"Fast Fine"-pizzorna intar Mood-gallerian

Nu eldar 1889 Fast Fine Pizza igång ugnen för att servera kvalitetspizza på tre minuter inne i Mood-gallerian. Här möter svarta marmorbänkar färgstark graffitikonst skapad av kända konstnärer. Bakom det ambitiösa restaurangkonceptet står en entreprenörstrio med stora planer.

Segmentet kallas "Fast Fine", vilket signalerar enkel och snabb men högkvalitativ mat till ett bra pris - i lyxig miljö. Inredningen präglas nämligen av marmor, guld och svart som samsas med graffitikonst av den erkända spanska duon PichiAvo. Också pizzakartongerna har designats för att förmedla en lyxig känsla.

Själva pizzorna, som beställs och plockas upp vid disk, är klara på tre minuter och har bland annat spännande inslag som lamm, pistagenötter och dadelkräm. Maten är dessutom komponerad under kulinarisk ledning av Michelinkrogskockar med bakgrund från Sverige, Frankrike, Spanien och Storbritannien. 

Christian Lagerlöf är en av grundarna och har även tagit restaurangkedjan Vapiano till Sverige. Nu är ambitionen att låta 1889 växa internationellt.

– 18|89 Fast Fine är en helt ny restaurangupplevelse där vi vill skapa en kontrast mellan fine dining och fast food. Genom att kombinera den mera lyxiga fine dining-upplevelsen med systemtänk från fast food kan vi hantera fler gäster och ha en lägre prisklass. Vi ser fram emot att nu få lansera den första restaurangen och väntar med spänning på gästernas respons, säger han.

1889 Fast Fine Pizza öppnar fredagen den 7 april i Mood Stockholm och rymmer 145 gäster.

Mer information: 1889 Fast Fine Pizza

Visa på karta