Tommy Myllymäki, Viktor Westerlind och Johan Lindberg. Pressbild Tommy Myllymäki, Viktor Westerlind och Johan Lindberg. Pressbild

Aira vinner Årets Affärskrog 2020

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Tommy Myllymäkis nystartade restaurang Aira på Biskopsudden i Stockholm tilldelas under måndagen det prestigefyllda priset Årets Affärskrog 2020, av Di Weekend.

Priset Årets Affärskrog har sedan 1983 delats ut till den restaurang som bäst lämpar sig för affärssammankomster i Sverige. Förra året tog den då nyöppnade Söderkrogen Symbios hem utmärkelsen, och även i år är en relativt nyöppnad restaurang vinnare.

Göran Jonsson, krogredaktör på Di Weekend och ansvarig för juryarbetet inför Årets Affärskrog, anser att det inte är enbart maten som utgör en bra affärskrog utan också atmosfären och tillgängligheten.

– Vi är extra glada att kunna utse Aira till Årets Affärskrog 2020, ett år som är så prövande för restaurangbranschen. Det är en stor investering i en svår tid och då är det glädjande att se att gästerna trots allt kommer och uppskattar det de får var med om. Aira är lyxkrog när det är som bäst, säger han i ett pressmeddelande.

Den välkände tävlingskocken Tommy Myllymäki och Svenska Brasserier öppnade under våren 2020 Aira, efter många års planerande och byggande. Restaurangen ligger i en nybyggd fastighet vid marinan ute på Biskopsudden, på Djurgården. Med Viktor Westerlind och Pi Li som kökschefer har Aira sin grund i nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker.

– Det känns jätteroligt att få ta emot detta pris, speciellt under ett år som detta! Aira öppnade mitt under en pandemi och då känns det så klart extra roligt att få denna utmärkelse redan under vårt första år, säger Tommy Myllymäki.

Motivering: Med utsökt känsla för smaker bjuds i detta gastronomiska tempel en restaurangupplevelse av högsta klass. DI Weekends utmärkelse Årets Affärskrog 2020 går till Aira.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.