Albert & Jack’s öppnar ny butik och tar nästa steg

Albert & Jack's har öppnat ytterligaren en butik, denna gång på Centralstationen i Stockholm. Det blir Albert & Jack's fjärde butik och även startskottet för ny design och en rad förändringar i sortimentet.


- En amerikansk deli på svenskt vis, det var så Albert & Jack's en gång startade och det tar vi fasta på än idag när vi tar nästa steg, säger Kristofer Sandström.


En amerikansk deli, jämfört med en europeisk, kan beskrivas som en mix mellan kafé och restaurang med både avhämtning och sittplatser. I samband med öppnandet på Centralstationen tar Albert & Jack's nästa steg. Utseendet förändras och favoriter ur sortimentet lyfts fram; nygjorda mackor, varma som kalla, sallader, delirätter och bröd. Mer fokus läggs även på det egna sortimentet av hemgjord müsli, marmelader, nöt- och fruktblandningar som kan köpas med hem.


- Vi har alltid trott på enkelhet och kompromisslös kvalitet. Hos oss beställer du din frukostfralla på rykande färskt surdegsbröd från vårt eget bageri, rökt bog, lagrad svecia och ett nystekt ägg, allting tillagat av vår "short order cook", fortsätter Kristofer Sandström.


Allt bröd på Albert & Jack's bakas i bageriet under butiken på Engelbrektsgatan. Chefsbagare är Thomas Dahlen som tidigare arbetat på Bo Bech i Köpenhamn. Brödet bakas på surdeg som man gjorde förr i tiden med långa liggtider, utan jäst och andra tillsatser. Brödet får leva och tillåts få sin egen form istället för att knådas och tvingas till samma, enhetliga form. Albert & Jack's bakar bröd hela dagen så att nybakat bröd erbjuds även på eftermiddagen.


- Vi väljer i första hand alltid produkter som har minsta möjliga påverkan på miljön. Vi vill använda oss av produkter som är odlade, producerade och framtagna på ett sätt som för oss, för dig som kund och för planeten vi bor på, känns bra och hållbara, säger Thomas Dahlen.

Mer information: Albert & Jack's Centralstation