4 Corners Pizza vill förändra den svenska pizzakulturen

4 Corners Pizza är allt annat än en vanlig pizzeria. Här är ambitionen att hela tiden utmana, utveckla och ta konceptet pizza till nya höjder. Den traditionella, runda formen har blivit rektangulär, menyn är omgjord, de gamla namnen borttagna och toppingarna är nya.
– Vi vill förändra svenskarnas syn på pizza och göra något annorlunda, säger Andrea Huntzinger, en av medgrundarna.

Den första 4 Corners Pizza-restaurangen öppnade i Hammarby sjöstad, och därefter har man även slagit upp portarna i Farsta Centrum och Linköping. Målsättningen är att öppna tio nya restauranger per år.

Inspiration från USA
Allting började i köket, med tre systrar och en gemensam plan att tillbringa tid tillsammans. Sedan dess har köksbordet omgivits av familj och vänner och lagt grunden till vad som idag är 4 Corners Pizza. Bakom konceptet finns systrarna Amanda, Andrea och Annabelle, som är uppvuxna i en restaurangfamilj, men kände att de ville göra något eget. Då de alla tre älskar pizza blev valet enkelt, och mycket av inspirationen är hämtad från den amerikanska pizzakulturen.

– Jag bodde i New York under en period, men jag och systrana har även tillbringat mycket tid i USA då vi har stor släkt där. Vad vi såg var att pizzakulturen där skiljde sig mycket från den vi har i Sverige. Pizzan var mycket mer innovativ och lekfull, berättar Andrea Huntzinger.

Bara fantasin sätter gränserna
På 4 Corners Pizza är de rektangulära pizzorna färdiga på några minuter, och du äter dem utan vare sig bordsbokning eller dresscode. Släpp lös din inre pizzakonstnär och skapa din egen pizza helt från grunden, eller utgå från något av de färdiga alternativen och ändra det du önskar. Här är snabbt och enkelt synonymt med fräscht och högsta kvalitet – allt med ambitionen att ta pizzaupplevelsen till nästa nivå.

– Det bästa med pizza är att det är så mångsidigt! Det finns så många olika typer av pizza och toppingarna erbjuder oändliga möjligheter, säger Andrea.

Stora framtidsplaner
Systrarna bakom 4 Corners Pizza ser ljust på framtiden. Bara innan sommaren öppnar tre nya restauranger.

– Två av våra nya restauranger har efterlängtade citylägen, och vi hoppas på att öppna ännu fler under året. Vi fokuserar på Storstockholm och jobbar oss utåt, och målsättningen är att öppna tio nya restauranger per år, säger Andrea.

Tanken är att växa utifrån två olika koncept, där det ena bygger på take away och det andra fokuserar mer på barhäng med en barmeny, drinkar, öl och vin. Ambitionen är att finnas där för alla svenskar som är sugna på pizza, vare sig man föredrar en hemmakväll eller lite vimmel.