Restaurang Hantverket

Top 100
4,6
73 betyg
$$$
Restaurang
Cocktailbar
Hantverket
4,6
73 betyg

Kärleken till hantverket står i centrum för den här mötesplatsen på Östermalm som serverar mat och drinkar i elegant, men avslappnad miljö. Även inredningsmässigt är det, som namnet avslöjar, hantverket som regerar.

Man behöver inte röra sig långt från Stureplanspulsen för att hitta en avslappnad restaurang med höga ambitioner. Passera Humlegården och korsa Karlavägen så hittar du restaurang Hantverket. Namnet sammanfattar hela upplevelsen som man vill förmedla här. Både kockarnas fingerfärdigheter och förmåga att laga mat utan genvägar – liksom inredningen – ska utstråla kunskap och gediget utförande.

Teamet i köket erbjuder middagsrätter som inte delas in på klassiskt vis i förrätter och varmrätter, utan snarare är ungefär lika stora och komponeras ihop efter eget tycke och smak. Råvarorna är i grunden svenskklingande, men har inte sällan spännande sällskap av utländska smaker. Till lunch serveras veckans à la carte med olika större och mindre rätter samt desserter att välja bland.

På Hantverket värderas också drycken. Vid det så kallade Spritbordet vänder man upp och ner på invanda regler och erbjuder ett cocktailpaket som triggar alla sinnen och paras ihop med fem kreativa maträtter som ska lyfta drycken i glasen.

Att även inredningen är noga utvald är ingen slump. Ägaren började sin yrkesbana som snickare och slöjdlärare och har tidigare drivit inredningsföretaget Svensk Inredning. Hantverket genomsyrar alltså hela restaurangen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,6
73
Google-logo
Google
4,6
1 809
Yelp-logo
Yelp
4,6
20

Recensioner av Hantverket

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Jag hade hört extremt mycket om hantverket innan jag gick hit, i år. Hade extremt höga förväntningar på stället och dom levde upp till det!
Jag förstår varför folk rekommenderat det och jag gör desamma.
Stället är mysigt,...

Jag hade så höga förväntningar, kanske för höga? Blev nämligen besviken. Maten var absolut god, men i helhel inget “wow” tyvärr… Hade hört så gott om hasselbackspotatisen, men asså den va inget speciellt. Servicen var ej på...

Födelsedagsmiddag på Hantverket. Magiskt bra är en underdrift. Meny med många rätter av högsta klass i små format. Exemplarisk service! Ställen som lägger ned sin energi i mathantverket och servicen är magiska! Rekommenderas varmt! 100-talet plats...

·

Edit juni 2023: Fortfarande lika bra 😍

Edit maj 2021: Nu även ätit lunch här några ggr, och det är lika bra det.

Edit mars 2020: Nu måste jag faktiskt höja upp till högsta betyg. Älskar Hantverket! Levererar alltid.

Edit maj 2...

Uppdatering från något av det bäst Stockholm har att erbjuda. Såg att det var länge sen jag skrev en recension, så det är dags att uppdatera för det är fortfarande så himla bra, så jag höjer till 5a.
Sist jag var här tror jag...

26/11 2023!
Självaste på stora mörka och svartaste fredagen på året, närmare bestämt den 24/11 2023 så var det dags att sätta sig vid deras ”chefs table” på bästa Restaurang Hantverket! Det har gått några å...

Inga förväntningar innan, men blev väldigt positivt överraskad. Vi hade bokat spritbordet, drinkar som matchade maten hela kvällen. Rolig och minnesvärd upplevelse!

Listad i: Stockholm

Favorit i Stockholm, middag med värme och guldkant! Hasselbackspotatis med löjrom och stuvade makaroner, så gott!

Listad i: Favoriter

Spännande och kul smaker! Potatisarna är lite väl hype:ade, dom var goda..men inte SÅÅÅÅ goda. Helt klart värt ett besök och är peppad på att komma tillbaka och prova lite fler rätter som förhoppningsvis ska få det att panga...

Verkligen en smakupplevelse och mysig inredning!

Nämen alltså, detta är håll käften-gott. På riktigt. Jävlar.
Älskar allt med denna restaurang. Stämningen, inredningen och personalen.
Det enda jobbiga med menyn som består av mellanrätter är att man på riktigt vill bestä...

Såå gott och fantastiska kombinationer - något vi älskar.
Desserterna inte riktigt i klass med övriga maten.

·

Nu har jag ätit både lunch och middag på Hantverket och WOW. Jag älskar det! Luncherna är väldigt bra, maten håller god kvalitet men middagen blev jag verkligen wow:ad av. Och då hade jag ändå höga förväntningar på grund av...

Mycket god mat där rätterna står för sig själva. Det bjuds på olika smaker i varje rätt och det är ett fint och stort urval

Jag har velat besöka Hantverket en längre tid, då Ekengren är lite utav en husgud hemma hos mig. Äntligen blev det av då jag och maken firade 25 år tillsammans 💕!
Jag blev inte besviken, utan älskade hela konceptet! Inredningen, servicen och mat &...

Så jävla härligt ställe. Miljön, servicen och den galet goda maten. Vi log oss igenom hela middagen och planerar redan nästa besök. Finns inget att klaga på.

Denna recession avser lunchen och jag kan knappt vänta att boka in en middag på detta ställe för wow så bra! Jag förstår helt att stället har blivit nominerad i Gulddraken 2020.

Mysig restaurang där allt är väldigt genomtänkt a...

Ha(llelujah)ntverket!
Fantastiskt är ordet och jag har valt att dela upp recensionen i tre olika delar 1) Restaurangen i sin helhet 2) Personal och service samt 3) Menyn, maten och smakerna.

1. Jag har i många recensioner försökt beskriva hur jag vill att en restura...

Listad i: Stockholms bästa

Äntligen har jag fått besöka Hantverket och vilket besök det var!
Det var en matupplevelse från början till slut. Restaurangen i sig är väldigt trevlig. Fint inredd, verkar vara en trevlig uteservering och all personal bemöter en otroligt trevligt o...

En av mina favorit restauranger i Stockholm!

Härlig stämning, bra priser, service on top & maten är magiskt. Mina favoriter jag äter varje gång är hasselbackspotatisen, svampmackan & råbiffen.

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 5 av 6 · 2018-05-03

“Den generositet som vilar över både maten och bemötandet på Sturegatan hör inte till vanligheterna. Den är smått unik.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,6
73
Google-logo
Google
4,6
1 809
Yelp-logo
Yelp
4,6
20

Representerar du Restaurang Hantverket?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Restaurang Hantverket?

Vi har klassificerat Hantverket som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Restaurang Hantverket?

På Restaurang Hantverket serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Smårätter
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Restaurang Hantverket?

Restaurang Hantverket ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Restaurang Hantverket uteservering?

Ja, Restaurang Hantverket har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Serverar Restaurang Hantverket lunch?

Ja, Hantverket har lunchserveringar.

Var ligger Restaurang Hantverket?

Restaurang Hantverket ligger på Sturegatan 15, 114 36, Östermalm. I närheten ligger Humlegården, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Stadion (ca 350m).