Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Hantverket

4,1 • 19 recensioner
Restaurang Hantverket

Kärleken till hantverket står i centrum för den här mötesplatsen på Östermalm som serverar mat och drinkar i elegant, men avslappnad miljö. Även inredningsmässigt är det, som namnet avslöjar, hantverket som regerar.

Man behöver inte röra sig långt från Stureplanspulsen för att hitta en avslappnad restaurang med höga ambitioner. Passera Humlegården och korsa Karlavägen så hittar du restaurang Hantverket. Namnet sammanfattar hela upplevelsen som man vill förmedla här. Både kockarnas fingerfärdigheter och förmåga att laga mat utan genvägar – liksom inredningen – ska utstråla kunskap och gediget utförande.

Teamet i köket erbjuder middagsrätter som inte delas in på klassiskt vis i förrätter och varmrätter, utan snarare är ungefär lika stora och komponeras ihop efter eget tycke och smak. Råvarorna är i grunden svenskklingande, men har inte sällan spännande sällskap av utländska smaker. Till lunch serveras à la carte, dagens men även "Lilla Husmansmenyn" bestående av två eller tre rätter.

På Hantverket värderas också drycken. Vid det så kallade Spritbordet vänder man upp och ner på invanda regler och erbjuder ett cocktailpaket som triggar alla sinnen och paras ihop med fem kreativa maträtter som ska lyfta drycken i glasen.

Att även inredningen är noga utvald är ingen slump. Ägaren började sin yrkesbana som snickare och slöjdlärare och har tidigare drivit inredningsföretaget Svensk Inredning. Hantverket genomsyrar alltså hela restaurangen.

Köket stänger 22.00.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 apr 2019 · Uppdaterad

Fantastiskt snygg inredning och atmosfär. Underbar härlig oas med varma färger och material och växter. Stämningen vann mig över direkt.

Ljudnivå- perfekt

Ljussättning- perfekt

Intimt, luftigt, classy, avslappnat- en mix av det b... Visa hela »

14 mar 2019

Ljuvligt ställe! Vi firade en 30-årsdag och hade en toppenkväll.

Servicen var svinbra, duktiga på vin och bra drinkar.

Hasselbackspotatisen och svampmackan var riktigt bra, bläckfisken var lite överkryddad med vitlök så den kan en skippa... Visa hela »

18 sep 2018

Hantverket är en av mina favoriter just nu. Menyn som består av små och mellanrätter ger alla ha-smak begär. Rå biff med gryere och jordärtskocka går inte att motstå, inte heller kantarelltoasten med västerbottenkräm, sikrom mm, där ma... Visa hela »

28 okt 2018

Kan vara en av Stockholms snyggaste inredda restauranger. Älskar detta ställe, som ligger ett stenkast från mitt hem.

När man kliver in i lokalen så finns det en bardel på din vänstra sidan där det vid flera tillfällen spelats livemusik som h... Visa hela »

Listad i: Favoriter!
10 maj 2019

En av mina favorit restauranger i Stockholm!

Härlig stämning, bra priser, service on top & maten är magiskt. Mina favoriter jag äter varje gång är hasselbackspotatisen, svampmackan & råbiffen.

19 maj 2019

Översätt till svenska »

My main dish was a total mess. The chicken was over-grilled and very dry like cardboard. I really wonder if they, as professionals, could not tell it from how it looked or served it anyway although they could. Unacceptable either way. Other dishes were good but nothing outstanding.

Room wel... Visa hela »

3 dec 2017

Mysig inredning och trevlig personal. Här ville vi sitta länge men tyvärr var det en sittning efter oss. Kreativa rätter och personalen väldigt duktiga på vin. Vi fick dock vänta lite för länge mellan rätterna. Dukiga på alkoholfria drinkar so... Visa hela »

Listad i: Lite finare lunch!
15 jun 2016

Mat och inredning 4 +

Det som drar ner betyget är servicen som tyvärr inte leverade, känns som det saknas en riktig restaurangchef som styr upp personalen

2 okt 2018 · Uppdaterad

Ett av mina favoriter i stan - älskar inredningen och maten som är oerhört prisvärd. Gillar Stefan Ekengrens sätt att vara proffsig, opretentiös och experimentell. Tipsat vänner om denna restaurang och de har nu en ny favorit!

13 nov 2016

Äntligen provat Hantverket. Sjukt snyggt och trevligt ställe. Personalen gjorde ett bra jobb hela kvällen, förutom att vi fick vänta ganska länge innan vi blev omhändertagna när vi kom. Menyn består av fyra "snacks", fyra förrätter, f... Visa hela »

15 feb 2019

Så värd sin gulddrake! Husman med tvist. Råbiffen & den kalla soppan är ett måste!

26 feb 2018

Inredningen är helt i min smak, en riktigt fin restaurang. Vi fick en barplats så man satt bara någon meter ifrån kockarna så att att fick se allt. Jag fick in en rätt som inte riktigt föll mig i smaken, men eftersom det är mellanrätter kunde vi dela... Visa hela »

7 aug 2017

Maten levde inte riktigt upp till mina förväntningar och det var lite dyrare än jag hade väntat mig. En väldigt trevlig lokal.

31 jan 2018

Har nu ätit på Hantverket två gånger och är lika nöjd efter båda besöken! Maten håller otroligt hög klass, jag åt bland annat en torskrätt med picklad avokado som är bland det godaste jag ätit. Hasselbackspotatisen med lö... Visa hela »

27 dec 2018

För den peng en betalar för att gå här kan inte betyget bli mer. Hasselbackspotatis var kall och de andra rätterna var ganska mediokra. Vi delade på 7-9 rätter och inget var något speciellt. Lite tråkigt när det är en schysst lokal och man m... Visa hela »

7 aug 2016

Fint inredning, supertrevlig personal och god mat! Börja dela på lite småplock - prisvärt och under bart! Trevligt, bra ställe som passar alla!

22 jun 2017

Helt okej mat, fin inredning och trevlig personal om än väldigt seg (och lite okunnig).

3 sep 2018

Kreativ meny, lite nytänk, bra små och mellanrätter. Bra vinsortiment, trevlig miljö.

17 okt 2017

Trevligt ställe med fantastiska rätter, sitter gärna i baren. Råbiffen är helt underbar och allt är så bra vällagat samt bra smaker. Kockarna är duktiga-kommer ofta ut och presentera maten- vilket gäster uppskattar. Man skulle nog vilja att matsal... Visa hela »

Listad i: Favoritställen

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2018-05-03

“Den generositet som vilar över både maten och bemötandet på Sturegatan hör inte till vanligheterna. Den är smått unik.”