25 år efter filmpremiären intar "Tomten är far till alla barnen" scenen på Cirkus. Foto: Robert Eldrim/pressbild 25 år efter filmpremiären intar "Tomten är far till alla barnen" scenen på Cirkus. Foto: Robert Eldrim/pressbild

"Tomten är far till alla barnen" sätts upp på Cirkus

I vinter är det världspremiär för teaterversionen av den folkkära filmen “Tomten är far till alla barnen”. På Cirkus stora scen kommer några av Sveriges främsta skådespelare gestalta den kaotiska julafton som sedan år 1999 varit ett återkommande inslag i det svenska folkhemmets julfirande. 

Teatern, som skildrar huvudkaraktären Saras jul med sina före detta partners och deras familjer samt hennes motsträvige sambo, är regisserad av Rikard Bergqvist tillsammans med Monica Rolfner, upphovskvinnan till filmen. I likhet med originalproduktionen bjuder showen på humor och överraskningar, samt ett och annat helt nytt inslag. Bland rollinnehavarna hittas Liv Mjönes, Linus Wahlgren, Eva Röse, Clara Henry, Fredrik Hallgren, Julia Dufvenius och Magnus Betnér.

– Publiken kan förvänta sig allt som den folkkära filmen har plus mycket, mycket mer. Ett överdådigt julfirande med igenkänningar, skämskuddar och skratt som fastnar i halsen, spetsat med musik, sång och dans.  Vi är väldigt glada att Monica låter oss göra en hejdlös teaterfest av den genom tiderna mest älskade svenska julfilmen, säger Rikard Bergqvist, regissör, i ett pressmeddelande.

“Tomten är far till alla barnen” har premiär på Cirkus den 15 november 2024. 

Information
Visa på karta
  • Period
  • 15 november (fredag) Nästa tillfälle