AG först med att servera Kobe i Norden

Nu behöver man inte längre åka utomlands för att äta det superexklusiva Kobeköttet från Japan. Istället är det bara att bege sig till Kungsholmen och AG, den första och enda restaurangen i hela Norden som numera erbjuder den omtalade delikatessen.

Kobeköttet har minst sagt toppstatus i matvärlden men fanns länge bara att hitta i hemlandet Japan. Förra året inleddes importen till Europa med 24 djur per månad och nu står alltså Stockholm och köttkrogen AG på tur. AG, som flera gånger rankats som Sveriges bästa köttrestaurang, blir därmed den första certifierade restaurangen att sälja Kobe i Norden.

- Kobekött kan inte liknas vid något annat nötkött, det står i en klass för sig. Eftersom vi brinner för att servera världens bästa kött får det japanska köttet självklart en fast plats på menyn. Det är också riktigt stort för oss att vara den första och enda restaurangen i Norden som är fullvärdiga medlemmar och certifierade att få servera Kobekött, säger Johan Jureskog, kock och krögare på AG.

Tuffa kriterier

Det dyra nötköttet produceras i Kobe-provinsen i Japan, och till skillnad från Wagyu är reglerna mycket hårda. Varje år uppfyller bara 3 000 djur kriterierna för Kobe, vilket kort sagt är den mest exklusiva Wagyu-varianten.

Kobeköttet på AG importeras i samarbete med grossisten Fällmans Kött och importören Globe Foods.

Mer information: Restaurang AG