Aira Aira

Aira får finbesök av norsk stjärnkock

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

Den norska stjärnkocken Christopher Davidsen, silvermedaljör i Bocuse d'Or, besöker i februari restaurang Aira för att tillsammans med dess grundare, tillika stjärnkock, Tommy Myllymäki skapa en "Four Hands Dinner".

Christoper Davidsen, som driver sin stjärnkrog Speilsalen i Trondheim, ska alltså tillsammans med ingen mindre än Tommy Myllymäki själv, nu senast aktuell som ny jurymedlem i Sveriges Mästerkock, komponera en meny och måltid beståendes av klassiska rätter från båda kockarnas repertoarer.

Speilsalen, Christophers egen krog, har varit en plats för god mat i generationer och enligt dess besökare och andra välkända kockar är en middag här är olik allt annat som finns i den norska staden. På Speilsalen får man ta del av handplockade norska råvaror tillagade med stor omsorg och respekt. Detta har också lett till att Speilsalen tilldelades sin första Michelin-stjärna i februari 2020.


Christoper Davidsen.

Vill man inte missa denna måltid ska man vara snabb på bokningen, som sker på Airas hemsida. Menyn kostar 2950 kronor.

Psst! Tommy och hans team kommer även de att besöka Speilsalen i Trondheim den 22-23 mars, läs mer på www.speilsalen.no

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.