13 kvinnliga konstnärer ställer ut i Konsten att vara kvinna 2022

I den tredje upplagan av konstutställningen Konsten att vara kvinna, som anordnas av Miss Clara Hotel och Nobis Hospitality Group, inkom 315 ansökningar, och på den internationella kvinnodagen invigs utställningen med vernissage. 13 kvinnliga konstnärer har valts ut för att medverka med sina verk, som du kan se i hotellets Ballerinarum.

Den öppna utställningen Konsten att vara kvinna har vernissage för allmänheten den 8 mars klockan 18. Samtliga verk som visas under utställningen är till salu, och under vernissagen skänks hälften av alla intäkter i baren och restaurangen till organisationen Kvinna till Kvinna, som arbetar med kvinnors mänskliga rättigheter runt om i 20 länder. Konstnärernas verk berättar historier om hur det är att vara just kvinna.

– Vi på Nobis vill lyfta och hylla den kvinnliga kreativiteten. Hos oss får kvinnliga kreatörer som kanske inte har en egen plattform för sitt konstnärsskap chans att synas i ett offentligt rum tillsammans med redan etablerade konstnärer. Vi gillar att föra samman kreatörer som kanske inte annars hade synts i en och samma utställning, säger Matilda Sjöberg, PR & Marknadschef på Nobis Hospitality Group.

– Konsten att vara kvinna är också ett sätt att hylla Clara Strömberg, den progressiva föreståndarinnan på flickskolan Ateneum som också inspirerat till hotellets namn och huserade i byggnaden som idag är Miss Clara för över 120 år sedan, fortsätter hon och tillägger:

– Responsen har varit fantastiskt! I år fick vi över 300 ansökningar.

Konstnärerna och deras verk, Konsten att vara kvinna 2022:
Anna Ileby, När gästerna har gått
Elena Belobragina, Pose number three
Evelina Hedberg, Hör nu på
Helena Mernissi, NOVA
Ida Leung, Fiktiv kvinna
Jeanette Åkerberg, High rise loving my juicy curves lady
Maria Leinonen, you are not my prince
Maria Sandström, Pearl
Nadja Habib, Skogspromenaden
Petra Wallin, Bitch!
Sanna Livijn Wexell, The Female Dance 01 - a blessing and a burden
Weronika Hagerling, Dam i svart blus
Yoo-Ri Ha, Sunrise

Utställningen Konsten att vara kvinna visas på Miss Clara, Sveavägen 48, i hotellets Ballerinarum till och med den 8 april 2022.