Miss Clara Hotel

4,3
4 betyg
Hotell

Mitt i city ligger Nobiskoncernens urbana boutiquehotell, som har gett nytt liv åt en gammal flickskola. Den världsberömda arkitekten Gert Wingårdh har renoverat huset och kombinerat dess ursprungliga art noveau-stil med modern skandinavisk design. Resultatet är hyllat; hotellet har bland annat listats som ett av världens tio vackraste av franska Vogue.

Miss Clara har fått sitt namn efter en rektor som arbetade på den dåvarande skolan i början av 1900-talet, och själva byggnaden är väl bevarad. Hotellet är både elegant och funktionellt inrett med svenska naturmaterial och specialdesignade möbler. Vita väggar samsas med stora art noveau-fönster och mörka fiskbensparketter. Här erbjuds 92 personliga rum som sträcker sig från små singelrum till rymlig etagesvit.

Varje morgon dukas en ordentlig frukostbuffé upp i matsalen med bland annat hemgjord müsli och gluten- och laktosfria alternativ. På hotellet finns även gym och bastu, samt lounge, chambre separée, och en inglasad terrass på femte våningen. Lokalerna är anpassade för mingel och olika event. Hotellet är beläget i ett av stans livligaste kvarter, och för den som vill ta del av stans kultur- och uteliv finns shoppingkvarter, krogliv och kommunikationer precis utanför dörren.

Restaurang och bar
Miss Clara har även restaurang och bar som lockar både stockholmare och hotellgäster. Ät brasserierätter på kontinentala hotellkrogen Miss Clara, ta en drink i cocktailbaren eller testa napolitanska pizzor på Giro, som ligger intill. Sommartid finns en lång uteservering där man kan slå sig ner mitt i cityvimlet.

Föreslå ändringar

Recensioner av Miss Clara Hotel

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
10 okt 2022

Staycaition i oktober. Älskar läget. Nära till allt. Rummen otroligt snygga. Vi blev uppgraderade till ett deluxrum. Så fint verkligen. Ett glas champagne ingick och avnjöts i fönstret på rummet.
Trots Sveavägen utanför så stördes vi inte... Visa hela »

18 nov 2019

Körde en staycation över helgen på miss Clara, vill du lyxa till det i vardagen är detta ett perfekt sätt. Vi hade flera teater besök inbokade så lika bra att vara kvar i city. Miss Clara ligger centralt uppe på sveavägen och du når snabbt din de... Visa hela »

21 apr 2017

Väldigt vackert och smakfullt inrett på ett sätt som verkligen passar byggnaden, känns nästan lite som en kombination av ett riktigt hem och ett hotell. Rummet var ljust och hade stora, välvda fönster med djupa fönsternischer och utsikt över kyrkan på... Visa hela »

27 feb 2022