredning och trevlig personal. Här ville vi sitta länge men tyvärr var det en sittning efter oss. Kreativa rätter och personalen väldigt duktiga på vin. Vi fick dock vänta lite för länge mellan rätterna. Dukiga på alkoholfria drinkar so... Visa hela »

Listad i: Lite finare lunch!
23 jan 2020

Helt klart en av mina favoritrestauranger i Stockholm. Jag älskar allt! Lokalen, inredningen, stämningen – men framförallt MATEN! Namnet, Hantverket, hade inte kunnat varit mer passande. Det lyser igenom både på inredningen och på maten som är väldigt... Visa hela »

6 jun 2019

Sällan har en restaurang haft ett så passande namn som Hantverket. För det slår igenom i allt från inredningen till maten.

Bara suttit vid köksbaren, men dom höga barstolarna som ibland kan vara riktigt obekväma att sitta i efter ett tag stämm... Visa hela »

13 nov 2016 · Uppdaterad

Edit maj 2019: Varit här ett par ggr sedan min recension 2016 nedan och mitt intryck har bara stärkts. Behåller fyran som betyg, men det snuddar verkligen på en femma. Kanske väger nästa besök över...

Nov 2016: Äntligen provat Hantverket. Sjukt... Visa hela »

26 feb 2018

Inredningen är helt i min smak, en riktigt fin restaurang. Vi fick en barplats så man satt bara någon meter ifrån kockarna så att att fick se allt. Jag fick in en rätt som inte riktigt föll mig i smaken, men eftersom det är mellanrätter kunde vi dela... Visa hela »

18 dec 2019

Hur ska man ens börja skriva en recension för att göra Hantverket rättvisa? Jag kan börja med att ge en stor eloge till Katta & Sam för personligt och fantastisk service, de förstår att kombinationen av fantastisk mat,drinkar och service ger gästen e... Visa hela »

9 jun 2019

Hantverket är en restaurang där konceptet är att man delar på flertalet smårätter. Personalen rekommenderade cirka 3-4 rätter per person. Jag och mitt sällskap delade på 8 mellanrätter. Vi åt bland annat; hasselbackspotatis, bläckfisk,... Visa hela »

31 jan 2018

Har nu ätit på Hantverket två gånger och är lika nöjd efter båda besöken! Maten håller otroligt hög klass, jag åt bland annat en torskrätt med picklad avokado som är bland det godaste jag ätit. Hasselbackspotatisen med lö... Visa hela »

27 dec 2018

För den peng en betalar för att gå här kan inte betyget bli mer. Hasselbackspotatis var kall och de andra rätterna var ganska mediokra. Vi delade på 7-9 rätter och inget var något speciellt. Lite tråkigt när det är en schysst lokal och man m... Visa hela »

7 aug 2017 · Uppdaterad

Reviderar min starka 3a till en 5a. Fantastisk mat, såväl lunch som middag, och riktigt trevlig bar (extra plus till barpersonalen). Passar alla möjliga tillfällen - dejt, familj, kompisar osv.

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2018-05-03

“Den generositet som vilar över både maten och bemötandet på Sturegatan hör inte till vanligheterna. Den är smått unik.”